Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δώστε Ανθρωπιά και Αγάπη Ολόχρονα

Ανδρέας
Ιωάννου
Η ανταλλαγή δώρων είναι μια πολύ όμορφη πράξη, φτάνει να μη γίνεται μόνο τυπικά, γιατί έτσι πρέπει ή συνηθίζεται αυτές τις μέρες. Για να έχει αξία, πρέπει να γίνεται με λίγη φαντασία, πρωτοτυπία και χιούμορ.
Η μοναξιά και η μελαγχολία είναι δίδυμες κόρες της κατάθλιψης. Αν λοιπόν καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα δύο συναισθήματα, τότε θα αποφύγουμε και την κατάθλιψη. Ο τρόπος να τα εξουδετερώσουμε είναι πολύ απλός.
Ανοιγόμαστε στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας κι επιδεικνύουμε ανθρωπιά και αγάπη ολόχρονα και όχι μόνο τις γιορτές. 
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, άλλωστε, ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη την ανάμειξη και άμεση επαφή με άλλους ανθρώπους. Από τη φύση μας είμαστε φτιαγμένοι για να συνυπάρχουμε με άλλους και όχι για να ζούμε μόνοι μας.
Η ανταλλαγή δώρων είναι μια πολύ όμορφη πράξη, φτάνει να μη γίνεται μόνο τυπικά, γιατί έτσι πρέπει ή συνηθίζεται αυτές τις μέρες. Για να έχει αξία, πρέπει να γίνεται με λίγη φαντασία, πρωτοτυπία και χιούμορ. Ας μπούμε στον κόπο να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι τα δώρα που θα κάνουμε και όχι να βάλουμε άλλους να μας τα διαλέξουν, ώστε να μην κουραστούμε ή να χάσουμε λίγο από τον δήθεν πολύτιμο χρόνο μας.
Οι πράξεις και τα γεγονότα δεν έχουν αξία αν δεν έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για μας τους ίδιους. Ακόμη και το κόψιμο της βασιλόπιτας έχει καταντήσει να γίνεται σαν το κόψιμο ενός οποιουδήποτε κέικ. Το συναίσθημα είναι που θα κάνει ακόμη και αυτό το έθιμο ξεχωριστό.
Αν θέλουμε να αισθανθούμε όμορφα, τόσο τις γιορτές, όσο και μετά το τέλος τους, θα πρέπει κατά τη διάρκεια τους να έχουμε περισσότερο χρόνο, λόγω των αργιών, να τον αφερώσουμε στη βελτίωση των διαπροσωπικών και κοινωνικών μας σχέσεων. Με λίγα λόγια, να έρθουμε πιο κοντά στους γονείς, φίλους, συγγενείς και γενικότερα να πλησιάσουμε όποιο θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί του.
Άλλωστε μια τέτοια εποχή, που όλοι διακατέχονται από αίσθημα ευφορίας, το έδαφος για ανάπτυξη σχέσεων καλής επικοινωνίας είναι πιο πρόσφορο. Ας κάνουμε μια αρχή τώρα, την οποία όμως θα συνεχίσουμε και με τον ερχομό της πρώτης ημέρας του νέου έτους. Αυτό θα μας κάνει όλους λίγο πιο ευτυχισμένους.
ΑΝΤΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Τα δώρα είναι καταθέσεις αγάπης, συμπάθειας, εκτίμησης, θετικής σκέψης, γι' αυτό είναι και πολύτιμα, ανεξάρτητα της αξίας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή