Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές Nοητικές Διακοπές

Άρης
Νότης
Υπάρχει ένα σκίτσο, αρκετά γνωστό στο χώρο της ψυχολογίας και των πωλήσεων, με μια μορφή που ανάλογα τον τρόπο οπτικής, δείχνει μια γριά ρυτιδιασμένη ή εναλλακτικά μια νέα, όμορφη, κομψή γυναίκα...

Έχω μελετήσει καλά αυτό το σκίτσο που δηλώνει ότι σε κάθε πραγματικότητα την κύρια σημασία έχει ο τρόπος οπτικής. Αν είσαστε απαισιόδοξοι για το μέλλον έχετε δίκιο. Αν είσαστε αισιόδοξοι για το μέλλον έχετε επίσης δίκιο.

Εκείνο που καλούμαστε να κάνουμε στην περίοδο που ζούμε είναι να αλλάζουμε την οπτική στην πραγματικότητα και να βλέπουμε την άλλη εικόνα, την «όμορφη» πλευρά. Η οποία κρύβεται μέσα στην πρώτη.

Αυτές τις ζεστές λοιπόν μέρες θα σας πρότεινα μια μικρή διακοπή από τα ΜΜΕ και αλλαγή οπτικής διαβάζοντας βιβλία που θα γεμίσουν την ψυχή και το νου σας με πραγματικά καλό περιεχόμενο.

Υπάρχουν αρκετές ψυχοφελείς δραστηριότητες, όπως εθελοντικές πράξεις, συζητήσεις με θετικούς ανθρώπους, σεμινάρια ενδυνάμωσης που μπορούν να σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή αλλά και τον τρόπο που σκέφτεστε.

Ας δώσουμε λίγο σημασία στις «καλές» ειδήσεις, έστω κι αν δεν προβάλλονται όσο οι κακές. Θα είμαστε περισσότερο υγιείς και περισσότερο χρήσιμοι στον εαυτό μας και τους άλλους.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους για την απεριόριστη αγάπη, βοήθεια, υποστήριξη και συμμετοχή σας. Να είστε και να αισθάνεστε υπέροχα!
--------------

Άρης Νότης είναι εκδότης του μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ και κάτοχος του ιστολογίου www.prosopikievexia.blogspot.com
Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου