Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

H Yγεία πάνω από Όλα. Του Παναγιώτη Μεταξάτου

Αποτέλεσμα εικόνας για health
Πώς το στρες μετατρέπεται σε σωματική ασθένεια και απειλεί την υγεία μας;
Ο λαός λέει "πάνω απ’ όλα η υγεία" και ακολουθούν ένα σωρό αποφθέγματα που το αιτιολογούν.

Πράγματι όταν δεν είσαι καλά, εκτός της σωματικής, φυσικής δυσκολίας, επηρεάζεται αρνητικά και η διάθεση σου. Όταν δεν νιώθεις καλά, ένα σκούρο ''φίλτρο'' σκιάζει τις σκέψεις σου. Αρχίζεις να τα βλέπεις όλα μαύρα.

Αυτό σού ξυπνά φόβους και αρνητικές σκέψεις αρχίζουν να εμφανίζονται στο νου σου. Τα συναισθήματα σου γίνονται σιγά-σιγά όλο και πιο αρνητικά και η δράση σου μειώνεται αισθητά.

Ξαφνικά δεν έχει νόημα να αντιδράσεις και ένα αίσθημα παραίτησης και απραξίας κυριαρχεί στο νου σου. Πράγματα που σε ικανοποιούσαν πριν, τώρα δεν τα βρίσκεις ενδιαφέροντα, αλλά βαρετά. Το χειρότερο όμως είναι ότι περιμένεις να δυσκολέψει κι άλλο η κατάσταση.

Αυτό λέγεται αρνητική προσδοκία. Προσδοκία είναι εκείνη η νοητική στάση που προκαλεί να εκδηλωθεί μια σκέψη σε φυσικό επίπεδο. Αν είναι θετική έχει καλώς, αν είναι αρνητική, έχει κακώς. Ο εγκέφαλος σου (αποδέκτης της σκέψης) δεν κρίνει την ποιότητα της, αλλά την πραγματοποιεί έτσι όπως προστάζει ο ''αφέντης'' ΝΟΥΣ.

Καταλαβαίνεις τώρα πόσο σημαντικό είναι να ελέγχεις τις σκέψεις σου για την ποιότητα τους, γιατί εκδηλώνονται σε πράξεις και οι πράξεις έχουν καλά ή κακά αποτελέσματα. Όταν είσαι καλά η φυσική σου κατάσταση συμβαδίζει με την συναισθηματική και νιώθεις ευχάριστα.

Επομένως υποχρέωση σου είναι να διατηρείς την υγεία σου αν θέλεις να απολαύσεις τη ζωή σου. Τον κόσμο όλο να σου χαρίσουν, αν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς και να χαρείς, είναι μάταιο. Αντίθετα όταν νιώθεις καλά, όλα σου φαίνονται πιθανά, τα πιο θερμά σου όνειρα και αν επιμείνεις τότε γίνονται και πραγματικότητα.

Ένας νευρολόγος, ψυχίατρος θα μπορούσε να σου εξηγήσει πώς λειτουργεί αυτό το εκπληκτικό όργανο που διαθέτεις, ο εγκέφαλος και πως χρησιμοποιεί διαφορετικές ορμόνες (διαβιβαστές) κάθε φορά που μια σκέψη κυριαρχεί στο νου σου, για να ενεργοποιήσει τα δίκτυα των κυττάρων που θα χρησιμοποιηθούν.

Μια αρνητική σκέψη συνοδεύεται από κατεχολαμίνες (αδρεναλίνη, κορτιζόνη κ.α.). Μια θετική από σεροτονίνη, ντοπαμίνη κ.α. Όταν κυριαρχεί η αδρεναλίνη, έχουμε υπερλειτουργία 14 διαφορετικών οργάνων μέσα στο σώμα και αυτό είναι απλά το στιγμιαίο στρες, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε.

Η φθορά από την συχνή υπερλειτουργία αυτών των οργάνων, επιφέρει μια πρόωρη κόπωση η οποία με τον καιρό και την συχνή επανάληψη του φαινομένου, γίνεται ασθένεια.

Η ιατρική επιστήμη σήμερα αποδίδει στο στρες το 90% των προβλημάτων υγείας. Όταν κυριαρχεί η θετική σκέψη, έχουμε χαλάρωση, σύνδεση, επικοινωνία, μεταφορά, ένωση και κινητοποίηση των δικτύων για την πραγματοποίηση τους.

Η αντίδραση στο στρες, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ο ένας είναι βιοχημικός με ουσίες που επηρεάζουν τα κύτταρα. Αγχολυτικά, ηρεμιστικά κ.λπ. Ο άλλος με νοητικές ασκήσεις χαλάρωσης που φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο πρώτος τρόπος οδηγεί τον εγκέφαλο σε εξάρτηση από αυτές τις ουσίες (αν κάνει συχνή χρήση) και τις ''περιμένει'' προκειμένου να αντιδράσει. Ο δεύτερος τρόπος με την εκπαίδευση, μετατρέπεται σε αντανακλαστική αυτόματη αντίδραση που μπορεί να δράσει στιγμιαία.

Αυτό κάνουμε στο σεμινάριο της "Μεθόδου Σίλβα" από τις πρώτες ώρες εκπαίδευσης. Μαθαίνουμε στους συμμετέχοντας μια διαδικασία, ένα πρόγραμμα νοητικών ασκήσεων (σκέψεων) που με την επανάληψη μετατρέπεται σε αντανακλαστική λειτουργία και αυτό βοηθά να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του στρες, που είναι τα προβλήματα υγείας.

Σε διαφορετική περίπτωση χρειάζονται τα χάπια που όμως έχουν τις γνωστές πλέον παρενέργειες. Στην ιστοσελίδα μας www.silva.gr θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσθε και θα δείτε ακόμη τι άλλο θα μπορούσατε να επιτύχετε με τον σωστό προγραμματισμό του εγκεφάλου.
-------------
Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

 Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου