Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Είσαι Αισιόδοξοι ή Απαισιόδοξοι; Του Παναγιώτη Μεταξάτου

Έχετε αναρωτηθεί αν είστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι; Η ζωή παρουσιάζει τα ίδια περίπου προβλήματα στους αισιόδοξους και στους απαισιόδοξους. Η διαφορά είναι ότι οι αισιόδοξοι τα βλέπουν και τα αντιμετωπίζουν σαν παροδικά, ενώ οι απαισιόδοξοι σαν μόνιμα. 


Έχετε αναρωτηθεί αν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος άνθρωπος; 
 
Λίγοι είναι αντικειμενικοί και ξεκάθαροι σε αυτό. Η ζωή παρουσιάζει τα ίδια περίπου προβλήματα στον αισιόδοξο και στον απαισιόδοξο. Η διαφορά είναι ότι ο αισιόδοξος τα βλέπει και τα αντιμετωπίζει σαν παροδικά, ενώ ο απαισιόδοξος σαν μόνιμα. 

Σε μελέτη που έγινε με βάση έρευνα σε 200 αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επί 35 ολόκληρα χρόνια και αφορούσε την υγεία, και την ψυχολογική τους κατάσταση, βρέθηκε ότι οι απαισιόδοξοι είχαν προβλήματα υγείας πιο νωρίς και πιο πολλά από τους αισιόδοξους. 

Ακόμη οι απαισιόδοξοι ήταν πιο ευάλωτοι στην κατάθλιψη και ήταν λιγότερο δημιουργικοί σύμφωνα με τα ταλέντα τους. Οι αλλαγές αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά από τους δύο. Για τους απαισιόδοξους η αλλαγή είναι απειλή και αντιστέκονται σε αυτήν, ενώ οι αισιόδοξοι τη βλέπουν και σαν ευκαιρία για κάτι καινούριο. 

Την θεωρούν ακόμη και εξέλιξη. Στη Μέθοδο Silva χρησιμοποιούμε σαν απάντηση, όταν κάποιος μας ρωτά: Τι κάνεις; Όλο και καλύτερα. Θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος, ακόμη και αν έχουμε κάποια δυσκολία. Είναι μονόδρομος, δεν έχουμε επιλογή. 

Το μήνυμα στον εγκέφαλο μας είναι αναγκαίο να είναι θετικό, διαφορετικά θα δημιουργήσουμε στρες και αμυντικές συμπεριφορές που είναι συνήθως, εγωκεντρικές, συντηρητικές και δημιουργούν αρνητική προσδοκία (περιμένεις το χειρότερο). 

Προσέξτε την συμπεριφορά σας και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε γιατί σας παρακολουθούν μια σειρά ανθρώπων που επηρεάζονται από εσάς (παιδιά, σύντροφοι, συνάδελφοι, γείτονες, φίλοι κ.λπ.).     

Συνειδητοποιείστε ότι η πραγματικότητα ερμηνεύεται (τα γεγονότα) από τον καθέναν ανάλογα με τα ''φίλτρα'' (πεποιθήσεις, πιστεύω) που είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό συνειδητό του και προγραμματίζουν ανάλογα τον εγκέφαλο (κομπιούτερ) να αντιδρά σύμφωνα με αυτά. 

Αν έχει ''μαύρα'' φίλτρα σκούρα θα τα βλέπει. Αν αλλάξει τα φίλτρα αλλάζει την εντύπωση. Η αισιόδοξη στάση σαν επιλογή είναι θετική προσδοκία (περιμένει το καλύτερο) δημιουργεί συνήθεια και τα μακροπρόθεσμα κέρδη αποδεδειγμένα είναι: Καλύτερη υγεία, μακροζωία, δημιουργικότητα, καλύτερες σχέσεις, αυτοεκτίμηση. 

 Αλλάξτε τα ''φίλτρα'' λοιπόν αν χρειάζεται για να ''τρέχει'' η ζωή σας , όπως αξίζετε. 

Σας εύχομαι να είστε Όλο και Καλύτερα.
--------------------------------
Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

 Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου