Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Συντηρητισμός Εκλείπει, Συνέντευξη Περικλή Νικολαίδη

Περικλής
Νικολαίδης
H διαφορετική εποχή στο χώρο της ενημέρωσης οφείλεται στο διαδίκτυο. Το Facebook έχει απορροφήσει πολλή διαφήμιση επειδή επιτρέπει εύκολα να επικοινωνείς με πολύ κόσμο.

1.Τι σε έκανε να σκεφτείς να βγάλεις το δικό σου περιοδικό; Ποιο είναι το
κυρίαρχο μήνυμα σ' αυτό;

- Κατ’ αρχάς να σ’ ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο ιστολόγιό σου (www.prosopikievexia.blogspot.com) και να δηλώσω ότι είμαι τακτικός αναγνώστης της “ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ”. Όταν γύρισα από σπουδές στην Αμερική εργαζόμουν σε μεγάλο εκδοτικό οργανισμό στη Λευκωσία, στο τμήμα μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων.
Eκεί είδα ότι αυτός ο τομέας μου ταίριαζε πολύ, και μετά από πολλά χρόνια εμπειριών και μπολιάσματος από τον επαγγελματισμό, αποφάσισα ν’ ακολουθήσω το όνειρο μου και να δημιουργήσω το δικό μου περιοδικό: το αγγλόφωνο “Cyprus Pulse”.

Στην Κύπρο ζουν κι εργάζονται αρκετά ξένα άτομα που έχουν σαν γλώσσα την αγγλική (πρεσβείες, παράχθιες εταιρείες κλπ). Μέσω του περιοδικού μου κι από μερικές στήλες ενημερώνουμε για διάφορα δρώμενα στο νησί, όπως για εστιατόρια, για γυμναστική, για ποδηλασία, για πολιτιστικές εκδηλώσεις, που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν καθώς και πολλά άλλα.

2. Πιστεύεις ότι ζούμε μια διαφορετική εποχή στο χώρο της ενημέρωσης και αν ναι σε τι συνίστασται αυτή η νέα εποχή;

- Πιστεύω πως ναι, κι αυτή συνίσταται στο διαδίκτυο. Ο αναγνώστης μπορεί να βρει ανά πάσα ώρα και στιγμή όποια πληροφορία θέλει, όποια πληροφορία ή είδηση τον ενδιαφέρει.

3. Η ποιότητα της μεταδιδόμενης πληροφορίας πόσο μετράει στην σημερινή αγορά της πληροφορίας. Βλέπεις κάτι ν’ αλλάζει σ’ αυτό;

- Μετράει πάρα πολύ, για το λόγο ότι ο αναγνώστης εξοικονομεί χρόνο και ενημερώνεται γι’ αυτό που θέλει. Βλέπω ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό θα ενισχύεται και θα τελειοποιείται.

4. H εξέλιξη των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης καταλήγει στο διαδίκτυο;

- Με τη πάροδο του χρόνου πιστεύω πως ναι.

5. Η προχωρημένη δυνατότητα επιλογής διαφήμισης και σχετικής αναφοράς, σε εξελιγμένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, πόσο επηρεάζει την αγορά της διαφήμισης γενικώς;

- Έχουν απορροφήσει αρκετή διαφήμιση διάφορες τέτοιες ιστοσελίδες, για το λόγο ότι μπορούν και σου δίνουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιείς σαν βάση δεδομένων, και να στέλνεις απ’ ευθείας το μήνυμά σου σ’ ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

6. Η αλλαγή σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο έχει σαν βάση της την καινοτομία και τη δημιουργικότητα ή ο συντηρητισμός καλά κρατεί;

- Πιστεύω πως δειλά-δειλά o συντηρητισμός εκλείπει, και σίγουρα όσο οι γενιές αλλάζουν, σε κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί. Οι νέες γενιές μαθαίνουν από μικρή ηλικία στον υπολογιστή, ενώ και οι μεγαλύτεροι είναι υποχρεωμένοι πλέον να γνωρίζουν αρκέτα, όπως εξελίσσεται ο ρυθμός της ζωής.

7. Θεωρείς ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η πολυπολιτισμικότητα θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που ενημερωνόμαστε, εκπαιδευόμαστε, ψυχαγωγούμαστε;

-Νομίζω πως ναι, αν κρίνουμε απ’ τις αλλαγές που ζούμε, που πλέον ενημερωνόμαστε μέσω κινητών τηλεφώνων, φαντάζομαι ότι αυτό θα εξελίσσεται συνεχώς...
-----------------------------------
Ο  Περικλής Νικολαϊδης σπούδασε μάρκετινγκ  στην Αμερική, στο Νιου Τζέρσεϊ Κόλετζ, κι εργάστηκε για επτά χρόνια στο εκδοτικό συγκρότημα του  Φιλελευθέρου στην Κύπρο. Από τον Οκτώβριο του 2010 εκδίδει το διμηνιαίο αγγλόφωνο περιοδικό Cyprus Pulse και έχει σαν όραμα τις εκδόσεις εξειδικευμένων περιοδικών. Το email του είναι: peris.nicolaides@gmail.com

6 σχόλια:

 1. Πιστεύω ότι η εξέλιξη θα έρθει μέσα από τις νέες νοοτροπίες αγαπητές Φοίβο. Κι αυτές είναι που μας χρειάζονται αυτή τη στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ Φ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΕ ΑΡΗ!!!!!
  Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ "CYPRUS PULSE", ΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ !!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ;; ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!! ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΣΤΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΗ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΥ " ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ".

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.

  ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
  ΛΕΜΕΣΟΣ 14.11.2011.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να 'σαι καλά αγαπητέ Χάρη. Η βοήθεια όλων είναι σημαντική. Το παλιό έχει φύγει, το νέο δεν έχει ακόμα εμφανιστεί, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να το φτιάξουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ Φίλε Χάρη
  Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,εκείνο που θα ήθελα να πώ για τους πολλούς αναγνώστες αυτής της εξαιρετικής ιστοσελίδας είναι ότι κανένα εμπόδιο,κανένα ανχος,καμία απαισιοδοξία μπορεί να σου ματαιώσει τα όνειρα,αρκεί να το πιστεύεις και να το θές πολυ.Απίσης να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο Άρη για την τεράστια ευκαιρία που μου έδωσε μέσο της συνέντευξης μου και να ευχηθώ ότι καλύτερο στη ζωή του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε ευχαριστώ κι εγώ αγαπητέ Περικλή, για την ευχή σου, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ είναι πάντα ανοιχτή και δίνει βήμα στις καινοτόμες προσπάθειες και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν μέσα από τη ζωή και τη δράση τους. Να σου ευχηθώ κι εσένα καλή επιτυχία και συνέχεια στο όνειρό σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΥΕΞΙΑ WEB ΤV (BETA) ΟΝ CABLE! ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΤΥΟTΗΛΕΟΡΑΣΗ.