Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ασυνήθιστοι, αποφασισμένοι

Άρης
Νότης
Είναι εύκολο να ζούμε στην μιζέρια και την ανημπόρια, δεν απαιτεί καμία προσπάθεια αυτό. Είναι εύκολο να αποδίδουμε ευθύνες στους άλλους ακόμη και στην τύχη για την κατάσταση που βιώνουμε.

Η πλειονότητα των ανθρώπων έτσι λειτουργεί. Είναι εύκολο τέλος να βλέπουμε τη ζωή σαν μια μάζα «παλιοσίδερα» και μεις ως ένα απλό, σκουριασμένο γρανάζι που με δυσκολία και φαγωμένα τα δόντια περιστρέφεται γύρω της μη μπορώντας να αλλάξει στροφές και λειτουργία.

Όμως αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για να βλέπουμε τη ζωή. Και είναι – φαινομενικά - ο πιο εύκολος. Γιατί στην πραγματικότητα είναι ο πιο δύσκολος και εξουθενωτικός.

Στην πραγματικότητα μόνο εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να πάρουν την ευθύνη της ζωής τους – και στο πλαίσιο που τους αναλογεί και των άλλων – στα χέρια τους και να αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν τη μηχανή και τη λειτουργία της, με εκείνους ως κεντρικούς άξονες, και με έναν καλύτερο τρόπο λειτουργίας σταματούν να βλέπουνε τα πράγματα με αδυναμία και αθλιότητα και προχωρούν αλλάζοντας τελικά τα πράγματα.

 Η πορεία αυτή – αρχικά – μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολη, όμως είναι εκείνη που οδηγεί στην απελευθέρωση, το νόημα, την εξέλιξη, την προοπτική. Ο δρόμος αυτός είναι ο λιγότερο ταξιδεμένος και είναι για ανθρώπους ασυνήθιστους, δηλαδή αποφασισμένους.

Κάθε στιγμή έχουμε να κάνουμε μια επιλογή, ποιον δρόμο ακολουθούμε.  Η επιλογή είναι δική μας.

 Υ.Γ. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, όλους για την απεριόριστη αγάπη, βοήθεια, υποστήριξη και συμμετοχή σας. Να είστε και να αισθάνεστε φωτεινά υπέροχα!
--------------

Άρης Νότης είναι εκδότης του μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ και κάτοχος του ιστολογίου www.prosopikievexia.blogspot.com
Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου