Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Xoρτοφαγική Ωμοφαγία: Φρούτα Παρφέ

Ειρήνη
Λουκαίδου
Μια χορταστική και πεντανόστιμη συνταγή που μπορείτε να απολαμβάνετε ολόχρονα με διαφορετικά φρούτα, προσαρμοσμένη από μια συνταγή της γνωστής σεφ ωμοφαγίας Ani Phio.


Είναι τόσο χορταστική και νόστιμη που θα μπορούσατε να την απολαμβάνετε για πρωινό ή για γεύμα. Είναι επίσης υπέροχη σε εμφάνιση


Υλικά
2-3 μεγάλες φράουλες
3 κουταλιές φαγόπυρο (μουλιασμένο για μια νύχτα ή μουλιασμένο και μετά αφυδατωμένο για να γίνει τραγανό).
1/3 φλιτζανιού κάσιους
1 κουταλιά μέλι

Πρώτα φτιάχνουμε
  την κρέμα τοποθετώντας την μισή από την ποσότητα των κάσιους στο μπλέντερ και ανακατεύοντας με λίγο νερό μέχρι να γίνουν πολύ απαλά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κάσιους  και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια σε ένα κρασοπότηρο ρίχνουμε μια κουταλιά φαγόπυρο. Κατόπιν κόβουμε τις φράουλες σε μικρότερα κομμάτια και τοποθετούμε μια στρώση από αυτές στην κορυφή.
Μετά απλώνουμε μια καλή ποσότητα κρέμας  κάσιους πάνω από τις φράουλες και το φαγύπυρο.
Επαναλάβετε την διαδικασία της επίστρωσης για άλλη μια φορά και διακοσμήστε με μια φράουλα στην κορυφή.
Μπορείτε να κάνετε αυτή τη συνταγή ολόχρονα χρησιμοποιώντας διαφορετικά φρούτα.

Λίγες περισσότερες ιδέες:

Για το χειμώνα: ακτινίδια, μήλα, αχλάδια
Για το φθινόπωρο: ρόδια, μοβ σταφύλια
Για το καλοκαίρι: κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, μάγκο
ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΥΚΑΪΔΟΥ
http://www.rawfoodcyprus.com/  > Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου