Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Φαντασία και Εκπαίδευση. Του Παναγιώτη Μεταξάτου

Αποτέλεσμα εικόνας για creative brain
Όλη η εκπαίδευση και η ζωή στον πλανήτη στηρίζεται στις ''υπερανεπτυγμένες'' λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Πριονίζουμε τα πριονίδια, όσον αφορά την πληροφορία αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, τι αποτελεί πραγματική χρήσιμη γνώση.
Αγαπητοί φοιτητές, 

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξετε στη δημιουργία του ''αύριο'', ας έχετε κατά νου τα ακόλουθα.

Στην κορυφή της ιεραρχίας της εκπαίδευσης βρίσκονται τα μαθηματικά και οι θετικές επιστήμες και στο τέλος βάζουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την τέχνη, την οποία μάλιστα και αποδίδουμε επιλεκτικά σε ταλέντο.

Η φαντασία, η σημαντικότερη νοητική μας λειτουργία, η οποία μας διαφοροποιεί από τα ρομπότ, τα οποία σε λίγο θα υποκαταστήσουν τις περισσότερες από τις δράσεις μας, είναι ακόμη ''υπό διωγμό'', παρόλο που οφείλουμε σε αυτήν όλη μας την εξέλιξη.

Όλη η εκπαίδευση και η ζωή στον πλανήτη στηρίζεται στις ''υπερανεπτυγμένες'' λειτουργίες του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Πριονίζουμε τα πριονίδια, όσον αφορά την πληροφορία αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, τι αποτελεί πραγματική χρήσιμη γνώση.

Έχουμε εστιαστεί και καταγράψει τις σωματικές και ψυχικές ασθένειες, τα συμπτώματα, τις παρενέργειες, τις επιπτώσεις, τις θεραπείες κ.λπ. αλλά τι πραγματικά είναι η υγεία, που είναι ο βασικός νόμος της ζωής, το αγνοούμε.

Έχουμε οδηγίες χρήσης για μια φρυγανιέρα, αλλά πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος δεν γνωρίζουμε αρκετά. Μιλάμε για νανόμετρα και έτη φωτός, αλλά πόσο πονάει μια μάνα όταν χάνει το παιδί της, δεν το αγγίζουμε.

Δεν είμαστε καν σίγουροι τι θα ήταν καλύτερο να μαθαίναμε, απλά ανακαλύπτουμε ότι αυτό που έχουμε ήδη μάθει είναι ελλιπές και θέλει διόρθωση. Η αντίληψη του κόσμου γύρω μας επιλεκτικά, μας βοήθησε να αναπτύξουμε τις επιμέρους ιδιότητες μας, αλλά αν θέλουμε να ισορροπήσουμε σαν άτομα είναι απαραίτητο να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε και την ολιστική μας αντίληψη για ότι συμβαίνει γύρω μας.

Αυτό έχει να κάνει με τη λειτουργία του δεξιού ημισφαιρίου που κατά την άποψη της επιστήμης σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης στο 90% των ανθρώπων (Μη συνειδητή κατάσταση και χρήση).

Η Μέθοδος ΣΙΛΒΑ που θα παρουσιάσω στις 16,17 Νοεμβρίου στη Λευκωσία (Ξενοδ. CLASSIC) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σεμινάριο) που μέσα σε ένα μόνο Σ/Κ καταφέρνει να σας μάθει πώς να χρησιμοποιείτε συνειδητά το σύνολο του εγκεφάλου σας και όχι μόνο το 10% του.

Η Μέθοδος διδάσκεται ανελλιπώς από το 1966 σε 131 χώρες σε 48 διαφορετικές γλώσσες, σε 62 πανεπιστήμια, έχουν εκδοθεί πάνω από 140 βιβλία και χιλιάδες επιστημονικά άρθρα.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.silva.gr/
-------------
Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

 Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου