Ειρήνη Λουκαίδου |
Συστατικά:
(για 5 άτομα – αναλογούν 2 στον καθένα)
• 10 μεσαίου μεγέθους χουρμάδες (ή 15 μικρότερου μεγέθους)
• 5-7 καρύδια
Γλάσο:
• ½ κούπα κάσιους
• μια πρέζα μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και
• ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 κουταλιές μέλι (προαιρετικά)
Για να φτιάξετε το γλάσο, αναμίξτε το κάσιους με νερό μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε ξανά. Τέλος προσθέστε τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Ελέξτε τη γεύση του.
Μέθοδος:
Πρώτα ανοίξτε τους χουρμάδες και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Βάλτε ένα καρύδι στο μέσον κάθε χουρμά.
Περιχύστε το γλάσο κάσιους πάνω από κάθε χουρμά, αλλά μόνο στο πάνω μισό.
Διακοσμήστε είτε με το ξύσμα του πορτοκαλιού είτε με σταφίδες.
Απολαύστε με το φως των κεριών και Χριστουγεννιάτικη μουσική. Καλά Χριστούγεννα!
ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΥΚΑΪΔΟΥ
http://www.rawfoodcyprus.com/ > Eπιστροφή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου