Τρίτη 6 Απριλίου 2021

12 χρόνια Προσωπική Ευεξία. Του Άρη Νότη


Kαι, ναι, κλείσαμε, αισίως, το 12ο έτος της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ. Ποιος φανταζόταν, ένα ταξίδι μιας προσπάθειας που ξεκίνησε σε μια δύσκολη περίοδο, ως μια θετική απάντηση, ως μια δημιουργική αντίδραση, τώρα να βρίσκεται στην εφηβική ηλικία.

Είναι πολλές οι εμπειρίες από το πέρασμα αυτό. Είναι πολλά τα πράγματα που άλλαξαν. Οι άνθρωποι που κατέβηκαν από το τρένο. Οι άνθρωποι που ανέβηκαν σ' αυτό. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν. Οι συνθήκες και οι νέες προκλήσεις που έδωσαν το δικό τους στίγμα.

Η ανάγκη τόσο η προσωπική, όσο και η κοινωνική για τροφοδότηση, αλλά και επαναπροσδιορισμό έκαναν την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ να πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια, και να επιχειρεί να ανοίγει το φωτεινό μονοπάτι της ανθρώπινης εξέλιξης. Της αισιοδοξίας και της πνευματικότητας. Της ενίσχυσης.

Η συμβολή και η υποστήριξη του καθενός ανθρώπου έκανε τους δημιουργούς αυτού του ηλεκτρονικού μέσου να συνεχίζουν με την ίδια πίστη και δύναμη για αλλαγή και ευεξία προσωπική και κοινωνική.

Και τώρα, σε αυτήν την πρωτόγνωρη καμπή της ιστορίας της ανθρωπότητας  που διανύουμε, αναζητώντας για μια ακόμη φορά τα μονοπάτια που θα μας βγάλουν σε αποτελεσματικά πεδία ευτυχίας και ολοκλήρωσης, βιώνοντας ταυτόχρονα τα αποτελέσματα μιας μακράς κρίσης στο εξωτερικό επίπεδο, με αλλαγή του τρόπου ζωής και περιορισμούς, με την υγεία αλλά και την ευεξία να είναι τα θέματα προς συζήτηση, καλούμαστε να δώσουμε τα νέα χνάρια, που ίσως δεν είναι τελικά νέα, αλλά γνωστά από παλιά, όμως τώρα επιβεβλημένα από τις συνθήκες ώστε να βγούμε στο φως.


Σε μια περίοδο όπου καλούμαστε να ανατρέψουμε τα αρνητικά σενάρια και την σύγχηση από την πληθώρα των άχρηστων και τοξικών πληροφοριών, που δείχνουν να γίνονται κυρίαρχες τάσεις, μέσα κυρίως από το διαδίκτυο, τα όπλα και πάλι βρίσκονται μέσα μας. Οι εικόνες που θέλουμε κι αυτές επίσης. Τα συναισθήματα, παρομοίως. Όλα αυτά είναι αιτήματα μιας ζωής που αντιστέκεται, μιας ζωής που επιμένει, κι όποιος δεν καταλαβαίνει - που λέει και ο μεγάλος τροβαδούρος Διονύσης Σαββόπουλος - δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Μιας ζωής που ξέρει ότι υπάρχει η καλύτερη εκδοχή. Κι ότι αυτή μπορεί να βιωθεί. Τώρα. Όχι αύριο. 

Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να απευθυνθούμε στις εσωτερικές δυνάμεις μας, στο απεριόριστο δυναμικό μας, στις άπειρες πιθανότητές μας, στην ατομική προσπάθειά μας που οδηγεί στην συλλογικότητα και την ενότητα. Την αρμονία και την αγάπη. Την ευτυχία και την ευεξία. Μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μόνο αλλάζοντας τον εαυτό μας. Αν ο καθένας αναλάβει αυτό το καθήκον τότε αλλάζει η κοινωνία. Αντισταθείτε στη σύγχηση. Και θα δείτε να ξεπροβάλει ο νέος κόσμος. Αυτός στον οποίο πραγματικά θέλουμε να ζούμε. Τώρα. Όχι αύριο.

Γίνετε εσείς η αλλαγή που θέλετε να βιώσετε. Αυτή είναι η νέα πρόκληση. 

Να είστε πάντα καλά, να είστε και να αισθάνεστε καλύτερα.

ΑΡΗΣ ΝΟΤΗΣ

Υ.Γ. Ευχαριστούμε που στηρίζετε από την αρχή αυτήν την προσπάθεια. Να είστε πάντα υγιείς και δυνατοί, δημιουργικοί και αισιόδοξοι.

----------------------------------------
O Άρης Νότης είναι δημοσιογράφος, εκδότης της ιστοεφημερίδας ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ, κλινικός υπνοθεραπευτής, νευρογλωσσικός προγραμματιστής και συγγραφέας.   Eπιστροφή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου