Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Είμαστε Έτοιμοι για τις "Νέες" Γνώσεις, Συνέντευξη Θάσου Παναγή

Θάσος
Παναγή

Ότι χτίστηκε πάνω σε ασταθή βάση και σε ιδιοτελείς σκοπούς τώρα σπάει για να ξαναχτιστεί πάνω σε υγιή βάση...


1. Mόλις έχετε εκδώσει το βιβλίο "Ο Δρόμος προς την 5η διάσταση" και διαβάζοντάς το δίνεται η εντύπωση ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σ’ ένα χρονικό σημείο μεγάλων αλλαγών. Αν ισχύει, τι είδους αλλαγές θα είναι αυτές;

 -Ναι, η ανθρωπότητα βρίσκεται σ’ ένα χρονικό σημείο μεγάλων πνευματικών αλλαγών. Έχουμε τα πρώτα σημάδια γύρω μας πως η Γη φτάνει σ’ ένα αδιέξοδο. Φτάσαμε σ’ ένα σημείο όπου τα σύγχρονα μέσα και η καύσιμη ύλη που χρησιμοποιούμε δεν έχουν πολλά ακόμη περιθώρια εξέλιξης. Ο άνθρωπος άρχισε να ψάχνει την επαφή με το πνεύμα και την καρδιά. Συνειδητοποιούμε πως έχουμε ανάγκη να νοιαζόμαστε περισσότερο. Γύρω μας υπάρχει η ψευδαίσθηση πως έχουμε υποδουλωθεί στο φόβο, που φαίνεται να κυριαρχεί στις μέρες μας λόγω της οικονομικής, πολιτικής, ηθικής και κοινωνικής παρακμής. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα γίνουν και ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες αλλαγές στον πλανήτη. 
    Ήδη όμως άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια. Οι άνθρωποι αναζητούν νέους δρόμους επίγνωσης και προσέγγισης σε κάθε διαφορετικό θέμα-πρόβλημα που έχουν να επιλύσουν. Η επιστήμη σταδιακά αρχίζει να σμίγει με την πνευματικότητα, με στόχο οι νέες τεχνολογίες να εξυψώνουν και να ενδυναμώνουν τον άνθρωπο. Λόγω της φύσης μας, έχουμε τη δυνατότητα να βαδίζουμε σ’ ένα κόσμο ανιδιοτέλειας, στον κόσμο τής καρδιάς. Έτσι ότι κτίστηκε σε ασταθή βάση και ιδιοτελείς σκοπούς, τώρα σπάζει για να ξανακτιστεί. Όπως ο φοίνικας που είναι σύμβολο της φωτιάς, της Θείας Χάρης, της αρετής, της συμπόνιας, του θανάτου και της αναγέννησης «εκ της τέφρας αναγεννάται», από τις στάχτες αναγεννιέται έτσι και το σύστημα στο οποίο είναι δομημένη η κοινωνία μας σήμερα, για να μπορεί να ξαναχτιστεί σε γερές βάσεις. 

 2. Λέτε ότι μετά από ένα σοβαρό ατύχημα αρχίσατε να εκδηλώνετε ταλέντα και ικανότητες που ποτέ πριν δεν είχατε. Μπορείτε να μας μιλήσετε λίγο περισσότερο γι αυτό, κι επίσης αν δίνετε κάποια ερμηνεία. 

 - Το ατύχημα με την μοτοσυκλέτα που με έφερε σε μια κατάσταση θανάτου και επαναφοράς στη ζωή ήταν ένα σημείο-σταθμός για μένα. Άρχισα να συνειδητοποιώ την ομορφιά γύρω μου με διαφορετικό τρόπο. Να βλέπω τον κάθε άνθρωπο πέρα από τις ατέλειες και τις αδυναμίες του. Αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας μας, μια Φωτεινή Ψυχή. Όλοι έχουμε κάτι ξεχωριστό να δώσουμε άνευ όρων από καρδιάς. Ένιωσα ότι ήμουν τυφλός και μετά το ατύχημα άρχισα να βλέπω την πραγματική ομορφιά μέσα σε κάθε ον πάνω στον πλανήτη. 
    Απλούστατα μετά από το ατύχημα μέρος από αυτό που λέμε «πέπλο», που βρίσκεται ανάμεσα στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου, έχει διαλυθεί και έτσι έγιναν περισσότερες ενώσεις μεταξύ των δυο ημισφαιρίων. Ακριβώς το ίδιο πράγμα γίνεται σταδιακά όταν ο άνθρωπος μπαίνει σε καθημερινό διαλογισμό. Σα δηλαδή να ενώνεται το συνειδητό με το υποσυνείδητο. Με λίγα λόγια αυξηθήκαν οι αισθήσεις μου και η εσωτερική μου όραση (ενόραση). Μπορούσα να βλέπω και να έχω επαφή με τον άϋλο κόσμο, αυτούς που ονομάζουμε Αγγέλους. Σταδιακά επέρχεται κατανόηση της ζωής και της κατασκευής του κόσμου, όπως πραγματικά είναι η αληθινή μας υπόσταση. Άνθρωποι με ψυχή και πνεύμα. 

 3. Δηλώνετε ότι έχει πλέον φτάσει η στιγμή να διαδοθούν ιδέες και γνώσεις που προηγουμένως η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί. Ποιες είναι αυτές οι ιδέες και γνώσεις; 

 -Ποικίλουν. Είναι αυτές που λέμε εναλλακτικές και ενεργειακές θεραπείες. Στο βιβλίο μου μιλώ για μια εντελώς νέα τεχνική αντίληψη αφύπνισης της ψυχής. Δεν είναι όμως νέα, απλώς χάθηκε για χιλιάδες χρόνια μαζί με πολλές άλλες γνώσεις και δυνάμεις που κατείχε ο άνθρωπος. Μετά την σταύρωση του Ιησού Χριστού πριν δύο χιλιετίες, τέθηκε η πορεία για να ελευθερωθούν πολλές από αυτές τις γνώσεις. Τώρα που πολλοί άνθρωποι άρχισαν να ενθυμούνται και η δόνηση του συλλογικού υποσυνείδητου του πλανήτη έχει ανεβεί, ο πλανήτης είναι έτοιμος να δεχτεί αυτές τις γνώσεις. 
   Οι κάτοικοι της Ατλαντίδος και ακόμα πιο πίσω της Λεμούριας, κατείχαν όλοι τις γνώσεις αυτές. Με την καταστροφή της Ατλαντίδος πριν 11.000 χρόνια περίπου, οι γνώσεις αυτές κρύφτηκαν. Μετά άρχισαν να επανέρχονται δειλά στην αρχαία Αίγυπτο και Ελλάδα. Είχαν πρόσβαση όμως οι ιερείς και οι αρχηγοί, μόνο. Για τον λόγο αυτό τους θεοποιούσαν μέσα στο ανθρώπινο τους στοιχείο. Η διαφορά του σήμερα από τότε, είναι πως η γνώση είναι ελεύθερη για όλους τους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη που θέλουν να μάθουν και να εξελιχτούν ως ψυχές μέσα στο υλικό σώμα. 

 4. Θίγετε στο βιβλίο σας ένα θέμα αρκετά αμφιλεγόμενο, ότι ερχόμαστε στη γη πολλές φορές, με διαφορετικό σώμα, για να πραγματοποιήσουμε κάποιο σκοπό. Από που πηγάζει αυτή η πεποίθησή σας; 

 -Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να ενθυμούνται και να βλέπουν οράματα, όνειρα ή ακόμα να νιώθουν οικειότητα σε κάποιον χώρο που επισκέπτονται για πρώτη φορά. Η συμβατότητα αυτών των εμπειριών με την τωρινή ζωή μας, μας κάνει να αναρωτηθούμε αν υπάρχουν προηγούμενες ζωές. Μας ωθεί να ψάξουμε- διερευνήσουμε μέχρι του σημείου που να πιστέψουμε με βάση τις δικές μας εμπειρίες, ότι πράγματι υπάρχει μετενσάρκωση. Αυτό είναι προσβάσημο στον κάθε άνθρωπο που επιζητά την γνώση. 
   Είναι προσωπική δουλειά του καθενός να βρει τις αποδείξεις μέσα του και να πιστέψει στην δική του ικανότητα της εσωτερικής του όρασης (ενόρασης). Φυσικά τις πρώτες φορές αυτό επιτυγχάνεται με την καθοδήγηση έμπειρου δασκάλου. Καθετί που βιώνουμε στην τωρινή ζωή μας οπωσδήποτε έχει τις ρίζες του σε προηγούμενες ζωές. Η κατανόηση της αρχικής ρίζας κάθε μαθήματος -προβλήματος που βιώνουμε, το κάνει πιο εύκολο για να το ξεπεράσουμε. Μέσα από το βιβλίο μου, δίνονται δυο απλές ασκήσεις για να υπάρξει εύκολη πρόσβαση του αναγνώστη, στις προηγούμενες ζωές του. 

 5. Ποια είναι η 5η διάσταση και γιατί είναι τόσο σημαντική για τη ζωή μας πάνω στη γη; 

 - Η 5η διάσταση είναι το ανέκαθεν σημείο εξέλιξης του πλανήτη μας για την ανάληψη και κατανόηση της ψυχής μας αλλά και για τη χρήση της πνευματικής μας δύναμης. Στη διάσταση του χωροχρόνου όλα κινούνται με τη δύναμη της σκέψης. Σκέπτομαι = Συγκεντρώνομαι = Οραματίζομαι = Δημιουργώ. Στο σημείο που βρισκόμαστε, ως πλανήτης, τώρα οι σκέψεις μας μοιάζουν σαν τα παράθυρα του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μας. Έχουμε τόσα πολλά παράθυρα ανοιχτά (σκέψεις) που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε γόνιμα. Έτσι είμαστε έρμαια των προκλήσεων της εποχής μας αδυνατώντας να μείνουμε πιστοί στη δική μας αλήθεια. Συνεχώς αδυνατούμε να είμαστε στο τώρα, στο παρόν. Είμαστε στο παρελθόν όπου κολλάμε εκεί και στις σκέψεις που δεν έχουμε εκφράσει και με αυτές δημιουργούμε το μέλλον. Κάνουμε δηλαδή κύκλους χωρίς εξέλιξη. Κάθε στιγμή κάνουμε δάνειο χρόνου-ενέργειας από το παρελθόν για να δημιουργήσουμε το μέλλον όπου σταδιακά αυτά τα δάνεια τα μεταφέρουμε στην ύλη. 
     Έτσι ξυπνάμε ένα πρωί και ανακαλύπτουμε πως δεν ζούμε πραγματικά το παρόν, νιώθοντας πλήρεις και αυτάρκεις με αυτά που έχουμε κι αυτό που είμαστε στο τώρα, αλλά νιώθουμε την ανάγκη να καταπιανόμαστε τόσο με στιγμές του παρελθόντος (μετανιώνοντας), όσο και επερχόμενες στιγμές του μέλλοντος. Αντ’ αυτού, προτείνω να είμαστε στο παρόν με την σκέψη μας, δημιουργώντας ένα νέο καλύτερο μέλλον, αρχίζοντας με το να ζούμε στο τώρα. Όταν μέσω του διαλογισμού καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε στο τώρα σε ότι και αν κάνουμε, κλείνοντας τα παράθυρα του μυαλού μας, τότε αυτόματα δημιουργείται η ένωση με αυτό που λέμε «Ανώτερος Εαυτός». 
    Έτσι γεννιέται η γαλήνη και η ειρήνη μέσα μας. Τότε δίνουμε την ευκαιρία στον Ανώτερο Εαυτό μας να αναλάβει να μας καθοδηγήσει για να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Άρα μπορούμε να πούμε πως η 5ηδιάσταση του χωροχρόνου είναι η διάσταση του «τώρα» παρακινώντας μας να εργαζόμαστε με τον Ανώτερο Εαυτό μας μέσα από την αγνότητα της καρδιάς για το ανώτερο συλλογικό καλό όλων. Αυτοί είναι ορισμένοι παράμετροι για την 5ην διάσταση, που αναγράφονται και εξηγούνται στις σελίδες του βιβλίου. 

 6. Πιστεύετε ότι κάθε άνθρωπος έρχεται με ένα σκοπό και μια αποστολή; Κι αν ναι γιατί τόσο λίγοι είναι αυτοί που τον ανακαλύπτουν ενώ η συντριπτική πλειοψηφία περιφέρεται σαν χαμένη;

 -.Ολοι ερχόμαστε μ’ ένα σκοπό έχοντας ένα συμβόλαιο στα χέρια μας να τηρήσουμε. Πρώτα όμως ερχόμαστε για την ίδια την εμπειρία και το δώρο της ζωής έτσι ώστε να έχουμε μια ζωή γεμάτη χαρά και αγάπη. Όταν το καταφέρουμε αυτό τότε επέρχεται κι ο σκοπός της ζωής. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των ανθρώπων αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί την πνευματική της φύση και να την ψάξει. Έτσι βιώνει μια ζωή χωρίς νόημα και σκοπό, προσκολλημένη στην ύλη. Όπως αποκαλεί τους ανθρώπους αυτούς η Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, «αιχμάλωτοι του συστήματος», βιώνει την ζωή του χωρίς επίγνωση του ποιος και τι είναι. Έτσι αφήνεται στα χέρια των πολιτικών και των συστημάτων φόβου να χειραγωγούν την δύναμη του.    
    Η κατώτερη φύση του Εγώ διοικεί την ζωή του. Η συγκέντρωση και η ύπαρξη του Εγώ μέσα από την ύλη, γεμίζει τον άνθρωπο με φόβο απώλειας των υλικών αγαθών. Έτσι είναι η κατάσταση στον πλανήτη μας σήμερα με την οικονομική κρίση. Το Εγώ μάς δόθηκε σαν εργαλείο για την υποστήριξη του υλικού σώματός μας ενώ εμείς είμαστε ψυχή. Αφήσαμε το Εγώ μας να έχει πρόσβαση και στον άϋλο κόσμο της ψυχής που δεν μπορεί να καταλάβει. Η ψυχή όμως για να εξελιχτεί χρειάζεται την αγάπη. 

7. Υποστηρίζετε ότι έχουμε αγγέλους και αναληφθέντες δασκάλους, όπως ο Χριστός, που μας καθοδηγούν κάθε στιγμή. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η καθοδήγηση και πόσο αξιόπιστοι λήπτες είμαστε εμείς οι άνθρωποι; 

 - Κάθε άνθρωπος από την στιγμή που γεννιέται έχει μαζί του ένα φύλακα άγγελο που τον συνοδεύει μέχρι την τελευταία του πνοή. Στην πορεία της ζωής μας, μας επισκέπτονται διαδοχικά πνεύματα, διδάσκαλοι που μας βοηθούν να εξελιχτούμε και να μάθουμε μέσα από την εμπειρίες της ζωής για να επιτελέσουμε τον σκοπό της ζωής μας. Οι αναληφθέντες Διδάσκαλοι του καρμικού συμβουλίου των 12, όπως αναφέρονται στο βιβλίο, είναι μεσάζοντες που φέρνουν τα μηνύματα από ανώτερα πεδία διαστάσεων. Επειδή οι αναληφθέντες διδάσκαλοι είχαν ενσαρκώσεις στη γη, έχουν την δυνατότητα της πιο εύκολης πρόσβασης και απλοποίησης των μηνυμάτων για περισσότερη κατανόηση από εμάς. 
     Για να μπορούμε εμείς να κατανοούμε και να καταλαβαίνουμε αυτά τα μηνύματα από τον άυλο κόσμο των φωτεινών πνευμάτων επιβάλλεται να διατηρούμε το σώμα μας ενεργειακά καθαρό με καθημερινό διαλογισμό, τρέφοντας την ψυχή και το σώμα μας με αυτό που λέμε τσι, πράνα, κοσμική ενέργεια, ή αλλιώς αυτό που συμφωνούμε όλοι, αγάπη. Στα αρχικά στάδια μέχρι να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας ότι αυτό που παίρνουμε ως καθοδήγηση είναι αληθινό, υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη με το Εγώ, που προσπαθεί συνεχώς να διαψεύσει, ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί. Μέχρι να ξεκολλήσουμε από την υλη και να επιμένουμε στον δρόμο της πνευματικής αφύπνισης, σε αυτό το σημείο υπάρχει ο κίνδυνος της πλάνης. 
    Αυτό όμως πάντα εξαρτάται αν οι παρακινήσεις του καθενός για να μπουν στον πνευματικό κόσμο είναι η αγάπη για την δύναμη, ή η δύναμη της αγάπης. Οι αποδείξεις φυσικά των γεγονότων που ακολουθούν στην ζωή του εξασκούμενου, σταδιακά δημιουργούν την εμπιστοσύνη του στο πνεύμα. Επιβάλλεται όμως, όπως είπαμε και προηγουμένως η καθημερινή εξάσκηση του διαλογισμού για να διατηρούνται καθαρά τα ενεργειακά κέντρα (chakra). Έτσι που να είναι δυνατό το πέρασμα της κοσμικής ενέργειας μέσα από το υλικό σώμα - κανάλι για να έχουμε την δυνατότητα να γειώνουμε πληροφορίες που ωφελούν εμάς και όλους γύρω μας. 


 8. Τι επίλογο θα βάζατε σε αυτή την συνέντευξη; 

 Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας στο κόσμο, τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πλανήτης μας με την υποτιθέμενη φούσκα της οικονομικής κρίσης, ότι μπορούμε να περάσουμε αυτό το κομμάτι της αλλαγής καταμετρώντας λιγότερες βλάβες στο μέσα μας, με όπλο την αγάπη και την ένωση μας, αφήνοντας κάθε σύνορο που ορθώνει το κατώτερο εγώ μας να πέσει. Η αγάπη μπορεί να μας ανασύρει μέσα από την εμπειρία του φόβου. Κάθε σύνορο οποιασδήποτε μορφής σταδιακά θα καταργείται. Αυτό μας φοβίζει γιατί νομίζουμε ότι θα χάσουμε την προσωπικότητα και ταυτότητα μας. 
   Ψευδαισθήσεις που δίνει η αντίληψη του κατώτερου εγώ μας που φοβάται και έμαθε να ζει μέσω του διαχωρισμού τις ατομικότητας και του φόβου. Έχουμε κλείσει την καρδιά μας και ερωτευόμαστε για λάθος λόγους. Τολμήστε να αγκαλιάσετε, να πείτε ένα απλό σ’ αγαπώ, ένα χαμόγελο σε κάποιο γνωστό η άγνωστο πρόσωπο. Πράγματα που δεν στοιχίζουν τίποτα και τα έχουμε ξεχάσει. Όμως σημαίνουν τόσα πολλά για τους αποδέκτες τους. Αφήστε την κάρδια να ανοίξει και ερωτευτείτε την ίδια τη ζωή με ότι έχει μέσα της. Τότε δεν έχετε επιλογή παρά να νιώσετε την πραγματική δύναμη της αγάπης που καμιά κρίση δεν μπορεί να σταθεί μπροστά σε ανθρώπους γεμάτους αγάπη.
----------------------
O Θάσος Παναγή ηγείται ομάδων διαλογισμού και σεμιναρίων επικοινωνίας με τη φύση αλλά και προσωπικών συνεδριών πνευματικής ανάπτυξης και θεραπείας. Οργανώνει και διδάσκει τα βιωματικά σεμινάρια  «Ο δρόμος προς την 5ην Διάσταση» και  είναι συγγραφέας του ομώνυμου  βιβλίου (εκδόσεις Power Publishing), καθώς και μηνιαίων μηνυμάτων με συντονισμό από το καρμικο συμβούλιο των 12 αναληφθέντων Διδασκάλων. Το email του είναι  thasos11@cytanet.com.cy
Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου