Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Βαγγέλης Κουρούκλης: Η άλλη πλευρά των κορωνοεμβολιασμών

"Ο εμβολιασμός προστατεύει προσωρινά τα  εμβολιασμένα άτομα αλλά βοηθά στην εξάπλωση του ιού στα μη εμβολιασμένα υγιή άτομα και μάλιστα με μεγάλα ιικά φορτία (θανατηφόρα). Με αυτό τον τρόπο μειώνει την θνησιμότητα στους ευπαθείς και την αυξάνει στους υγιείς και στις νεότερες ηλικίες". 

Πριν κάμποσο καιρό είχα πάρει μια συνέντευξη στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ από τον γιατρό Βαγγέλη Κουρούκλη με θέμα τον κορωνοϊό και το γιατί είχε πλήξει, τότε, τόσο πολύ την Ιταλία. Οφείλω να ομολογήσω ότι η συνέντευξη εκείνη έκανε μεγάλη αίσθηση και διαβάστηκε από πάρα πολύ κόσμο. Τα σχόλια ήταν σχεδόν καθ' ολοκληρία θετικά. Πρόσφατα ο ίδιος επιστήμονας ανάρτησε ένα βίντεο στο Facebook με θέμα τους εμβολιασμούς και τα άτομα που εμβολιάζονται, που μάλλον πάλι θα προκαλέσει σχόλια καθώς φαίνεται να εστιάζει σε μια άλλη πλευρά από την προβεβλημένη. Η ακόλουθη συνέντευξη περιστρέφεται γύρω από αυτό το θέμα. Σας παραδίδω λοιπόν σ' αυτόν για να μάθουμε τι ακριβώς εννοεί με αυτά που λέει. ΑΝ.

Aρης Νότης:  - Σε πρόσφατο βίντεο που ανάρτησες στο Facebook αναφέρεσαι στο γεγονός ότι τα άτομα που εμβολιάζονται αποκτούν ανοσία στο αίμα αλλά όχι στους βλεννογόνους. Και ότι με αυτό τον τρόπο είναι πιθανό να αναπτύξουν αυξημένα ιικά φορτία στους βλεννογόνους του ρινοφάρυγγα, αν προσβληθούν από κορωνοϊό, τα οποία μπορεί να μην επηρεάσουν τους ίδιους αλλά εκείνοι να κολλήσουν και να βλάψουν τα άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή. Αντιλήφθηκα σωστά; 

Βαγγέλης Κουρούκλης: -Αντιλήφθηκες σωστά! 

Α.Ν.: - Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και έρχονται σε επαφή με άτομα εμβολιασμένα, τόσο στο στενό περιβάλλον αλλά και ευρύτερα; 

B.K.: -Να μένουν όσο γίνεται μακριά τους, καθόσον η μάσκα δεν προστατεύει και οι εμβολιασμένοι κουβαλούν μεγάλο ιικό φορτίο.

Α.Ν.: - Τι πιστεύεις εσύ για τον εμβολιασμό ως μέτρο ελέγχου της εξάπλωσης, νόσησης αλλά και θνητότητας του κορωνοϊού; 

B.K.: -Ο εμβολιασμός προστατεύει προσωρινά τα  εμβολιασμένα (ηλικιωμένα άτομα και ομάδες υψηλού κινδύνου) άτομα αλλά βοηθά στην εξάπλωση του ιού στα μη εμβολιασμένα υγιή άτομα και μάλιστα με μεγάλα ιικά φορτία (θανατηφόρα). Με αυτό τον τρόπο μειώνει την θνησιμότητα στους ευπαθείς και την αυξάνει στους υγιείς και στις νεότερες ηλικίες. 

Α.Ν.: - Τι εννοείς "προστατεύει προσωρινά"; Για πόσο διάστημα δηλαδή;

B.K.: -Όσο διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιο. Αυτό βέβαια το αποκρύπτουν έντεχνα, νομίζω, μόνο και μόνο για να πείσουν τον κόσμο να εμβολιασθεί. Όλες οι διατριβές και τα διδακτορικά πάνω στα RNA εμβόλια που έχουν γίνει μέχρι τώρα στα πανεπιστήμια, απορρίπτονται αν δεν έχει υπολογιστεί και καταγραφεί η θεωρητικά χρονική διάρκεια της ανοσίας που συνήθως είναι 3 μήνες, πώς γίνεται λοιπόν τα συγκεκριμένα εμβόλια να εγκρίνονται και να προωθούνται στο κοινό χωρίς να μας ανακοινώνουν τη διάρκεια της ανοσίας;

Α.Ν.: -  Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, αυτό της Astra Zeneca, για διαφόρων ειδών παρενέργειες και δυσμενείς επιδράσεις με αποτέλεσμα να μένει στα αζήτητα. Το άτομο που αποφασίζει να βάλει το εμβόλιο τι πρέπει να εξετάσει τελικά προτού το κάνει; 

B.K. -Δεν είμαι υπέρ των πειραματικών αυτών εμβολίων και μάλιστα όταν βλέπω ότι αποκρύπτονται από τους επιστήμονες αλλά και από το κοινό πληθώρα στοιχείων και μελετών.

Α.Ν.: -Γιατί τα ονομάζεις "πειραματικά" αυτά τα εμβόλια;

B.K.: -Τα λέω πειραματικά επειδή δόθηκε έγκριση γι αυτά χωρίς να περάσουν και το τρίτο στάδιο ελέγχου τους, και αυτό το στάδιο θα περάσει μετά από την χορήγησή τους στον κόσμο. 



Α.Ν.: -  Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση με τον κορωνοϊό ποια πιστεύεις ότι θα είναι η διέξοδος και πως βλέπεις την επόμενη ημέρα; 

B.K.: -Η κατάσταση εξελίσσεται και καθοδηγείται (διεθνώς ή και παγκόσμια) από την πολιτική εξουσία με κομπάρσους κάποιους πληρωμένους επιστήμονες και με τον τρόπο που τους βολεύει, για να επιτύχουν κάποιους σκοτεινούς σκοπούς. Η διέξοδος είναι μια και μόνο πλέον... η μαζική και οργανωμένη αντίδραση του λαού και των επιστημόνων (όσων απέμειναν ακόμα πιστοί στην συνείδησή τους και στον όρκο τους και πιστεύω ότι δεν είναι λίγοι). 

Α.Ν.: - Ποιοι είναι αυτοί οι "σκοτεινοί σκοποί" που αναφέρεις; 

B.K.:- Επειδή δεν συμπαθώ τις συνωμοσιολογικές θεωρίες, μέχρι πρότινος πίστευα ότι η διαχείριση της πανδημίας έχει καθαρά οικονομικές σκοπιμότητες. Δηλαδή το κέρδος για κάποιους και την φτωχοποίηση των λαών και εθνών ώστε να εκκινηθεί σε μια νέα δομή η παγκόσμια οικονομία, που βρισκόταν ήδη σε αδιέξοδο. Γι' αυτό προϋπήρξαν εξάλλου και άλλες 3 προσπάθειες "πανδημίας" από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) τα τελευταία χρόνια. 

Με την πάροδο του χρόνου όμως αποδεικνύεται ότι η "στρατηγική" αντιμετώπιση τής "πανδημίας" έχει και κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους. Τα πολιτικά συστήματα καταπατούν κατάφορα τα εργατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, καταλύουν τα συντάγματα, καταπατούν τις διεθνείς συνθήκες, φιμώνουν τις αντίθετες απόψεις και διώκουν την ελεύθερη σκέψη με το πρόσχημα της "πανδημίας" και δείχνουν όλο και περισσότερο τα απολυταρχικά τους πρόσωπα και εφαρμόζουν δικτατορικά τα κελεύσματα που τους δίδονται. 

Πιστεύω πλέον ότι δεν ενδιαφέρονται αν θα θυσιάσουν εκατόμβες ανθρώπων (και δεν αναφέρομαι μόνο στα θύματα του κορονοϊού) αλλά θέλουν υποτελειακά να παραδώσουν την σκυτάλη σε μια παγκόσμια δικτατορία.

Α.Ν.: - Μιλώντας με πολλούς ανθρώπους παρατηρώ ότι είναι μπερδεμένοι και συγχυσμένοι με όσα ακούνε από τα ΜΜΕ. Πώς μπορούμε να βγούμε απ' τη σύγχυση όλων αυτών των αντικρουόμενων πληροφοριών, απόψεων, θεωριών και θέσεων με τις οποίες κατακλυζόμαστε από ΜΜΕ και διαδίκτυο; 

Β.Κ.: -Το θέμα δεν είναι να σταματήσουμε τις πληροφορίες αλλά να αυξήσουμε την κριτική μας ικανότητα Οι τηλεοράσεις πληρώνονται γι' αυτό όπως και κάποιοι άλλοι πληρώνονται για να κάνουν λογοκρισία.

Α.Ν.: -  Έχεις δεχθεί πολλά σχόλια και αντιδράσεις για τις απόψεις σου. Όμως η έκφραση τους έφερε ένταση στη σχέση σου με τον ιατρικό σύλλογο. Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη αυτό; 

B.K.: -Δεν θα έλεγα ότι έχω δεχθεί αρνητικά σχόλια καθόσον στοιχειοθετώ τις απόψεις μου με επιστημονικό τρόπο και όσο γίνεται πιο απλά και κατανοητά για το κοινό. Κάποιες προσπάθειες λογοκρισίας υπήρξαν τόσο σε μένα όσο και σε άλλους συναδέλφους αλλά αυτό δεν μας πτόησε, αντίθετα μας έδειξε ότι υπάρχει μια προκαθορισμένη "γραμμή" που θέλουν να επιβάλλουν στον επιστημονικό κόσμο και ενοχλούνται από τις αντίθετες απόψεις. 

Α.Ν.: -  Τι στάση θα πρότεινες στους ανθρώπους που δοκιμάζονται με διάφορους τρόπους στην υπάρχουσα συγκυρία; 

B.K.: -Να σταματήσουν να μπολιάζονται με τον φόβο και τον τρόμο που διασπείρουν τα ΜΜΕ. Να σταματήσουν να βλέπουν τηλεόραση (εγώ την έχω καταργήσει εδώ και μια 20ετια), να σταματήσουν να υποκύπτουν στους εκβιασμούς των πολιτικών και να αντιδρούν όπου και όταν μπορούν, να ασχοληθούν με πιο πνευματικά και δημιουργικά πράγματα και να αλλάξουν την νοοτροπία τους και ίσως και την κοσμοθεώρησή τους (πράγμα αρκετά δύσκολο). Έτσι θα αλλάξει η συνειδητότητα του καθενός ξεχωριστά αλλά και της κοινωνίας.

Α.Ν.: -Σ' ευχαριστώ...
--------------------------------
Ο Βαγγέλης Κουρούκλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, τον τόπο καταγωγής του. Σπούδασε Ιατρική στη Βουλγαρία, έλαβε ειδικότητα Παθολογικής - Ανατομικής και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Ιριδολογία στη Μόσχα. Έχει εργαστεί στα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Σωτηρία, Απολλώνιο Ηρακλείου Κρήτης, και ως ιδιώτης τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της Ιριδολογίας. Έχει συγγράψει βιβλία για την Ιριδολογία και έχει κάνει μεταφράσεις σε βιβλία όπως το 'ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΦΟ' του Ζόζεφ Β. Ματζαλάνι (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου