Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ποια είναι η νοητική σου στάση; Toυ Παναγιώτη Μεταξάτου

Πάρα πολλοί άνθρωποι με εξαιρετικά προσόντα, δεξιότητες, παιδεία, πτυχία, εμφάνιση, χρήματα, ταλέντα, υψηλό ΙQ θα κατέρρεαν μπροστά σ' ένα γεγονός που δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν με αποτελεσματικό θετικό τρόπο. Ποια είναι η δική σας νοητική στάση;

-Ποια είναι η νοητική σου στάση;
-Τι εννοείς όταν λες νοητική στάση; 
- Εννοώ, πώς αντιδράς σ' ένα γεγονός, μια κατάσταση, ένα περιορισμό, μια υποτιθέμενη ευκαιρία, μια αδικία, ένα ατύχημα, ένα εμπόδιο, μια συκοφαντία, μια κολακεία, μια οικονομική καταστροφή, (χρεωκοπία) ή και μια καταπληκτική ιδέα που ξαφνικά έρχεται στο νου σου. κ.λπ. 

Δεν εννοώ αν θυμώνεις ή ενθουσιάζεσαι, αλλά πόσο χρόνο αφιερώνεις για να δημιουργήσεις ένα σχέδιο δράσης που συστηματικά θα ανέτρεπε μια δυσάρεστη κατάσταση από ένα αρνητικό γεγονός ή θα ενίσχυε τα κίνητρα και τη δράση σου, αν πρόκειται για κάτι θετικό. 

Πάρα πολλοί άνθρωποι με εξαιρετικά προσόντα, δεξιότητες, παιδεία, πτυχία, εμφάνιση, χρήματα, ταλέντα, υψηλό ΙQ κ.λπ. θα κατέρρεαν μπροστά σ' ένα γεγονός που δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν με αποτελεσματικό θετικό τρόπο. 

Το περίεργο είναι, ότι το γεγονός δεν είναι υποχρεωτικό να είναι αρνητικό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι η ίδια η επιτυχία που επιτυγχάνει κάποιος αλλά δεν μπορεί να την διαχειριστεί σωστά στη συνέχεια. 

Θα μπορούσα να σας δώσω τρανταχτά ονόματα που πέθαναν νέοι, δυστυχείς και μόνοι (Μονρόε, Πρίσλεϊ, Τζάκσον, Μαραντόνα.) Βολεύει να αποδώσεις ευθύνες για κάτι που συμβαίνει και έχει περιοριστικές συνέπειες στη ζωή σου, γιατί αφού άλλος φταίει, αυτός υποχρεούται να διορθώσει και τα πράγματα. 

Ο θυμός σου σαν αντίδραση εξυπηρετεί τον εγωισμό σου. 

- Έχω δίκιο σκέπτομαι και φωνάζω, αλλά συνήθως δεν κάνω κάτι άλλο πέραν της κριτικής προς τα έξω. Τακτοποίησα το εγώ μου, αλλά όχι και τη ζωή μου. Αντίθετα αυτήν την μείωσα. Συναισθηματικά φορτίστηκα εναντίον του υπεύθυνου που θεωρώ γι' αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν έκανα τίποτα για το ίδιο το γεγονός. 

Και περνάει ο καιρός και περιμένω να δικαιωθώ. Να αναγνωρίσει το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη, να αποκαταστήσει τα πράγματα. Και όπως είναι γνωστό στο 99% των περιπτώσεων δεν γίνεται αυτό και μάλλον χειροτερεύουν τα πράγματα. 

Το χειρότερο όμως είναι, αυτό που επιτρέπω να γίνει μέσα μου. Δηλαδή δεν παίρνω την ευθύνη να απεμπλακώ συναισθηματικά και τότε ως δια μαγείας, θα δω να εμφανίζονται λύσεις τις οποίες μπορώ να εφαρμόσω. 

Αυτοί λοιπόν που παίρνουν την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους, θετικό ή αρνητικό είναι αυτοί που διαχειρίζονται την πραγματικότητα τους καλύτερα. Βασικές τους αρχές είναι: ''Τίποτε δεν είναι εναντίον μου'',  '' Πίσω από κάθε εμπόδιο κρύβεται μια ευκαιρία'', '' Η ζωή είναι γεμάτη θαύματα για αυτούς που τα πιστεύουν και τα φέρνουν στη ζωή τους και όχι για αυτούς που περιμένουν να τα δουν για να τα πιστέψουν.'' 

 Ένας άνθρωπος που η ζωή του είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και με είχε εντυπωσιάσει, όπως και εκατομμύρια άλλους είχε το εξής βιογραφικό. JOSE SILVA 1914-1999: Έζησε στο Λαρέντο του Τέξας, Μεξικάνικης καταγωγής. Στα 5 του χρόνια έμεινε ορφανός και άρχισε να πουλά κουβαρίστρες,κλωστές και βελόνια από πόρτα σε πόρτα για να συντηρήσει δυο μικρότερα αδέρφια και τη γιαγιά του που τα μεγάλωνε. 

Αρχηγός της οικογένειας στα πέντε του. Δεν πήγε ποτέ σχολείο, έμαθε γράμματα από τα αδέλφια του όταν γύριζαν εκείνα από το σχολείο. Στα 12 του παρακολούθησε μαθήματα δι' αλληλογραφίας ραδιοτεχνίτη και στα 13 άνοιξε ένα κατάστημα επισκευής ραδιοφώνων.        

Στα 18 του παντρεύεται και αποκτά 10 παιδιά. Στο στρατό υπηρετεί στις διαβιβάσεις ολοκληρώνοντας έναν κύκλο γνώσεων ηλεκτρονικών και επικοινωνίας. Το 1944 με τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου αγοράζει έναν εγκεφαλογράφο και αρχίζει να καταγράφει τις εγκεφαλικές λειτουργίες των παιδιών του και των γειτόνων, επαληθεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας του εφευρέτη του εγκεφαλογράφου Αυστριακού Ψυχιάτρου Χανς Μπέργκεν που είχε ανακοινώσει το 1929 και δεν είχε αξιοποιηθεί τότε από την ιατρική κοινότητα. 

Η έρευνα εκείνη έδειχνε να ενεργοποιείται ο εγκέφαλος περισσότερο όταν είναι ήρεμος σε χαλάρωση (85%) και πολύ λιγότερο όταν είναι σε εγρήγορση (15%). Απέδειξε και αυτός ότι μόνο ένα 7% των ανθρώπων μπορούν να χρησιμοποιούν συνειδητά και τα δυο ημισφαίρια και παρατηρώντας την ζωή αυτών των ανθρώπων, πρόσεξε ότι ήταν πολύ πιο πετυχημένη, σε ισορροπία, σε υγεία, σε ικανοποίηση, από τους άλλους ανθρώπους. 

Μετά από 22 χρόνια έρευνας κατάφερε να παρουσιάσει τη μέθοδο του σε ένα βιωματικό σεμινάριο 30 ωρών που αν το παρακολουθούσε κάποιος μπορούσε να ελέγχει την συχνότητα λειτουργίας του εγκεφάλου και να παραμένει με συνείδηση (ξύπνιος) ενώ δραστηριοποιούνταν και τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. 

Αυτό βοηθούσε το άτομο να λειτουργεί όπως το 7% των ιδιοφυών της έρευνας (Harvard) και να είναι σε θέση να λύνει μια σειρά από προβλήματα (στρες, μνήμη, κακές συνήθειες κ.α.) με ευκολία. Aκόμη να μπορεί να αναπτύξει λειτουργίες του δεξιού ημισφαιρίου, Φαντασία, Διόραση, Διαίσθηση, Ολιστική αντίληψη, ρυθμό και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μέσω της αύξησης των λεμφοκυττάρων που παρατηρείται. 

Η Μέθοδος του σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο: 145 χώρες 48 διαφορετικές γλώσσες 62 Πανεπιστήμια 150 βιβλία χιλιάδες επιστημονικά άρθρα και δεκάδες εκατομμύρια ικανοποιημένοι απόφοιτοι σε όλον τον κόσμο. 

Το 1949 ανακάλυψε τις διαφορές των δύο ημισφαιρίων, για τις οποίες περίπου 20 χρόνια μετά αναγνωρίστηκε σαν βασικό όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο Jose Silva χωρίς κανένα τυπικό προσόν έγινε επίτιμος καθηγητής σε 60 πανεπιστήμια. 

Βραβεύτηκε από το παγκόσμιο ίδρυμα Sangreal Foudation με τον τίτλο Doctor Of Humanity. Bραβεύτηκε από τον Πάππα σαν καθολικός για τις υπηρεσίες του στην Ανθρωπότητα. Έγραψε ό ίδιος πάνω από 15 βιβλία, το ένα από αυτά Έλεγχος του Νου με τη Μέθοδο SILVA ξεπέρασε τα 10 εκατ. 

Δημιούργησε το Ινστιτούτο Ψυχοπροσανατολισμού και οδήγησε την επιστημονική σκέψη για το ESP (Extra Sensory Perception) σε Effective Sensory Projection) όπου ανέδειξε την μοναδική παρέμβαση του νου στο Κβαντικό Ολογράφημα' 

 Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος ήταν ο μέντορας μου. Με δίδαξε από πρώτο χέρι με τους σπουδαίους συνεργάτες του την Μέθοδο του, αλλά περισσότερο με δίδαξε με τη ζωή του και την αγάπη του προς την οικογένεια μου αξίες συμπαντικές πανανθρώπινες. 

 Έμαθα να βλέπω πόσο είναι σημαντική η στάση ζωής των ανθρώπων μέσα από αυτά που ο ίδιος έλεγε: '' Άνθρωπος είναι αυτός που συμμετέχει σε ανθρωπιστικές πράξεις και όχι αυτός που έχει ανθρώπινη μορφή'' και συμπλήρωνε ''Πολλοί με ανθρώπινη μορφή είναι κτήνη.'' '' Κάνε περισσότερο καλό από όσο δέχεσαι'' '' Κάνε στους άλλους ΜΟΝΟ αυτό που θα ήθελες να κάνουν εκείνοι σε σένα '' '' Η μεγαλύτερη ανακάλυψη που θα μπορούσες να κάνεις ποτέ, είναι το δυναμικό του ίδιου σου του νου.', ' '' Κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, η ανακάλυψη μας να λειτουργούμε συνειδητά στις χαμηλότερες εγκεφαλικές δραστηριότητες, θα αποδειχθεί από τις πλέον σημαντικές και θα αλλάξει πολύ την αντίληψη μας για τις διάφορες "ανθρωποκεντρικές επιστήμες." 

 Όταν σας μιλώ για αυτόν και τη Μέθοδο του, έχω από πρώτο χέρι δει τα αποτελέσματα της σε μένα, στην οικογένεια μου,  στους φίλους μου και σε 50.000 χιλιάδες απόφοιτους σε 4 χώρες που παρουσίασα την Μέθοδο. Νοιώθω περήφανος, ευλογημένος και βαθιά ευγνώμων για όσους με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα 40 χρόνια δράσης μου. 

Σας εύχομαι με τη μοναδική ευχή της Μεθόδοου 

Να είστε Όλο και Καλύτερα 

Παναγής Μεταξάτος
--------------------------------

Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

 Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου