Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Χορτοφαγική Ωμοφαγία: Mελιτζάνες με Αρωματικά Βότανα

Ειρήνη
Λουκαίδου
Η θεία μου, που διευθύνει μια πετυχημένη ελληνική ταβέρνα, φτάχνει αυτό το υπέροχο ορεκτικό με μελιτζάνα αλλά σε μαγειρευμένη μορφή. Όταν ξεκίνησα την... 

προσθήκη ωμών τροφών στη ζωή μου, δοκίμασα την ωμοφαγική εκδοχή του αλλά δεν μου πολυάρεσε, μέχρι που ανακάλυψα αυτό το τέχνασμα: Να έχω τη μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Είναι καλύτερα να μαρινάρεται η μελιτζάνα σε ελαιόλαδο για μισή ώρα τουλάχιστον πριν το φτιάξιμο της συνταγής.









Συστατικά:
• 1 μεγάλη μωβ μελιτζάνα
• 2 φρέσκες ντομάτες
• 3 λιαστές ντομάτες (μουλιασμένες τουλάχιστον μισή ώρα)
• 2 χουρμάδες (μουλιασμένοι τουλάχιστον 10 λεπτά).
• 1/2 κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
• 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ροζ αλάτι των Ιμαλαϊων
• 1 πρέζα πιπέρι ή πάπρικα


Μέθοδος
Κόψτε
σε λεπτές φέτες τη μελιτζάνα, να μην υπερβαίνουν τα 5 χιλιοστά και καλύψτε τις με ελαιόλαδο και αλάτι. Αφήστε τις να μουλιάσουν οπουδήποτε από 30 λεπτά έως 3 ώρες. Ετοιμάστε τη σάλτσα αλέθοντας πρώτα τις ντομάτες (φρέσκες και λιαστές), το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τους χουρμάδες με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Προσθέστε τα μισά βότανα το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε το μίγμα για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να μπορείτε να βλέπετε ακόμη τα βότανα. Περιχύστε στις μελιτζάνες έτσι ώστε οι κορυφή από τις μελιτζάνες να έχει γενναιόδωρη στρώση. Προσθέστε τα υπόλοιπα βότανα.
Μπορείτε να το φάτε ολότελα ωμοφαγικά με μια μεγάλη σαλάτα ή αλλιώς ζεστάνετέ το ήπια στο φούρνο ή σε ένα αφυγραντή (dehydrator) για ένα πλήρες φθινοπωρινό γεύμα. Καλή όρεξη!

ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΥΚΑΪΔΟΥ   > Eπιστροφή
http://www.rawfoodcyprus.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου