Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Εστίαση και Ευγνωμοσύνη

'Αρης
Νότης
“Σε καιρούς αμφιβολίας και αδυναμίας λήψης αποφάσεων να καλλιεργείτε την ευγνωμοσύνη” λέει ο σπουδαίος συγγραφέας Γουάλας Ντ. Γουάτλας. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα λόγια του από το βιβλίο του “Η Επιστήμη του Πλουτισμού”, πολύ σημαντικά για την ψυχολογία μας όταν νομίζουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε. 
“Μια ή δύο ημέρες που θα αφιερώσουμε στο συλλογισμό του οράματός μας για αυτό που θέλουμε, και για πραγματική ευγνωμοσύνη για όσα παίρνουμε, θα φέρουν το νου μας σε τέτοια κοντινή σχέση με τον ανώτερη ευφυία, που δεν θα κάνουμε λάθος όταν δράσουμε.
 Τα λάθη γίνονται από τη βιαστική δράση ή από το φόβο, ή την αμφιβολία ή τη λησμονιά του σωστού κινήτρου το οποίο είναι περισσότερη ζωή για όλα και λιγότερη για τίποτε. Ας κάνουμε όλα όσα μπορούμε όσο πιο τέλεια γίνεται κάθε μέρα, αλλά ας τα κάνουμε χωρίς βιασύνη, ανησυχία ή φόβο.
Ας πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε αλλά ας μη βιαζόμαστε ποτέ. Όταν αντιληφθούμε ότι βιαζόμαστε ας σταματήσουμε. Ας εστιαστούμε στο όραμα του πράγματος που επιθυμουμε κι ας αρχίσουμε να δίνουμε ευχαριστίες που το λαμβάνουμε. Η άσκηση της ευγνωμοσύνης δεν θα αποτύχει ποτέ να δυναμώσει την πίστη μας και να ανανεώσει την αποφασιστικότητά μας.”

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους εσάς που διαβάζετε, ενισχύετε, συμμετέχετε, στηρίζετε την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ, που μήνα με το μήνα αυξάνεστε και πληθύνεστε. Να είστε και να αισθάνεστε όλοι καλά!

ΑΡΗΣ ΝΟΤΗΣ    > Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου