Επτά συνταγές για σπρέι σώματος προς εξισσορόπηση των τσάκρα. Χρησιμοποιήστε τα σπρέι αυτά πριν από τη γιόγκα, τον διαλογισμό ή οποτεδήποτε θέλετε να επιφέρετε μια αίσθηση ισορροπίας και γαλήνης στον εσωτερικό σας κόσμο.
Τα προϊόντα εξισορρόπησης των ενεργειακών κέντρων (τσάκρας) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.
Σπρέι σώματος, roll on αιθέριων ελαίων, αρώματα σε σπρέι, άλατα μπάνιου, ακόμη και θεραπευτικά κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους χρησιμοποιούνται από πολλούς λαούς σ' αυτόν τον ταραχώδη κόσμο που ζούμε για να εξισορροπήσουν το πνεύμα μας, να καθαρίσουν το μυαλό μας και το ενεργειακό μας πεδίο.
Θα ήθελα να προτείνω επτά συνταγές για σπρέι σώματος εξισσορόπησης των τσάκρα.
Μόλις δημιουργήσετε τη βάση σας (ουσιαστικά με αποσταγμένο νερό και βότκα) μπορείτε να προσθέσετε μερικά συγκεκριμένα αιθέρια έλαια για να δημιουργήσετε τα ενεργειακά αρώματα εξισορρόπησης.
Κάντε πρώτα τη βάση ψεκασμού
Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να κάνετε τη βάση του σπρέι σώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό αποσταγμένο νερό με λίγη βότκα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθόνερο.
Αν χρησιμοποιήσετε ανθόνερο προτείνω τα ακόλουθα για κάθε τσάκρα:
Τσάκρα της ρίζας: Ανθόνερο λεμονιού
Τσάκρα των γεννητικών οργάνων (ιερό): Ανθόνερο φασκόμηλου
Τσάκρα ηλιακού πλέγματος Ανθόνερο νέρολι (Neroli oil)
Τσάκρα της καρδιάς: Τριαντάφυλλο ή λεμόνι
Τσάκρα του λαιμού Ανθόνερο χαμομηλιού
Τσάκρα του τρίτου ματιού: Ανθόνερο λεβάντας ή δενδρολίβανου
Τσάκρα του στέμματος: Ανθόνερο λεβάντας ή νέρολι (Neroli oil)
Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το μίγμα νερού/βότκας, αναμείξτε τρία μέρη αποσταγμένου νερού και ένα μέρος βότκας για να κάνετε τη βάση.
Χρειάζεται να ανακινείτε πολύ καλά το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση, επειδή τα αιθέρια έλαια θα επιπλέουν στην κορυφή αφού δεν αναμειγνύονται καλά με το νερό.
Χρησιμοποιήστε τα σπρέι αυτά πριν από τη γιόγκα, τον διαλογισμό ή οποτεδήποτε θέλετε να επιφέρετε μια αίσθηση ισορροπίας και γαλήνης στον εσωτερικό σας κόσμο.
Σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε γυάλινες φιάλες καφέ χρώματος με ψεκαστήρες επειδή πολλά από τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στις συνταγές μπορεί να χαλάσουν τα πλαστικά μπουκάλια.
Όταν θέλετε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο βάλτε 20 σταγόνες για παράδειγμα σε μπουκάλι των 100ml με το μίγμα βάσης.
Δεν υπάρχει επίσημη επιστήμη στην οποία τα έλαια ΠΡΕΠΕΙ ή δεν ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιηθούν για κάθε συγκεκριμένο τσάκρα.
Ωστόσο, είναι λογικό ότι για να εξισορροπηθεί π.χ. το τσάκρα της ρίζας, χρησιμοποιούμε, γήινα αιθέρια έλαια που προέρχονται από τις ρίζες, τον φλοιό και τα φυτά που αναπτύσσονται κοντά στο έδαφος, έτσι θα εξισορροπήσουν το κέντρο της πνευματικής ρίζας.
Για κάθε συνταγή, γεμίστε τη φιάλη με ανθόνερο ή με μίγμα νερού/βότκας και προσθέστε τα παρακάτω αιθέρια έλαια:
Τσάκρα της ρίζας: 30 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Περγαμόντο, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Vetiver, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Πατσουλί, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου
Τσάκρα των γεννητικών οργάνων (ιερό): 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο από Σανδαλόξυλο, 15 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Γλυκού Πορτοκαλιού, 5 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Κάρδαμου, 2 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Neroli, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Ylang Ylang, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Πατσουλί.
Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος: 20 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεμονιού, 20 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Γκρέιπφρουτ, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου, 4 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Vetiver
Τσάκρα της καρδιάς: 20 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεβάντας, 5 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Γερανιού, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεμονιού, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Μαντζουράνας 5 σταγόνες Αιθέριο έλαιο από Περγαμόντο.
Τσάκρα του λαιμού: 30 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεμονιού, 20 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου, 15 σταγόνες Βανίλια.
Τσάκρα του τρίτου ματιού: 15 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεβάντας, 5 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανου, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο Ylang Ylang, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Vetiver.
Τσάκρα του στέμματος: 15 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεβάντας, 10 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Λεβάντας, 5 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Γλυκού Πορτοκαλιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο Neroli, 10 σταγόνες Βανίλια.
------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου