Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Το πιστεύω δημιουργεί πραγματικότητα

Χαράλαμπος
Σολέας
Η σχέση σας με την πραγματικότητα υπάρχει εξ ολοκλήρου μέσα στο μυαλό σας είναι κάτω από  το δικό σας έλεγχο αλλά μόνο αν το πιστέψετε αυτό.

Αν διατηρείτε ένα αρνητικό και περιοριστικό πιστεύω για την πραγματικότητα σας, ένα πιστεύω ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος γεμάτο τρέλα, βία, απάθεια, αδικία, φτώχεια κ.τ.λ. τότε αυτή σας η στάση θα σας καλύπτει πλήρως. Δεν γίνεται να περιμένετε να έχετε οτιδήποτε καλό χωρίς ένα πιστεύω ότι η πραγματικότητα σας δεν είναι τίποτα λιγότερο από παραδεισένια.

Περιμένετε να σας εξηγήσω πριν να με κρίνετε και εμένα με το περιοριστικό σας πιστεύω. Στην πραγματικότητα με το να περιγράφετε την πραγματικότητα αρνητικά ένα κομμάτι του δικού σας μυαλού είναι έτσι. Αυτό είναι μια μεγάλη παγίδα, μια παγίδα που χρειάζεται να την αποφύγετε. Υποσυνείδητα το μυαλό σας θα ανταποκριθεί σε αυτό το πιστεύω με το να σακατέψει την αυτό-εκτίμηση σας και να στραγγαλίσει την ικανότητα σας να αναπτύξετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας.

Κάποιοι άνθρωποι που ακολούθησαν αυτό το δρόμο των αρνητικών πιστεύω για την πραγματικότητα έφτασαν στο σημείο ακόμα και να θέσουν τέρμα στην ζωή τους. Κανένα καλό δεν μπορεί να βγει μέσα από αυτό. Είναι ανάγκη να ξέρετε και να αντιλαμβάνεστε ότι η αντίληψη σας για την πραγματικότητα δημιουργεί την πραγματικότητα, όσο εξωφρενικό κι αν αυτό ακούγεται, απλώς πιστέψτε ότι αν συνεχίσετε να έχετε τα ίδια καταστροφικά πιστεύω, αυτό σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό-καταστροφή και αφανισμό.

Ποια είναι η εναλλακτική οδός; Κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να έχετε μια χαρούμενη και υποστηρικτική σχέση με την πραγματικότητα σας. Αν κάτι έρχεται σε αντίθεση με αυτή σας την προσπάθεια, αγνοήστε το όσο πιο πολύ μπορείτε και συγκεντρωθείτε στην προσπάθεια σας να εγκαθιδρύσετε μια πραγματικότητα χαράς και υποστήριξης για σας. Μερικοί άνθρωποι έχουν το πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι ή παράδεισος (ευτυχία) ή κόλαση (δυστυχία). Αυτό είναι λάθος.

Η πραγματικότητα είναι όσο καλή εμείς την θέλουμε να είναι, είστε ήδη στον παράδεισο τώρα, αν πιστεύετε ότι υπάρχει. Οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορείτε να έχετε ή να δημιουργήσετε στον παράδεισο, μπορείτε να το δημιουργήσετε και να το βιώσετε κι εδώ, στην πραγματικότητα σας. Η σχέση σας με την πραγματικότητα σας υπάρχει εξ’ ολοκλήρου μέσα στο μυαλό σας, είναι κάτω από τον δικό σας έλεγχο ... αλλά μόνο αν το πιστέψετε αυτό. Εγώ διατηρώ το πιστεύω ότι η πραγματικότητα μου εξαρτάται 100% από μένα. Δεν χρειάζομαι αποδείξεις, κι αυτό είναι επιλογή μου, τέλος.

Οι αποδείξεις έρχονται μετά την επιλογή, όχι αντίθετα. Ακόμα έχω το πιστεύω ότι η πραγματικότητα συνωμοτεί έτσι ώστε να με βοηθά και βλέπω αποδείξεις αυτού καθημερινά, ευχάριστες αποδείξεις. Αν έχετε μια σχέση αγάπης – μίσους με την πραγματικότητα ποιος ευθύνεται για αυτό; Εσείς και μόνο εσείς. Αν θέλετε να συνεχίσετε να υποφέρετε σε μια κακή σχέση, με χάλια οικονομικά, ανεργία, πόνο, δυστυχία κ.τ.λ. κάντε το, συνεχίστε, το κάνετε πολύ καλά. Να σας ενημερώσω ότι δεν είστε μόνοι σας, συμβαίνει στον καθένα.

Αν εσείς όμως τα έχετε βαρεθεί αυτά τότε πιστέψτε ότι αυτά δεν είναι η πραγματικότητα σας, απλώς έχετε χάσει τη συγκέντρωση σας στην δική σας πραγματικότητα που είναι εκείνες οι στιγμές χαράς, αγάπης, διασκέδασης κ.τ.λ. τις οποίες μπορείτε να πολλαπλασιάσετε και να ζείτε σ’ αυτές το μεγαλύτερο κομμάτι τις ζωής και ναι τότε θα ζείτε στον παράδεισο, στον δικό σας παράδεισο. 

Κάνατε κι εσείς το λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί άνθρωποι, παρατηρούσατε για πολύ καιρό την λάθος πραγματικότητα, απλώς σταματήστε και επικεντρωθείτε στην παραδεισένια σας. Εγώ προσδιορίζω τον παράδεισο μου ως μια κατάσταση ύπαρξης όπου έχω εμπειρίες εκτίμησης, ευγνωμοσύνης, γέλιου, διατήρηση θετικών γεμάτων αγάπη και στήριξης σχέσεων με άλλους ανθρώπους, αναπτύσσω τις ικανότητες και τα ταλέντα μου στο ύψιστο επίπεδο, εκφράζω την δημιουργικότητα μου με ευφάνταστους τρόπους, ερευνώ, διαβάζω, μαθαίνω, ανακαλύπτω, μοιράζομαι, ανοίγω την καρδιά μου, ελευθερώνομαι να ζήσω επιθυμίες και να αποκτήσω εμπειρίες κ.τ.λ.

Δεν είναι ανάγκη να περιμένω μετά ή μια άλλη ζωή, μπορώ και τα έχω και τα ζω στο τώρα. Ποια είναι η δική σας εκδοχή για τον παράδεισο; Είναι εύκολο να τον δημιουργήσετε κι εσείς, για σας. Τι περιμένετε; Αν δυσκολεύεστε σας δίνω την άδεια να έχετε τον δικό μου.
-------------------------------
Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματισής και Ενεργειακός Θεραπευτής. Προσφέρει θεραπείες από εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. Προσφέρει επίσης ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, εξάλειψη του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.) και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Διδάσκει αυτοϋπνωση, ενεργειακή θεραπεία Reiki. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικών Ερευνών Κύπρου. Το email του είναι hypnosis@soleas.eu Για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://www.soleas.eu/
Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου