Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η Επιτυχία πίσω από τη Δυσκολία

Παναγιώτης
Μεταξάτος
Συνείδηση και ενέργεια μπορούν να κάνουν την πραγματικότητα. Αν αυτό συμβαίνει τότε η στάση του καθενός είναι το σημαντικότερο πράγμα. Βλέπουμε ξεκάθαρα σε ηλικιωμένα άτομα, που τηρούν στάση ζωής δραστήρια και δημιουργική , να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή, γεμάτη ενδιαφέροντα και δράση.

Υιοθετήστε λοιπόν μια στάση μπορώ και θέλω και σηκωθείτε από τον καναπέ της αδράνειας και τρέξτε στη λεωφόρο της ζωής. Το μυαλό σας αναγνωρίζει σαν πραγματικότητα τις σκέψεις που κάνετε και αντιδρά σύμφωνα με αυτές.
• Προσποιηθείτε τον χαρούμενο κι ευτυχισμένο και το μυαλό σας θα γεμίσει με ενδορφίνες το σώμα σας.
• Προσποιηθείτε τον υγιή και θα γίνετε.

• Γεμίστε με εικόνες το μυαλό σας.

Εικόνες γι αυτά που θέλετε να είστε, να γίνετε, να κάνετε, να νιώσετε, να προσφέρετε και όλα θα γίνουν πραγματικότητα. Αρκεί να μην επιτρέψετε μαζί με αυτά να φυτρώσει και το ζιζάνιο της αμφιβολίας.

Η αμφιβολία εμφανίζεται με πολλούς τρόπους. Πολλές φορές είναι καλά κρυμμένη πίσω από την λογική. Η λογική της περισσότερες φορές δεν επαληθεύεται, είναι όμως ισχυρό άλλοθι για να μη πάρει κανείς το ρίσκο να ζήσει.

Μην επιτρέπεις στους άλλους να αμαυρώνουν την εικόνα σου, προβάλλοντας πάνω σου τους φόβους και τις αρνήσεις τους. Για σένα μόνο η δική σου ψυχή γνωρίζει τι μπορείς να κάνεις. Κι αν έχεις σπουδαίους και μεγάλους στόχους, αυτό δείχνει ότι γι αυτά είσαι προορισμένος να ζήσεις.

Το σύμπαν δεν κάνει λάθος, αν σε επέλεξε για μια σπουδαία αποστολή ΚΑΛΩΣ σε επέλεξε.

Δέξου ότι τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σου, εάν εσύ δεν το δεχθείς έτσι. Η επιτυχία πολλές φορές είναι κρυμμένη μέσα στη δυσκολία. Ένα εμπόδιο μπορεί να είναι το εισιτήριο για τον επόμενό σου σταθμό.

Το κάρβουνο γίνεται διαμάντι αφού συνθλίβεται στα έγκατα της γης. Δέξου τα εμπόδια και τις δυσκολίες σαν μέρος του παιχνιδιού που το κάνουν ενδιαφέρον. Ποιος θα παρακολουθούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο με μια μόνο ομάδα στο γήπεδο και χωρίς αντίπαλο; Φαντάζεσαι πόσο ανιαρό θα ήταν;

Σκέφτηκες τι θα γινόταν αν κάθε σκέψη σου αυτόματα πραγματοποιούνταν; Σε λίγο θα τρόμαζες και θα ευχόσουν να μην είχες καθόλου σκέψεις γιατί ο φόβος να κάνεις μια αρνητική, θα μπορούσε να τα καταστρέψει όλα.

Ευτυχώς δεν γίνεται ακόμη έτσι, γιατί δεν είναι έτοιμοι οι άνθρωποι να δεχθούν την θεϊκή τους ιδιότητα και ότι σκέφτονται να εκφράζεται αυτόματα στον φυσικό κόσμο.

Ο άνθρωπος στην εξελικτική του φάση που βρίσκεται τώρα εκπαιδεύεται να αναγνωρίσει την θεϊκή του ιδιότητα και να είναι ΜΟΝΟ δημιουργικός. Υπάρχει τρόπος που σου δείχνει τι είναι καλύτερο να κάνεις κάθε φορά.

Πρώτα από όλα η διαίσθησή σου, το πώς νιώθεις με αυτήν την σκέψη. Ο ανώτερος εαυτός σου εκφράζεται με διαίσθηση, ο κατώτερος με λογική. Και ο κανόνας που θα ξεκαθάριζε αμέσως εύκολα τα πράγματα είναι Αν αυτό που κάνεις το έκαναν όλοι, τι αποτέλεσμα θα είχαμε; Τότε ξέρεις αν πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ   > Eπιστροφή
http://www.silva.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου