Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ενεργοποίησε τη Σύνδεση με την "Άλλη Πλευρά". Του Παναγιώτη Μεταξάτου

Αποτέλεσμα εικόνας για alpha brain waves
Η επιστήμη, τα όρια της τα βάζει ανάμεσα στη Μεγάλη Έκρηξη και στο τέλος του σύμπαντος. Πριν την Μεγάλη Έκρηξη τι υπήρχε; Ποιος “πάτησε” το κουμπί να αρχίσει η Δημιουργία; Όποιος και να είναι δεν έπαψε να υπάρχει, άρα μπορούμε να τον επικαλεστούμε.

Οι λέξεις περιγράφουν αντικειμενικά γεγονότα και όχι υποκειμενικά. Ζητήματα του υλικού, φυσικού κόσμου και όχι θέματα του δημιουργικού (πνευματικού) βασιλείου.

Οι λέξεις είναι ”εργαλεία” επικοινωνίας που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος στο αριστερό ημισφαίριο. Το ίδιο κάνει και με τους αριθμούς και τις υπολογιστικές πράξεις. Επίσης εδώ λαμβάνουν χώρα οι αναλύσεις, οι κατατάξεις, οι διαβαθμίσεις, οι προτεραιότητες, οι αξιολογήσεις, οι συγκρίσεις, οι εξηγήσεις, οι δικαιολογίες, τα συμπεράσματα, οι αιτιάσεις.

Το δεξί ημισφαίριο λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Μια πνευματική εμπειρία αδυνατεί να την περιγράψει ο εγκέφαλος με λέξεις. Ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες λέξεις, πάλι δεν θα ταιριάξουν ή δεν θα αποδώσουν σωστά αυτό που έχετε βιώσει.

Ο δεξιός εγκέφαλος χρησιμοποιεί διαφορετικά ”εργαλεία” αντίληψης, επέμβασης και δημιουργίας της πραγματικότητος. Ο δεξιός εγκέφαλος ονειρεύεται, αναλογίζεται, πειραματίζεται, φαντάζεται, προβλέπει, διαισθάνεται, διερωτάται, ολοκληρώνει, βλέπει τη μεγάλη εικόνα (ουσία).

Τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου είναι η γέφυρα ανάμεσα στο Δημιουργικό και στο Δημιουργημένο βασίλειο. Η επιστήμη σήμερα γνωρίζει. Το αριστερό ημισφαίριο ασχολείται με λεπτομέρειες (εργασία στο γραφείο, στο σπίτι). Το δεξί προτιμά τη γενική άποψη, ολιστική εικόνα. Το αριστερό ασχολείται με επί μέρους εκτιμήσεις, αντιθέσεις, συγκρούσεις, έρωτα, μίσος, άντρας, γυναίκα, καλό, κακό, όμορφο, άσχημο, ατομικό, Το δεξί βλέπει μόνο τις ομοιότητες , την ενότητα, τον κοινό παρονομαστή, το σύνολο.

Στην αρχή αυτές οι παρατηρήσεις δεν απασχόλησαν σοβαρά τους επιστήμονες, αλλά είχαν ιδιαίτερη σημασία για τους φιλοσόφους. Αυτοί δέχονται ευκολότερα τη σύνδεση του αριστερού ημισφαιρίου με τον φυσικό κόσμο (Δημιουργημένο) και του δεξιού με το υπό δημιουργία (Δημιουργικό βασίλειο). Είναι μια γέφυρα ανάμεσα στον Δημιουργό (Πηγή, Ανώτερη Ευφυία, Θεό) και στο Δημιούργημα.

Οι επιστήμονες δυσκολεύονται να δεχθούν αυτές τις έννοιες, είναι ”απαγορευμένες” (Θεός, Δημιουργικό Βασίλειο…) Καθώς όμως ερευνούν την ύλη, φθάνουν στην ενέργεια που είναι η ουσία της ύλης και όταν ερευνούν την ενέργεια φθάνουν στα σύνορα της ευφυΐας του σύμπαντος ή όπως θα θέλατε να το δεχθείτε πηγή, Θεό κ.λπ. και εκεί συγκρούονται με την επιστήμη τους.

Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, πάντως καταλήγουν στο “σκεπτόμενο κενό” που μπορείτε να το φαντασθείτε όπως θέλετε. Εμάς δεν μας “ενοχλεί” να αντλήσουμε από την συμπαντική ευφυΐα, ή όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε και να κερδίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, αρκεί να τον φαντασθούμε στον δεξιό εγκέφαλο μας.

Αυτό κάνουμε στη Μέθοδο Silva 50 χρόνια τώρα. Εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους να λειτουργούν με συνείδηση, τον εγκέφαλο τους στη συχνότητα Άλφα και να φαντάζονται το καλύτερο γι αυτούς και για τον κόσμο όλον και αυτό να συμβαίνει.

Η επιστήμη, τα όρια της τα βάζει ανάμεσα στη Μεγάλη Έκρηξη και στο τέλος του σύμπαντος. Πριν την Μεγάλη Έκρηξη τι υπήρχε; Ποιος “πάτησε” το κουμπί να αρχίσει η Δημιουργία; Όποιος και να είναι δεν έπαψε να υπάρχει, άρα μπορούμε να τον επικαλεστούμε.

Ο υποκειμενικός κόσμος, δεν περιορίζεται από αυτό που έχει δημιουργηθεί. Μπορεί να σχεδιάσει αυτό που δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί και να το προκαλέσει. Μπορεί να παρακάμψει εμπόδια παλιά, να λύσει νέα προβλήματα και να πετύχει μελλοντικούς στόχους.

Ο υποκειμενικός κόσμος είναι αυτός που θα φανταστείς και θα σχεδιάσεις. Η χαλάρωση και οι νοερές εικόνες που θα δημιουργήσεις, θα ενεργοποιήσουν την σύνδεση με την “άλλη πλευρά” (Αυτό αποκαλούμε Ανώτερη ευφυΐα, συμπαντική πηγή κ.λ.π.) δηλαδή την Δημιουργική Διάσταση. Μπες στο http://www.silva.gr/ και μάθε πότε είναι το επόμενο σεμινάριο και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου.
-------------
Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

 Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου