Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συγκεντρωθείτε στο επιθυμητό

Άρης
Νότης
Δεν είναι εύκολο να συγκεντρώνεσαι σε μια εικόνα ευημερίας και ομόνοιας όταν κατακλύζεσαι από εξωτερικά ερεθίσματα κακουχίας και σύγκρουσης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν...

Έχει ειπωθεί ότι η συγκεντρωμένη σκέψη κάνει θαύματα. Υπάρχουν πολλές ομάδες ανθρώπων που συγκεντρώνονται σε μια επιθυμητή ιδέα ή κατάσταση κάποια συγκεκριμένη ώρα. και αποδίδουν ευγνωμοσύνη.

 Η συγκέντρωση όμως στην επιθυμητή κατάσταση έχει εμπόδια. Γι αυτό και δεν την κάνουν όλοι, αν και όλοι θα ήθελαν να βιώσουν την επιθυμητή κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρώνεσαι σε μια εικόνα ευημερίας και ομόνοιας όταν κατακλύζεσαι από εξωτερικά ερεθίσματα κακουχίας και σύγκρουσης.

Ούτε να σκέφτεσαι υγεία και ευτυχία για όλους όταν τα ¾ των ανθρώπων υποφέρουν από έλλειψη στοιχειωδών πραγμάτων. Τότε, θα μου πείτε, γιατί να συγκεντρωνόμαστε στη θετική σκέψη; Γιατί απλούστατα είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε, βελτιώσουμε, προχωρήσουμε την κατάσταση που υπάρχει.

Να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που παραλάβαμε, οραματιζόμενοι τη διάδοχη κατάσταση. Το αρνητικό συναίσθημα έχει αποδειχτεί ότι δεν βοηθάει αλλά μας ρίχνει σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα κακουχίας και απόγνωσης. Δεν είναι εύκολο να σκέφτεσαι ότι όλα πάνε καλύτερα όταν τα συμβάντα σε προκαλούν διαρκώς για το αντίθετο.

Όμως η θετική σκέψη είναι μονόδρομος, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή γιατί η ζωή προχωράει έτσι κι αλλιώς.

 Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους για την απεριόριστη αγάπη, βοήθεια, υποστήριξη και συμμετοχή σας. Να είστε και να αισθάνεστε υπέροχα!


----------------------------
Άρης Νότης είναι εκδότης του μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ και κάτοχος του ιστολογίου www.prosopikievexia.blogspot.com
Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου