Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Περίοδος Αλλαγών

Άρης
Νότης
Δεν μπορούμε να ακμάσουμε αν δεν βγάζουμε χρήματα, αλλά τα χρήματα δεν είναι επαρκής λόγος για την ύπαρξη ενός οργανισμού ή ενός ανθρώπου. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φαγητό αλλά δεν ζούμε για να τρώμε.


O διάσημος συγγραφέας Στίβεν Κόβεϊ λέει ότι έχει δει οργανισμούς που η μόνη επιδίωξή τους είναι οικονομική – να βγάλουν χρήματα, συνήθως δεν διαφημίζουν το σκοπό αυτό, μερικές φορές μάλιστα διαφημίζουν κάποιο άλλο σκοπό. στην καρδιά τους όμως η μόνη επιθυμία τους είναι να βγάλουν χρήματα.

Όπου βρίσκουμε να ισχύει αυτό, όπως λέει ο ίδιος, βρίσκουμε επίσης άφθονη αρνητική συνεργία στην κουλτούρα, που παράγει φαινόμενα όπως η αντιπαλότητα μεταξύ τμημάτων του οργανισμού, η αμυντική και προφυλακτική επικοινωνία, οι πολιτικάντικοι ελιγμοί και οι μηχανορραφίες.

Δεν μπορούμε βέβαια να ακμάσουμε αν δεν βγάζουμε χρήματα, αλλά τα χρήματα δεν είναι επαρκής λόγος για την ύπαρξη ενός οργανισμού ή ενός ανθρώπου. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φαγητό αλλά δεν ζούμε για να τρώμε.

Η διαδικασία ανάπτυξής μας περιλαμβάνει ισόρροπη ανανέωση και στη σωματική, πνευματική, νοητική και κοινωνική, συναισθηματική διάσταση.

Η περίοδος που περνάμε είναι περίοδος αλλαγών και θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι το μέχρι τώρα μοντέλο ανάπτυξης και εξέλιξης μας, εστιασμένο μόνο σε ένα τομέα, στο χρήμα, δεν φαίνεται να μας έβγαλε κάπου, και καλούμαστε να δούμε τώρα και τους υπόλοιπους τομείς.
Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους για την αμέριστη αγάπη, βοήθεια, υποστήριξη, συμμετοχή και συνεχή άνοδο του περιοδικού μας. Να είστε και να αισθάνεστε θαυμάσια και να έχετε ένα καταπληκτικό καλοκαίρι!
ΑΡΗΣ ΝΟΤΗΣ Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου