Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Η επαφή με την υγεία μέσα μας. Του Ρόμπερτ Νάτζεμι

Yπάρχει μέσα μας μια απεριόριστη θεραπευτική ενέργεια. Mια Θεία ενέργεια, ή φως, ή δόνηση, που μπορεί να μας θεραπεύσει από τα πάντα... Και είναι πολύ χρήσιμο, κάθε μέρα, να ερχόμαστε σε επαφή με αυτήν!

Yπάρχει μέσα μας μια απεριόριστη θεραπευτική ενέργεια, μια Θεία ενέργεια, ή φως, ή δόνηση που μπορεί να μας θεραπεύσει από τα πάντα. 

Είναι κάτι που συμβαίνει ανά τους αιώνες, με ξαφνικές θεραπείες ανθρώπων ή από κάποια πνευματική εμπειρία ή από μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης, είτε από τη συμμετοχή κάποιου άλλου ατόμου, είτε χωρίς αυτήν.   

Και θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ χρήσιμο, κάθε μέρα, να ερχόμαστε σε επαφή με αυτή τη θεραπευτική ενέργεια. 

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να ηρεμήσουμε το νου, να χαλαρώσουμε, να αφήσουμε τις σκέψεις μας και να βυθιστούμε λίγο μέσα στα ενδώτερα του εαυτού μας. 

Χρειάζεται να αφεθούμε για να βιώσουμε αυτή τη θεραπευτική ενέργεια που υπάρχει μέσα μας και να επιτρέψουμε να απλωθεί σε όλο το σώμα και το νου μας, κι ακόμη και στο υποσυνείδητό μας, για να διορθώσει τις πιθανές ψυχοσωματικές αιτίες των σωματικών μας προβλημάτων.  

Σας ενθαρρύνω λοιπόν να το κάνετε αυτό κάθε μέρα έστω και για πέντε με δέκα λεπτά.  

Θέλουμε να ηρεμήσουμε και να βιώσουμε τη δόνηση της υγείας, ή το φως της υγείας, ή την ενέργεια της υγείας που υπάρχει μέσα μας, και να αφήσουμε αυτό το φως, τη δόνηση ή την ενέργεια, να απλωθεί σε όλο το σώμα, και ιδιαίτερα στα μέρη που έχουν ανάγκη, στα κύτταρα, ακόμη και στο DNA μας (επειδή το DNA επηρεάζεται από το νου, όπως μας είναι γνωστό πλέον από την επιγενετική).  

Το DNA επηρεάζεται από τις πεποιθήσεις και ιδιαίτερα από τα συναισθήματά μας. Τα θετικά συναισθήματα λειτουργούν πολύ ευχάριστα και βελτιωτικά στο DNA μας και τα αρνητικά το αντίθετο. 

Καλλιεργώντας θετικά συναισθήματα όπως ευγνωμοσύνη, αγάπη, και νιώθωντας την αίσθηση του φωτός μέσα στο σώμα μας, να γεμίζει το σώμα, τα κύτταρα, τα όργανα, τις αρθρώσεις, όπου χρειάζεται βοήθεια, και νιώθωντας ακόμη και το DNA μας, μέσα σε αυτό το θεραπευτικό φως είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας, το νευρικό, το ενδοκρινικό και το αμυντικό μας σύστημα.

Φροντίστε να μάθετε να το κάνετε αυτό και να επιτρέψετε στην υγεία που υπάρχει μέσα σας, στο κέντρο της ύπαρξής σας να απλωθεί σε όλο το σώμα σας. Εύχομαι να το κάνετε. Να είστε πάντα καλά. 


ΑΣΚΗΣΗ

Μπορείτε να καθίσετε ίσια, να κλείσετε τα μάτια σας και να ηρεμήσετε, και να πάρετε μερικές πιο βαθιές αναπνοές. 

Εισπνοή, κράτημα, και με την εκπνοή χαλάρωση, άφημα. 

Πάλι εισπνοή, κράτημα, με την εκπνοή ηρεμία, άφημα.  

Και μια φορά ακόμη. Βαθιά εισπνοή, κράτημα, και με την εκπνοή άφημα, χαλάρωση.  

Μπορείτε να ελέγξετε το σώμα σας να είναι ίσιο, χαλαρό, αφήστε την κοιλιά να ξεσφίξει, να χαλαρώσει, Και το ηλιακό πλέγμα να χαλαρώσει. 

Άστε τους ώμους να χαλαρώσουν, το ίδιο τα μπράτσα, και τα χέρια,  Νιώστε στο κέντρο του στήθους μια ηρεμία. Ο αυχένας είναι ίσιος και χαλαρός.Το σαγόνι χαλαρώνει. Τα μάγουλα χαλαρώνουν. Τα μάτια χαλαρώνουν. 

Κι αφήστε το μέτωπο να χαλαρώσει και το πάνω μέρος του κεφαλιού, και νιώστε ένα άνοιγμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ένα άνοιγμα προς τον ουρανό, προς το σύμπαν, ή προς το Θεό (Θείο), όπως εσείς σκέφτεστε, φαντάζεστε τον Θεό με ή χωρίς μορφή. 

Κι από το σύμπαν, από τον Θεό (Θείο) περνάει μια ακτίνα φωτός μέσα στο κεφάλι σας. Απλώνεται και πλημμυρίζει όλο τον εγκέφαλο, όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου. Είτε βλέπετε το φως, είτε το νιώθετε, είτε το φανταζόσαστε, γεμίζει όλα τα κύτταρα. 

Δημιουργεί ηρεμία στον εγκέφαλο, και ηρεμία και αρμονία στην υπόφυση και στον υποθάλαμο, και σε όλο το νευρικό σύστημα, σε όλο το ενδοκρινικό σύστημα.  

Δυναμώνει επίσης το αμυντικό σας σύστημα ώστε να είναι ανθεκτικό αλλά έξυπνο, να αντιμετωπίζει κάθε πιθανή απειλή με γνώση, με μια ήρεμη δύναμη που δημιουργεί υγεία σε όλο το σώμα. 

Και το φως απλώνεται σε όλο το πρόσωπο και χαλαρώνει πιο βαθιά το πρόσωπο. Κι απλώνεται στον αυχένα, και χαλαρώνει τον αυχένα, και τον λαιμό. Απλώνεται μέσα στους ώμους, στα μπράτσα, και στα χέρια μέχρι και στα δάχτυλα φτάνει η αίσθηση του φωτός. 

Το φως τώρα απλώνεται στο στήθος είτε το βλέπετε, είτε το νιώθετε, είτε το φαντάζεστε, γεμίζει το στήθος, γεμίζει τους πνεύμονες και την καρδιά με υγεία, με αρμονία.

Απλώνεται στο ηλιακό πλέγμα και χαλαρώνει όλο το αυτόνομο νευρικό σύστημα, ηρεμεί. Απλώνεται στην κοιλιά, φέρνοντας ηρεμία σε όλα τα όργανα της χώνεψης, της απορρόφησης, της απέκκρισης.  

Φέρνει αρμονία στο πεπτικό σύστημα, ηρεμία, υγεία. Τώρα απλώνεται στη λεκάνη κι ακόμη και στα γεννητικά όργανα, δημιουργώντας υγεία, αρμονία, ηρεμία. 

Και το φως τώρα απλώνεται στους γοφούς, τους μηρούς, τα γόνατα, τις γάμπες τα πέλματα έτσι ώστε όλο το σώμα από τα πέλματα έως το πάνω μέρος του κεφαλιού να δονείται με την αίσθηση του φωτός,  

Αν υπάρχουν μέρη που αντιστέκονται ή που είναι σφιγμένα, αφήστε τα τώρα να χαλαρώσουν, και να δεχτούν το φως ή την αίσθηση του φωτός, ή τη χαλάρωση και την ηρεμία. 

Και το θεραπευτικό φως, το φως της υγείας, απλώνεται τώρα σε όλες τις αρθρώσεις και ιδιαίτερα στις αρθρώσεις που έχουν ανάγκη. 

Απλώνεται σε όλα τα όργανα, δημιουργώντας υγεία και αρμονία, ιδιαίτερα στα όργανα που έχουν ανάγκη, απλώνεται σε όλα τα κύτταρα του σώματος, παντού, φέρνοντας ηρεμία, το αίσθημα της ασφάλειας, φέρνοντας υγεία, σε όλα τα κύτταρα.    

Και το φως τώρα απλώνεται στα μόρια του DNA, φέρνει ηρεμία, θετική ενέργεια στο DNA, το αναβαθμίζει, το εξελίσσει, για καλύτερη υγεία, ζωντάνια, αντοχή, ευλυγισία, υγεία. 

Το φως απλώνεται τώρα σε όλα τα κύτταρα, και όλο το DNA σας. και βιώνετε την κατάσταση, την πραγματικότητα της υγείας, και οραματίζεστε τον εαυτό σας, το σώμα σας με αυτή την υγεία, με τη δύναμη, με τη ζωντάνια, την ευεξία, την υγεία. 

Οραματίζεστε ότι ήδη έχετε αυτό το αποτέλεσμα και το βιώνετε, κι αν υπάρχει κάποιο μέρος του σώματος που χρειάζεται βοήθεια εστιαστείτε σε αυτό το μέρος τώρα, νιώθωντας αγάπη γι αυτό το μέρος του σώματος, αγάπη και ευγνωμοσύνη για όλη την υπηρεσία του.          

Δεχτείτε και αγαπήστε αυτό το μέρος του σώματος και αφήστε τη θεραπευτική σας ενέργεια να απλωθεί μέσα σε αυτό το μέρος δημιουργώντας αρμονία και υγεία. 

Το σώμα πλημμυρίζει με θεραπευτική ενέργεια, με την ενέργεια της υγείας που είναι η αληθινή σας φύση. Βιώστε ότι υπάρχει υγεία εκεί τώρα. Οραματιστείτε το. 

Κι αν χρειάζεται μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε άλλα μέρη του σώματος με την αποδοχή, την αγάπη, και ευγνωμοσύνη και με το θεραπευτικό φως σε αυτά τα μέρη. 

Ηρεμήστε μέσα στο φως αυτό. Η ηρεμία είναι υγεία. Η ηρεμία επιτρέπει στο σώμα να θεραπεύει τον εαυτό του. Αφήστε το σώμα να θεραπεύσει τον εαυτό του. 

Τώρα το φως απλώνεται στο υποσυνείδητό σας, και θεραπεύει και σας απελευθερώνει από ψευδαισθήσεις, τραυματικές εμπειρίες, λανθασμένες πεποιθήσεις, συναισθήματα, προσκολλήσεις που εμποδίζουν την απόλυτη υγεία, και αρμονία σας. 

Επιτρέψτε στο Θείο φως να διορθώσει το υποσυνείδητό σας, να σας απελευθερώσει, ώστε να βιώνετε απόλυτη ασφάλεια, ως αιώνια, αθάνατα, Θεία όντα, και να απελευθερωθείτε από κάθε ανασφάλεια, να βιώσετε την αγάπη του Θείου για σας, μια αγάπη δεδομένη, ανεξάρτητη από ότι κάνετε. 

Μια δεδομένη αγάπη, χωρίς προϋποθέσεις. Βιώστε αυτή τη δεδομένη αγάπη του Θείου για σας κι αφήστε την να απλωθεί παντού μέσα σας. Βιώστε και νιώστε την αγάπη του Θείου που θεραπεύει, διορθώνει, σας απελευθερώνει. 

Κι ας βιώσετε τώρα την έμφυτη και δεδομένη αθωότητά σας. 

Μια αθωότητα πέρα από το νου, βιώστε μια αγνή συνειδητότητα.  

-Είσαστε το φως πίσω από το φιλμ. 

-Είσαστε η αγνή συνειδητότητα πίσω από το νου.

Κι ας βιώσετε αυτήν την αθωότητα.  

Άλλη μια φορά, ας οραματιστείτε τον εαυτό σας με υγεία, με όποια εικόνα σας βοηθάει για να το νιώσετε αυτό. 

Κι ας βιώσετε αυτήν την υγεία μέσα σας που απλώνεται παντού.   

Παραμείνετε για λίγο ακόμα σε αυτήν την κατάσταση και όταν είστε έτοιμοι επανέλθετε στην εγρήγορση.

--------------------


Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νάτζεμι είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου "Αρμονική ζωή". Έχει πάνω από 400 ομιλίες και σεμινάρια σε CD και DVD. Έχει δημιουργήσει το 6ετές σεμινάριο αυτογνωσίας μαζί με πάνω από 40 άλλα μικρότερα σεμινάρια όπου συνθέτει αρχαίες αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές δημιουργώντας πρωτότυπα βιωματικά σεμινάρια που απελευθερώνουν τον άνθρωπο από ψευδαισθήσεις, πεποιθήσεις, προγραμματισμούς, συναισθήματα και προκαταλήψεις που εμποδίζουν την ευτυχία, ελευθερία, ηρεμία και αγάπη.Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου