Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Η καλύτερη στιγμή να δράσεις είναι ΤΩΡΑ! Του Παναγιώτη Μεταξάτου

Αποτέλεσμα εικόνας για productivity
Οι άνθρωποι συνήθως έχουν κατά μέσο όρο ίδια ταλέντα, δυνατότητες, ικανότητες με τους άλλους ανθρώπους. Είναι δηλαδή λίγο καλύτεροι σε μερικά πράγματα από τους άλλους και λίγο χειρότεροι σε άλλα... 

Αποφάσισε! Δικαιολογίες ή αποτελέσματα;

Προφανώς οι δικαιολογίες δεν λογαριάζονται, άρα σου μένουν τα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι συνήθως έχουν κατά μέσο όρο ίδια ταλέντα, δυνατότητες, ικανότητες με τους άλλους ανθρώπους.

Είναι δηλαδή λίγο καλύτεροι σε μερικά πράγματα από τους άλλους και λίγο χειρότεροι σε άλλα. Αυτό που έχω καταλάβει, όλα αυτά τα χρόνια που οι άνθρωποι μου "εμπιστεύονται" τις βαθύτερες σκέψεις τους είναι, ότι αρκετοί δεν έχουν επιλέξει στη ζωή τους έναν κεντρικό ρόλο που να τους ενθουσιάζει.

Να κοιμούνται δηλαδή το βράδυ και να σκέπτονται με λαχτάρα να έρθει το πρωί επειδή έχουν τόσα να κάνουν, γι αυτό που τους εμπνέει, τους κινητοποιεί, τους κάνει να νιώθουν ότι αξίζει που ζουν και κάνει το χρόνο τους να έχει τόσο ενδιαφέρον.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν με μια σειρά από ''πρέπει'', καταπιέζοντας πολλά ''θέλω'' και στο τέλος αυτή η εσωτερική πίεση γίνεται χρόνιο στρες. Το στρες φέρνει προβλήματα υγείας, κατάθλιψη και χάσιμο του ενδιαφέροντος για την ίδια τη ζωή.

Δεν υπάρχει λόγος να επαληθεύσεις και εσύ αυτό το σενάριο. Αν βρίσκεσαι σε μια παρόμοια κατάσταση και το ενδιαφέρον σου έχει μειωθεί, χρειάζεται να σκεφθείς λίγο διαφορετικά, πριν οργανωθούν οι σκέψεις σου σε υποσυνείδητο πρόγραμμα (συνήθεια) που θα σε βουλιάζει λίγο-λίγο στο βούρκο της ζωής.

Να έχεις υπόψη σου ότι μόλις 50 χρόνια πριν πιστεύαμε ότι 20 ορμόνες ρυθμίζουν το ανθρώπινο σώμα. Σήμερα ο αριθμός έχει φθάσει στο 250 και... συνεχίζουμε. Κάθε 24ωρο που ζούμε αναπνέουμε 23.000 φορές.

Η καρδιά μας χτυπά 100.000 φορές αντλώντας 16.000 λίτρα αίματος τα οποία φιλτράρονται και καθαρίζονται στους νεφρούς μας. Όλα αυτά μαζί με 2.000 ακόμη προγράμματα εκτελεί ο εγκέφαλος μας και εμείς δεν παίρνουμε είδηση.(Το 95% της λειτουργίας του σώματος μας ελέγχεται από τον εγκέφαλο αντανακλαστικά).

Θα λέγαμε ότι είμαστε ένα βιο-ρομπότ αν δεν είχαμε τη φαντασία μας. Αυτό το σπουδαίο όργανο που διαθέτουμε οι άνθρωποι είναι προϊόν εξέλιξης εκατομμυρίων ετών με κυρίαρχο ρόλο όπως φαίνεται, τη διαμόρφωση της πραγματικότητας μας.

Προγραμματίζεται από την συμπαντική ευφυΐα που μέρος της είναι και ο δικός μας Νους που ενεργοποιείται από την θεϊκή μας ''κληρονομιά'' τη Φαντασία μας. Να συνειδητοποιήσουμε λοιπόν τις δυνατότητες μας και να σταθούμε όρθιοι στις προκλήσεις της ζωής.

Ανήκουμε σε προνομιούχα όντα, αφού μπορούμε να κάνουμε τέτοιες σκέψεις και να σχεδιάζουμε στόχους που θα αλλάξουν τη ζωή μας στις συνθήκες που θέλουμε. Διάβασε και άλλα τέτοια άρθρα μου στο blog της ιστοσελίδας μας www.silva.gr και έλα κοντά μας σε κάποιο σεμινάριο της Μεθόδου SILVA για να απελευθερώσεις τις απεριόριστες δυνατότητες του εγκεφάλου και του Νου σου.

Κάνε το τώρα. Το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου θα είμαι στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδ. "Βεργίνα") στις 19-20 Οκτωβ. στην Αθήνα (Ξενοδ. "Ιλίσια") και 16 - 17 Νοεμβρίου στη Λευκωσία (Ξενοδ. "CLASSIC")

Y.Γ.  Η καλύτερη στιγμή να δράσεις είναι Τ Ω Ρ Α!
-----------
 Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ  http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου