Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ερωτήματα με Αφορμή τον Κορωνοϊό (βίντεο). Του Ρόμπερτ Νάτζεμι


Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον κορωνοϊό με αφορμή τις ερωτήσεις μιας φίλης.

Από φίλη έλαβα την εξής επιστολή:

Kύριε. Νατζέμι καλησπέρα σας. Διαβάζοντας τις σκέψεις σας για τον κορωνοϊό έχω τις παρακάτω ερωτήσεις και θα ήθελα αν έχετε την καλοσύνη να μου ξεδιαλύνετε αυτές τις απορίες. 

Λέτε λοιπον, ο ιος είναι μέρος της Θείας Συνειδητότητας, μέρος των Νόμων του Θείου και κάνει του έργο του Θείου. Η ερώτηση είναι  δηλαδή ο ιος επιτελείο κάποιο Θείο Σκοπό ποιος είναι αυτός. Συνεχίζετε αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε την απόλυτη ευθύνη να κάνουμε ότι μπορούμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας την οικογένειά μας και την κοινωνία μας. 

Άρα να ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες των γιατρών και του κράτους στην προσπάθειά τους να μας βοηθήσουν. Η ερώτησή μου. Αν όμως ο ιος επιτελεί κάποιο Θείο Σκοπό τότε γιατί πρέπει να τον εμποδίσουμε να επιτελέσει το έργο του; Δεν αντικρούει το ένα το άλλο; Συνεχιζετε, πριν από αυτό αναφέρεστε στους πνευματικους νόμους με τρόπο απόλυτο, δηλαδή ότι φεύγουν οι ψυχές που δεν έχουν κάτι άλλο να μάθουν ή να προσφέρουν στη διάσταση αυτή ή προσφέρουν περισσότερα με το να φύγουν παρά να μείνουν.  

Όπως ο Χριστός. Το οποίο πιστεύω κι εγώ. Αναφέρετε όμως και το εξής: η πιθανότητα να φύγει μια ψυχή απ' το προσωρινό της σώμα λόγω του ιου, είναι κάτω από το 2% από αυτούς που θα προσβληθούν και συνεχίζω εγώ, αυτοί φεύγουν επειδή έχουν ένα αδύναμο αμυντικό σύστημα. Δηλαδή εδώ καταργείται ο πνευματικός νόμος; Φεύγουν οι ψυχές αυτές χωρίς να το έχουν προγραμματίσει; Αλλά μόνο λόγω της βιολογίας; Μήπως εδώ δε μιλάμε για ατομικη αποχώρηση ψυχών αλλά για κάτι βαθύτερο και παγκόσμιο και εξελικτικό; Μήπως η βιολογία εδώ υπηρετεί αυτό το σκοπό αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλες αυτές οι ψυχές που φεύγουν μαζικά, καθημερινά, καθώς το περίεργο είναι ότι έχουν τοπικό χαρακτήρα. 

Π.χ. στην Κίνα η πόλη Ουχάν, στην Ιταλία οι βόρειες επαρχίες δεν είχαν κάτι άλλο να μάθουν σε αυτή τη διάσταση; H κοινή γρίπη έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους σε βάθος χρόνου, χωρίς να έχει αυτό τον έντονο χαρακτήρα εξάπλωσης που έχει αυτός ο ιός, ενώ έχει μεγάλη διασπορά σε όλο τον πλανήτη.  Έχετε κάποια ανώτερη πληροφορία γι αυτό το γεγονός; Σας ευχαριστώ που με ακούσατε...


Αγαπητή φίλη, σε ευχαριστώ για την επιστολή σου και για τις αμφιβολίες που έχεις για τις ιδέες και εξέφρασες στο βίντεο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι λογικές αμφιβολίες, που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά στην αλήθεια δεν υπάρχει καμία σύγκρουση, σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων.

Η πρώτη ανησυχία σου ήταν ότι ο ιος εκτελεί κάποιο Θείο σκοπό, εφόσον όλο το σύμπαν είναι μια έκφραση του Θείου, κι επειδή κι ο ιος είναι μέρος του Θείου πρέπει να έχει κάποιο ρόλο. Ο ρόλος είναι για την εξέλιξή μας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει την εξέλιξή μας, αλλά μπορεί να δημιουργήσει το ερέθισμα. Και πολλές ερωτήσεις σου θα λυθούν αν καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ του ερεθίσματος και της δική μας ελεύθερη βούληση να αντιδρούμε προς το ερέθισμα, ο καθένας με τον ατόμικό του τρόπο και ομαδικά, σαν κοινωνία.

Το ερέθισμα είναι αυτό: ότι κάνει πολλούς ανθρώπους να αρρωσταίνουν, μερικοί να φύγουν από το σώμα τους, λίγοι γύρω στο 2%, οι υπόλοιποι γίνονται καλά όπως κάθε χρόνο με τη γρίπη που περνάει από την κοινωνία όμως το μάθημα είναι πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό, ατομικά και ομαδικά και εδώ έχουμε επίσης και την πρόκληση της οικονομικής κρίσης που δημιουργείται από τον ιο.

Άρα εδώ έχουμε τα διάφορα πιθανά μάθήματα που είμαστε ελεύθεροι να μάθουμε και να μη μάθουμε. Ανέφερε αυτά τα μαθήματα σε προηγούμενο βίντεο. Δηλαδή το μάθημα της πληρότητας, της υπέρβασης των αναγκών, προσκολλήσεων ή συνηθειών, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και προς την οικογένειά μας (τώρα που είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα χώρο), της πραγματικής ελευθερίας (δηλαδή να μπορούμε να βιώσουμε ελευθερία και μέσα στον περιορισμό) ότι η ελευθερία δεν είναι να κάνουμε ότι θέλουμε είναι να είμαστε καλά, ευτυχισμένοι, ήρεμοι και να μπορούμε να αγαπούμε ότι κι αν συμβαίνει, η ελευθερία είναι εσωτερική. Και βέβαια το μάθημα της υπέρβασης του φόβου της αρρώστιας, του θανάτου ημών και των αγαπημένων μας.  .

Έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο βίντεο ότι θάνατος δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η αποχώρησή μας από αυτό το προσωρινό όχημα, το σώμα και το νου και το εγώ. Τότε ο ρόλος που παίζει ο ιος από τη μια πλευρά να μας δώσει την ευκαιρία να μάθουμε αυτά τα μαθήματα. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος.

Δεύτερος λόγος είναι να "κλαδεύει¨" την ανθρωπότητα. Όπως κάθε χρόνο υπάρχουν ιοί που κυκλοφορούν στην κοινωνία και "κλαδεύουν" την ανθρωπότητα οικουμενικά. Είναι κάτι διαφορετικό από τον πόλεμο, τον σεισμό, την πλημμύρα ή τη πυρκαγιά που σκοτώνει ανθρώπους σε ένα συγκεκριμένο μέρος

Εδώ είναι κάτι που περνάει από όλες τις χώρες και δίνει την ευκαιρία σε ψυχές που δεν χρησιμεύει πια για τις ίδιες να βρίσκονται εδώ να αποχωρίσουν από το σώμα, κι αν μπορείς να πιστεύεις στη μετενσάρκωση να ξαναέρχονται κάτω από καλύτερες, πιο προχωρημένες συνθήκες για τη συνέχιση της εξέλιξης. Είναι σαν ένας κηπουρός που κλαδεύει, καθαρίζει και όπως είπα στο προηγούμενο βίντεο θα φύγουν μόνον όσοι δεν εξυπηρετεί πια για τους ίδιους η διαμονή τους σε αυτήν την δίασταση, ή επειδή δεν έχουν κάτι άλλο σημαντικό να μάθουν ή να δημιουργήσουν, ή να προσφέρουν, ή επειδή η αποχώρησή τους δίνει περισσότερη ευκαιρία για εξέλιξη από το να μείνουν.

Όταν χάνουμε ένα αγαπημένο άνθρωπο είναι μια τεράστια πνευματική ευκαιρία να αναρωτηθούμε. Τι ήταν αυτός που έφυγε; Ήταν το σώμα; Είναι μια συνειδητότητα που συνεχίζει να υπάρχει; Αυτή η συνειδητότητα που υπάρχει;

Κάποιος δολοφόνησε τον πατέρα μου όταν ήμουν 30 χρονών και ήρθαν αυτές οι ερωτήσεις στο νου μου. Κι αυτή η συνειδητότητα που λειτουργούσε μέσα από το σώμα του πατέρα μου που είναι; Υπάρχει; Και μελέτησα πολλές πηγές και βρήκα ότι υπάρχει πάρα πολύ ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της ψυχής φεύγοντας από το σώμα, τα διάφορα στάδια που περνάει, επιβεβαιωμένο από πολλές πηγές...

Και όπως έχω πει δεν λυπάμαι ποτέ για την ψυχή που φεύγει γιατί είμαι σίγουρος ότι πάει σε μια διάσταση πολύ πιο όμορφη από τη δική μας. Καταλαβαίνω και νιώθω συμπόνια για εμάς που μένουμε και μας λείπει ο άλλος επειδή πιστεύουμε ότι  ήταν το σώμα και δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν ποτέ το σώμα αλλά μια συνειδητότητα που συνεχίζει να υπάρχει, υπήρξε πριν, υπάρχει και τώρα αλλά σε μια άλλη διάσταση.

Κι όπως μπορούμε να αγαπήσουμε κάτι που δεν είναι σωματικά κοντά μας, σαν να είναι στη Νέα Υόρκη ή στη Κϊνα και μπορούμε να συνεχίσουμε να τον αγαπάμε επειδή υπάρχει μέσα στο νου μας, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε για μια ψυχή που φεύγει από αυτή τη διάσταση. Είναι απλώς σε μια άλλη διάσταση. Μπορούμε να συνεχίσουμε να βιώνουμε αυτήν την αγάπη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μαζί του, να τον αγγίξουμε, να τον ακούσουμε αλλά αγάπη μπορούμε να βιώσουμε. Άλλο η αγάπη μας κι άλλο ο πόνος που βιώνουμε όταν δεν μπορούμε να έχουμε τη σωματική παρουσία του αγαπημένου μας.   

Άρα δεν φεύγουν οι ψυχές επειδή υπάρχει ιός. Δεν φεύγουν οι ψυχές επειδή έχουν αδύναμο αμυντικό σύστημα. Κι έχουμε κάθε υποχρέωση να προστατεύουμε τον εαυτό μας δυναμώνοντας το αμυντικο σύστημα, δεν είναι ότι κάτι θα γίνει επειδή πρέπει να γίνει, εμείς συμμετέχουμε στη δημιουργία της πραγματικότητας. Το μέλλον δεν είναι ποτέ δεδομένο. Άρα δεν μπορώ να πω θα φύγω ή θα μείνω και δεν κάνω καμία προσπάθεια αυτοπροστασίας.

Δική μου πράξη και αντιμετώπισης της ελεύθερης βούλησης που έχω είναι να δυναμώσω το αμυντικό μου σύστημα ή να τηρώ τους κανόνες της προστασίας με το να πλαίνω τα χέρια μου, να μη βγαίνω έξω από το σπίτι είναι μέρεος της δημιουργίας της πραγματικότητας.  Αλλά το τι θα γίνει σε κάθε ψυχή παρόλο που υπάρχει  μια ροπή, και μπορεί να υπάρχουν παράγοντες πιο δυνατοί απ΄τους παράγοντες του να λειτουργούμε σωστά είμαστε υποχρεωμενοι να συμπεριφερόμαστε με το σωστό τρόπο.

Γιατί αυτό είναι μέρος της δημιουργίας, ένα μέρος είναι η επιλογή της ψυχής ένα άλλο μέρος είναι το πώς λειτουργούμε εμείς, όταν αυτά τα δύο συνεργάζονται αλλά δεν θα πούμε δεν θα φύγω αν δεν πρέπει να φύγω και θα φύγω αν πρέπει να φύγω, δεν είναι έτσι. Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε όλους τους κανόνες να προστατεύουμε τον εαυτό μας και συγχρόνως να κάνουμ ότι μπορούμε να δυναμώσουμε το αμυντικό σύστημα με βιταμίνες, σωστή διατροφή, όσο το δυνατόν περισσότερο ωμή διατροφή, με καθημερινές ασκήσεις, καθημερινές αναπνοές (μπορείτε να τα βρείτε όλα αυτά στην ιστοσελίδα μας), με το διαλογισμό ή χαλάρωση κάθε μέρα και με το θετικό οραματισμό και για τον εαυτό μας και για τους αγαπημένους μας. 

Έχουμε βάλει στην ιστοσελίδα μας δύο ακόμα ασκήσεις. Κι αυτές είναι ο οραματισμός όλων των όντων στην κοινωνία με το Θείο φως που υπάρχει μέσα τους και τους δίνει δύναμη, καθοδήγηση και πραγματοποιεί μια κατάσταση αρμονίας και υγείας μέσα τους. Και σε αυτούς που είναι άρρωστοι, και υποφέρουν σε κάποιο επίπεδο και αυτούς που υπηρετούν αυτούς που είνα άρρωστοι και σε αυτούς που στενοχωριούνται και σε αυτούς που καθοδηγούν την κοινωνία.

Ανεβάσαμε όμως κι ένα βίντεο για το ho oponopono με την έννοια ότι μπορούμε να ζητήσουμε επίσης να αφαιρεθεί από μας οτιδήποτε τάσεις ή μαθήματα που έχουμε να μάθουμε που δημιουργούν την ανάγκη να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Δηλαδή φόβοι, προσκολλήσεις, αρνητικές συνήθειες. εγωισμοί, δηλαδή ζητάμε από το Θείο να αφαιρέσει από μας ότι υπάρχει που έχει δημιουργήσει την ανάγκη να υπάρχει αυτή η κατάσταση ή να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Είναι πολύ σημαντική άσκηση και μπορείτε να την δείτε στην ιστοσελίδα μας με τίτλο εσωτερική δύναμη.

Ελπίζω να βοήθησα να καταάβεις αυτά που θεωρούσες αντιφατικά και μπορεί ακόμη να τα βλέπεις έτσι, καθένας είναι ελεύθερος να βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπει, εγώ προσωπικά όμως δεν τα βλέπω καθόλου αντιφατικά, βέπω ότι υπάρχει μια αλληλοεπηρροή μεταξύ του συνόλου και του ατόμου, του ιου και του ατόμου, των ερεθισμάτων και της ελεύθερης βούλησης.

 Να ολοκληρώσω λέγοντας ότι ίσως το πιο σημαντικό μάθημα της εποχής είναι το μάθημα του να ζούμε στο παρόν. Οποιοσδήποτε φόβος που έχουμε, ανασφάλεια, στενοχώρια αφορά το τι θα γίνει. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Και πολύ καλύτερα να ζούμε στο παρόν, να απολαμβάνουμε το παρόν, να περνάμε όμορφα με τον εαυτό μας του φίλους και την οικογένεια, με όποιο τρόπο μπορούμε, να ζούμε ευτυχισμένοι αυτές τις μέρες, έχουμε βάλει στην ιστοσελίδα μας πολλές προτάσεις για το πώς να περνάτε το χρόνο σας, πολύ πρακτικές λύσεις κοιτάξτε, αν νιώσουμε ότι είμαστε σε μια σφαίρα αγάπης, ότι είμαστε αγαπητοί από το Θείο κι από το σύμπαν, χωρίς όρους, ακριβώς όπως είμαστε και δεν θα συμβεί τίποτα στη ζωή μας που δεν είναι για το ανώτερο δυνατό καλό μας. Το πιστεύω. Και πιστεύοντας αυτό μου φέρνει μια ηρεμία. εύχομαι να είστε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι.
-------------------

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νάτζεμι είναι συγγραφέας 24 βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου "Αρμονική ζωή". Έχει πάνω από 400 ομιλίες και σεμινάρια σε CD και DVD. Έχει δημιουργήσει το 6ετές σεμινάριο αυτογνωσίας μαζί με πάνω από 40 άλλα μικρότερα σεμινάρια όπου συνθέτει αρχαίες αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές δημιουργώντας πρωτότυπα βιωματικά σεμινάρια που απελευθερώνουν τον άνθρωπο από ψευδαισθήσεις, πεποιθήσεις, προγραμματισμούς, συναισθήματα και προκαταλήψεις που εμποδίζουν την ευτυχία, ελευθερία, ηρεμία και αγάπη.Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου