Κώστας Γεωργιάδης |
1. Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το βιβλίο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: το σύστημα πυραμίδες μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά». Τι σας έκανε να γράψετε και να θέσετε στην κυκλοφορία αυτό το βιβλίο;
ΚΩΝ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: -Eίμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου είχαμε μάθημα: «πολιτική οικονομία, κοινωνική οικονομία και κοινωνική ψυχολογία». Με τη μελέτη αυτών πρόσεξα που σπαταλιέται η οικονομία και μετά οι άρχοντες φορολογούν τους πολίτες για να τα καλύψουν.
Είναι γνωστό ότι με την επιβολή φόρων, που δεν αντέχουν οι πολίτες, ξεσπά οικονομική κρίση. Όταν είδα την ανικανότητα των αρχόντων να χειριστούν τα οικονομικά, πληγώθηκε πραγματικά η ψυχή μου, κι αυτός είναι ο λόγος που έγραψα και κυκλοφόρησα αυτό το βιβλίο.
2.Λέτε ότι η οικονομία νοσεί από το 1848. Πώς το στηρίζετε αυτό;
K.Γ. -Το ότι η οικονομία νοσεί από το 1848 το στηρίζω σ’ αυτό που εκφώνησε ο ΑλέξηςΤοκβίλ μέσα στο Γαλλικό Κοινοβούλιο στις αρχές του 1848. Εφόσον η οικονομία είχε προβλήματα έγινε επανάσταση για να τροποποιηθεί το καθεστώς της οικονομίας.
3.Τι είναι το σύστημα «Πυραμίδες» και γιατί το ονομάζετε έτσι; Έχει κάποια σχέση με τον όρο που συναντούμε – εσφαλμένα τις περισσότερες φορές – σε εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ;
Κ.Γ. -Το σύστημα «Πυραμίδες» είναι για οργανισμούς, δηλαδή μεγάλες εταιρίες, τράπεζες και για την κυβέρνηση. Όπου υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία υπάρχει και διαφθορά. Το σύστημα «Πυραμίδες» δύναται να ελέγχει και να διαλύει τη διαφθορά.
Όταν εφαρμοστεί θα αποφεύγεται η σπατάλη και έτσι θα σταθεροποιείται η οικονομία. Ονομάζεται έτσι επειδή έχει την ιεραρχική δομή της πυραμίδας. Και άρα έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας εταιριών του δικτυακού μάρκετιγκ.
4.Κάνετε συχνές αναφορές στο ρόλο της πίστης. Η πίστη όμως δεν δοκιμάζεται έντονα στις μέρες μας, ειδικά βλέποντας μαζί με τα «ξερά» να καίγονται και τα «χλωρά»;
Κ.Γ.-Συχνά κάνω αναφορές στο ρόλο της πίστης διότι όλοι θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την δύναμή της – ήδη άρχισαν – κι έτσι θα προσφύγουν στην πίστη κι έτσι ίσως αποκτήσουν συνείδηση στο τί είναι αξιοπιστία και τι θεσμοί.
5.H αισιοδοξία σας και η πεποίθησή σας είναι τόσο έντονες που δεν διστάζετε να καταθέσετε τις προτάσεις σας για διέξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση ενώπιον του Προέδρου Καρόλου Παπούλια. Σε μια περίοδο που η απαξίωση και η έλειψη αξιοπιστίας πολιτικών προσώπων και θεσμών στην Ελλάδα είναι εμφανώς στα ύψη πόσο πιστεύετε ότι αυτές οι προτάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν;
Κ.Γ.-Έχω την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα όταν αναπτύξει βαριά βιομηχανία για να παράγει προϊόντα για την τοπική κατανάλωση, έτσι που να σταματήσουν οι εισαγωγές και να εξοικονομηθεί συνάλλαγμα, κι επίσης να γίνονται εξαγωγές για να εισαχθεί συνάλλαγμα, θα βρει τα πόδια της και θα πλήρωσει και τα χρέη της έτσι ώστε να κερδίσει αξιοπιστία.
Ο Πρόεδρος πρέπει να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των πολιτικών και αποδήμων για να ληφθούν αποφάσεις δεσμευτικές για όλους. Επίσης να καλέσει τα ΜΜΕ σε συνεργασία για να βοηθήσουν στην επιτυχία αυτής της εκστρατείας. Εάν όλα εφαρμοστούν με πρόγραμμα, εφαρμοστεί και το σύστημα πυραμίδες το οποίο θα ελέγχει, τότε πιστεύω ότι οι προτάσεις θα πραγματοποιηθούν.
6.Θεωρείτε ότι η κατάσταση στην Κύπρο είναι καλύτερη από ότι στην Ελλάδα ή χειρότερη;
Κ.Γ.-Η κατάσταση στην Κύπρο έχει γίνει στο ίδιο επίπεδο με της Ελλάδας όμως σύντομα θα είναι χειρότερη εφόσον καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις και καταστήματα. Σε όλους τους δρόμους υπάρχουν καταστήματα με «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ», με αυτήν την πορεία αυξάνονται οι άνεργοι.
7.Πώς βλέπετε τα πράγματα να εξελίσσονται τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα;
Κ.Γ.-Προβλέπω ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν εάν δεν γίνει προσπάθεια εισαγωγής συναλλάγματος με τις δικές μας δυνάμεις. Το να περιμένουμε ξένους να επενδύσουν είναι λάθος. Υπάρχουν κυπριακά κεφάλαια, γι αυτό πρέπει οι άρχοντες να ψυχολογήσουν γιατί δεν χρησιμοποιούνται. Δεν χτίζεται οικονομία με το να αυξάνονται καθημερινά οι φόροι.
Οικονομία χτίζεται με εμπορικό εισόδημα. Νομίζω και στην Κύπρο και στην Ελλάδα υπάρχουν έμπειροι που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ας τους χρησιμοποιήσουν.
--------------------------
O Kωνσταντίνος Δ. Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 5/10/1919 στην Κύπρο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Οικονομία: το σύστημα πυραμίδες μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά". Έχει πτυχίο Ανωτέρας Λογιστικής και έχει σπουδάσει Χημεία και Βιολογία. Τώρα σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Κοινωνιολογία. Έχει κάνει ταξίδια ανά τον κόσμο από τα οποία απεκόμισε καθοριστικές εμπειρίες που τον επηρέασαν στη διαμόρφωση του σκοπού της ζωής του: “την διάδοση της αξίας της ελληνικής γλώσσας σε ιδρύματα του εξωτερικού”. Πέραν της σπουδής του αγαπά το διάβασμα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες ενώ έχει κάνει σημαντικές έρευνες και ανακαλύψεις στις θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων βοτάνων.> Eπιστροφή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου