Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

"Τι ακολούθησε μετά τη διαγραφή μου απ' τον Ιατρικό Σύλλογο". Συνέντευξη του Βαγγέλη Κουρούκλη στον Άρη Νότη


Πολλά γεγονότα ακολούθησαν την αίτηση διαγραφής τού ιατρού Βαγγέλη Κουρούκλη από τον ιατρικό σύλλογο, που ζήτησε ο ίδιος. Διαβάστε τι λέει εκείνος σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου μιλάει για όλα.

Ο γιατρός Βαγγέλης Κουρούκλης είναι γνώριμος στους αναγνώστες της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ για τις θέσεις του απέναντι σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την υγεία και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μάλιστα, η συνέντευξη του τον Μάρτιο του 2020, με τίτλο "Γιατί ο κορωνοϊός χτύπησε τόσο πολύ την Ιταλία" έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες θεάσεις από οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση σ' αυτό το ιστολόγιο. Πρόσφατα προχώρησε σε μια ενέργεια που δημιούργησε πολλές απορίες. Απέστειλε επιστολή στον ιατρικό του σύλλογο ζητώντας να τον διαγράψουν από μέλος τους. Το αίτημα του έγινε αποδεκτό κι έτσι του γνωστοποιήθηκε η διαγραφή του. Το γιατί αυτής της ενέργειας καθώς και άλλα ενδιαφέροντα σημεία εξηγεί στην παρακάτω συνέντευξη που παραχώρησε στον Άρη Νότη. 


Γιατί ζήτησα τη διαγραφή μου απ' τον ΙΣΑ

-Πρόσφατα δημοσιοποίησες στο Facebook μια επιστολή σου προς τον ιατρικό σύλλογο, του οποίου ήσουν μέλος, ζητώντας την διαγραφή σου απ' αυτόν, αίτημα που έγινε αποδεκτό κι έτσι διεγράφεις. Μπορείς να μας εξηγήσεις για ποιο λόγο το έκανες αυτό;  

-Τους λόγους για τους οποίους ζήτησα την διαγραφή μου τους αναφέρω αναλυτικά στην αίτηση διαγραφής μου. 

Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, (χωρίς να αμφισβητώ την σοβαρότητα της νόσου Covid-19) αλλά η διαχείριση του προβλήματος εξυπηρετεί κάθε άλλο από την αποκατάσταση της υγείας στην κοινωνία. 

Η ιατρική πλέον παίζει τον κομπάρσο αυτών των συμφερόντων. 

Πιστεύω, όπως και οι περισσότεροι γύρω μου, ότι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό – κοινωνικό – οικονομικό και σκοπό έχει τον περιορισμό την ανθρώπινων ελευθεριών και την ολοκληρωτική καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


------------------------------------
Η επιστολή

Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Σας παρακαλώ να... με διαγράψετε από τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών.
Τα διαδραματιζόμενα γεγονότα γύρω από την ασθένεια του Covid-19 με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, καθώς δεν με εκφράζουν όλα αυτά που γίνονται στον ιατρικό κόσμο ούτε και η στάση και οι θέσεις του συλλόγου και δεν θέλω πλέον να εργάζομαι ως γιατρός.
Η σιωπηλή τραγωδία και η κατάργηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με την ανοχή του επιστημονικού κόσμου που καθοδηγείται από την πολιτική με βρίσκει εντελώς αντίθετο.
Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων που εσείς φιμώνετε και δεν δέχομαι τον διωγμό την συναδέλφων που εσείς κάνετε. Σύμφωνα με τον Κώδικα της Νυρεμβέργης που περιλαμβάνει ένα σύνολο αρχών και κανόνων ηθικής ιατρικής δεοντολογίας αναγνωρίζεται ρητά ως πρώτος κανόνας ότι «η εθελοντική ενημερωμένη συναίνεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως ουσιώδης», που έχει γίνει σήμερα παγκοσμίως αποδεκτός και έχει ενσωματωθεί και στο άρθρο 7 του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και έχει κυρωθεί από την Ελληνική Πολιτεία με τον νόμο 2462/1997, σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 28 παρ. 1 του Συντάγματος και έχει αποκτήσει υπερνομοθετική ισχύ.
Είμαι υπέρ της άσκησης του Ιατρικού λειτουργήματος και του όρκου του Ιπποκράτη που εσείς καταπατήσατε και δεν συμφωνώ με τους διωγμούς των ιατρών που έχετε επιβάλλει και της τρομοκρατίας που ασκείται στους συναδέλφους και στην κοινωνία.
Είμαι υπέρ της ελεύθερης επιλογής  του ατόμου και όχι της φασιστικής υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων με τις οποίες εσείς συνταχθήκατε. Για να διενεργηθεί ιατρική πράξη οιουδήποτε είδους (διαγνωστική, προληπτική ή θεραπευτική), το ενδιαφερόμενο πρόσωπο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να συναινέσει στην επίμαχη ιατρική πράξη ή αντιθέτως να την αρνηθεί, εφόσον προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωσή του. Πρόκειται για την θεμελιώδη αρχή του Διεθνούς Δικαίου και της Ιατρικής Δεοντολογίας «ενημερωμένη συναίνεση του ασθενούς» (informed consent)
Είμαι υπέρ της διαφάνειας και της ηθικής δεοντολογίας και δεν συμφωνώ με την απόκρυψη των δεδομένων με τα ψεύδη που δημοσιεύονται από τους ειδικούς, καθώς και της μη εφαρμογής της κίτρινης κάρτας.
Είμαι υπέρ της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και δεν συμφωνώ με την καταρράκωσή της που αδιαμαρτύρητα γίνεται σήμερα.
Είμαι υπέρ της επιστήμης και δεν θέλω αυτή να εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα πολιτικά-οικονομικά και άλλα. Η ιατρική επιστήμη έχει μετατραπεί από επιστήμη βασισμένη σε αποδείξεις (evidence-based medicine) σε επιστήμη βασισμένη στο χρήμα (money-based medicine)
Θέλω να είμαστε υπόδειγμα για τα παιδιά μας και όχι να ντρεπόμαστε που είμαστε γιατροί.
Διαγράψτε με σας παρακαλώ.
Θέλω να μείνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ…
Με εκτίμηση
Βαγγέλης Κουρούκλης
ΑΜ 046539

----------------------------------

-Περίμενες αυτήν την αντίδραση, δηλαδή την αποδοχή του αιτήματός σου, από τον ιατρικό σύλλογο;

-Φυσικά! Μού είναι γνωστό ότι ο ΙΣΑ συμφωνώντας με την στρατηγική τής κυβέρνησης (με την οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα) καταδιώκει με κάθε τρόπο όσους και όποιους, λίγο ή πολύ δεν ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις του. 

Το ίδιο κάνει και με καθηγητές πανεπιστημίων αλλά και με διαπιστευμένους γιατρούς καθώς και με όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε αναστολή. 

Γιατί λοιπόν να μην με διαγράψουν (απαλλασσόμενοι από μένα) αφού εγώ ο ίδιος το ζήτησα; Δεν περίμενα όμως ότι θα αποδεχθούν τα όσα καταμαρτυρώ στις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις μου χωρίς να μου αποστείλουν απάντηση, γιατί είναι σαν να τις αποδέχονται!



Τα μέτρα είχαν σχεδιαστεί χρόνια πριν

-Λες ότι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό – κοινωνικό – οικονομικό και σκοπό έχει τον περιορισμό την ανθρώπινων ελευθεριών και την ολοκληρωτική καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Καλά, όλες οι κυβερνήσεις όλων των χωρών που έλαβαν ανάλογα μέτρα βάλθηκαν ξαφνικά να περιορίσουν τις ελευθερίες και να καταπατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους; Για ποιο λόγο;

-Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών έλαβαν ανάλογα μέτρα καθοδηγούμενες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (που έχω μιλήσει γι' αυτόν σε προηγούμενη συνέντευξη μου), τα οποία είχαν σχεδιάσει αρκετά χρόνια πριν, για τον περιορισμό των ελευθεριών και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των πολιτών τους,  με σκοπό την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δικτατορίας.

Σας παραπέμπω στην συνέντευξη  της γιατρού Εύας Δουβάρα. https://www.youtube.com/watch?v=sQMV2AehR8o

- Δεν θεωρείς ότι η απαίτηση της διαγραφής σου εκθέτει τους συναδέλφους σου που δεν αντέδρασαν με παρόμοιο τρόπο, αλλά πειθάρχησαν για να μη χάσουν τη δουλειά τους; 

-Κάθε άλλο! Σε κάθε παρόμοια κατάσταση - θυμηθείτε τη Χούντα - οι άνθρωποι αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους, κάποιοι (οι περισσότεροι) φοβούνται και συμβιβάζονται, κάποιοι άλλοι (οι λιγότεροι) φοβούνται λιγότερο και κάνουν ένα κρυφό και συγκαλυμμένο αγώνα προσπαθώντας να προφυλάξουν τον εαυτό τους τις οικογένειες τους και τα αγαπημένα τους άτομα, ενώ κάποιοι ελάχιστοι αψηφούν τον φόβο και εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. 

Σ' αυτούς στηρίζεται η κοινωνία και αυτοί οδηγούν την κοινωνία σε αλλαγές. (Το 10% των ατόμων σε όλες τις επιστήμες είναι αυτό που προχώρησε την επιστημονική γνώση και όχι η μεγάλη πλειοψηφία του 90%). 

Έχω δεχθεί ειλικρινή συγχαρητήρια από την πλειονότητα των συναδέλφων μου αλλά και συγκινητικά προσωπικά μηνύματα από πολλούς άγνωστους ανθρώπους, αλλά και στην σελίδα μου στο f/b αν δείτε. Θεωρούν ηρωική την πράξη μου και πολλοί θα ήθελαν να με μιμηθούν. 

Ήδη χθες με πήραν δύο συνάδελφοι άγνωστοι σε μένα και μου είπαν ότι κατέθεσαν παρόμοιες αιτήσεις. Κανένας δε θεώρησε ότι εκθέτω συναδέλφους και όλοι αισθάνονται ότι η πράξη μου αυτή τους υποστηρίζει. 




 -Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό φαίνεται ότι ο κορωνοϊός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, και στο προσκήνιο βρίσκονται τα μέτρα που ανακοινώνονται κάθε φορά για τη -λεγόμενη- αντιμετώπισή του. Πώς βλέπεις εσύ αυτή την κατάσταση; 

-Το κακό είναι ότι ο κόσμος, οι άνθρωποι, η κοινωνία, έχουν σταματήσει να αντιδρούν όπως παλιά και συνήθισαν να παρατηρούν τα πράγματα από τον καναπέ. Τα ΜΜΕ έπαιξαν και παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο σ' αυτή την αποχαύνωση, κι ο κόσμος όλος έχει απομονωθεί – αποξενωθεί. 

Το καλό είναι ότι η διαχείριση αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφερε να συνειδητοποιήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους και να τους ενώσει απέναντι στην απειλή της κατάφορης κατάλυσης της δημοκρατίας, των συνταγματικών ελευθεριών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 


Έχει εκπέσει το αφήγημα της "ανοσίας της αγέλης"

-Εξακολουθείς να θεωρείς λάθος τον εμβολιασμό ως βασικό μέτρο καταστολής του συνολικού προβλήματος; 

- Έχει πλέον ολοφάνερα φανεί σε όλους μας ότι η αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού δεν μειώνει την θνησιμότητα από την ασθένεια αντίθετα την αυξάνει, αλλά επίσης αυξάνει και τα ποσοστά των θανάτων από αιφνίδιο θάνατο, καρδιαγγειακά, εγκεφαλικά, αυτοάνοσα, και πολλά άλλα. 

Το αφήγημα τής «ανοσίας αγέλης» που οι πολιτικοί συνεχίζουν να επικαλούνται, όπως και το ότι τα εμβόλια είναι το μοναδικό όπλο, έχει εκπέσει από όλους σχεδόν τους επιστήμονες. 

Αντιθέτως υπάρχουν θεραπευτικά πρωτόκολλα που δεν εφαρμόζονται, ούτε ενισχύεται σημαντικά η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Τολμώ να πω, ότι εσκεμμένα έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειές στα εμβόλια, αδιαφορώντας για την υγεία των ανθρώπων και οι μαζικοί θάνατοι τούς εξυπηρετούν σ' αυτό καθώς και στον εκφοβισμό του κόσμου. 

 -Ποια είναι η γνώμη σου για τα Safe Pass ως προϋπόθεση για να ζει κάποιος και να δημιουργεί; 

- Δεν είναι μόνο τα Safe Pass… Θυμηθείτε την κατοχή των Lock-down, τα φίμωτρα με τις μάσκες, την ατομική ευθύνη και τα Self-test, τους διαχωρισμούς των πολιτών σε καλούς (που πειθαρχούν) και κακούς (που δεν υποτάσσονται), τα παράνομα πρόστιμα, την ψυχολογική βία και τον εκφοβισμό, την μετατροπή των παιδιών μας σε πειραματόζωα, και γενικά την υποταγή μας στην αυθαιρεσία της εξουσίας. 

Πολύ φοβούμαι ότι όλη αυτή η αυθαιρεσία, ο εξαναγκασμός, ο οικονομικός εξευτελισμός και η καθυπόταξη, θα παραμείνει και μετά την απειλή τής «υγειονομικής αυτής κρίσης». 


Είμαστε πολλοί και αρκετά δυνατοί

-Η απόφασή σου να διαγραφείς από τον ιατρικό σύλλογο, έχει επιφέρει αλλαγές στην ζωή σου; 

 -Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα επιπόλαιης σκέψης ή συναισθηματικής φόρτισης. 

Απλά είμαι άνθρωπος που δεν μπόρεσα ποτέ να υποκύψω σε εκβιασμούς ούτε να απαρνηθώ τις ηθικές μου αξίες, αλλά πάντα είμαι έτοιμος να πληρώσω το αντίτιμο των πράξεων μου και των αποφάσεών μου. 

Η πράξη μου αυτή με έφερε πολύ κοντά σε πολλούς αξιόλογους συναδέλφους μου αλλά και σε πολλούς αξιόλογους ανθρώπους νομικούς, επιστήμονες και απλούς ανθρώπους, αλλά με δύναμη ψυχής και όραμα που πριν δεν γνώριζα. 

Αυτό μου έδωσε μεγάλη δύναμη καθώς νόμιζα ότι ήμουν μόνος ή ότι είμαστε πολύ ελάχιστοι. Τελικά κατάλαβα ότι είμαστε πολλοί και αρκετά δυνατοί, και έχουμε τρόπους να διεκδικήσουμε την ΖΩΗ μας και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας! 



- Πρόσφατα διοργάνωσες τηλεδιάσκεψη μέσω διαδικτύου με πλειάδα επιστημόνων από διάφορες χώρες που υποστηρίζουν την "άλλη" άποψη για το χειρισμό του κορωνοϊού. Θες να μας μιλήσεις σχετικά;

- Η διοργάνωση αυτή ήταν στα πλαίσια της ανταλλαγής πληροφοριών, σκέψεων και απόψεων τής ομάδας μας ΕΝΕΑΠ  (Ενωτική Επιτροπή Απελευθέρωσης) https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%91%CE%A0--108786548322022  με Καθηγητές στον τομέα της υγείας,  Νομικούς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της Βουλγαρίας ώστε να διακρίνουμε τα προβλήματα που είναι κοινά και στις δυο χώρες και να βρούμε τρόπους αντιμετώπισής τους. 

Έχουμε την συμπαράστασή τους όπως έχουμε και την συμπαράσταση με αντίστοιχους επιστήμονες άλλων χωρών (Ισπανίας Γερμανίας Ελβετίας) με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή. Διαπιστώσαμε ότι έχουμε όλοι ίδιες ή παραπλήσιες απόψεις.


Aργά η γρήγορα ο κόσμος θα ξεσηκωθεί

- Απ' τη μια ο κλοιός όλο και στενεύει για τους ανεμβολίαστους, από την άλλη οι "αφορισμοί" του Γερμανο-Ταϊλανδού επιδημιολόγου Σουχαρίτ Μπάγκντι για τα εμβόλια, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τα άτομα για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για πρώτη, δεύτερη ή για τρίτη φορά. Εσύ τι θα πρότεινες; 

-Πιστεύω ότι ο κόσμος αργά η γρήγορα θα ξεσηκωθεί. Δεν μπορεί να υποκύψει σε τέτοιους εξευτελισμούς. 

Δεν νομίζω ότι κάποιο συστημικό πολιτικό κόμμα από τα υπάρχοντα ή αν δημιουργηθεί κάποιο καινούργιο μέσα από αυτό το σάπιο πολίτικο - δικαστικό – εκτελεστικό σύστημα που κατέχει τα ΜΜΕ θα μπορούσε να κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. 

Νομίζω όμως ότι ο κόσμος σε όλες τις χώρες θα εξεγερθεί θεωρώντας εθνικό του καθήκον να διώξει όλη αυτή την σαπίλα της κοινωνίας και να επαναφέρει την δημοκρατία, το σύνταγμα, το διεθνές δίκαιο και τους νόμους που θα προάγουν τον Πολιτισμό, την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία. Μπορεί αυτά να ακούγονται ουτοπικά, αλλά εγω δεν βλέπω άλλη λύση...
--------------------------------
Ο Βαγγέλης Κουρούκλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, τον τόπο καταγωγής του. Σπούδασε Ιατρική στη Βουλγαρία, έλαβε ειδικότητα Παθολογικής - Ανατομικής και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Ιριδολογία στη Μόσχα. Έχει εργαστεί στα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Σωτηρία, Απολλώνιο Ηρακλείου Κρήτης, και ως ιδιώτης τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της Ιριδολογίας. Έχει συγγράψει βιβλία για την Ιριδολογία και έχει κάνει μεταφράσεις σε βιβλία όπως το 'ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΦΟ' του Ζόζεφ Β. Ματζαλάνι (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.)

9 σχόλια:

  1. Κρατάς αναμμένο το φως της αλήθειας και τη δάδα της ελπίδας για όλους και σ` ευχαριστώ γιαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως υπαρχουν ακομα Ανθρωποι με αλφα
    κεφαλαιο.Ειναι το φως στο σκοταδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο! Αν ξεπεράσουμε τον Φόβο και την απάθεια θα οδηγηθούμε στην Αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άξιος γιατρέ. Περνουμε όλοι δύναμη για να συνεχίζουμε. Σας ευχαριστούμε πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα τεράστιο μπράβο! Εκφράζετε πολλούς Έλληνες πολίτες που αντιστέκονται στην τρομοκρατία της χούντας των πολιτικών, των ΜΜΕ και των "ειδικών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύγε! Λίγους ακόμα σαν και εσάς να είχε η κοινωνία θα ήταν ελεύθερη. Δυστυχώς είμαστε γεμάτοι φοβισμένα και υποταγμένα ανθρωπάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή