Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Εμπιστευτείτε τα αυτόνομα οχήματα δημόσιας μεταφοράς. Του Peter Diamandis

Optimus Ride
Μόλις την περασμένη εβδομάδα τα αυτόνομα οχήματα της νεοφυούς Optimus Ride έδωσαν την πρώτη δυνατότητα δημόσιας μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης, παρέχοντας λεωφορεία σε επιβάτες στο Μπρούκλιν.

Η εταιρεία
παρέχει ταυτόχρονα οδηγό ασφαλείας και χειριστή λογισμικού και περιορίζεται σε ένα ιδιωτικό οδικό δίκτυο μήκους 1,1 μιλίων. Αυτή η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο αναμένεται ήδη να εξυπηρετήσει περισσότερους από 16.000 επιβάτες το μήνα.

Η Optimus για να μειώσει τη δυσκολία των καταναλωτών στη χρήση αυτού του μέσου μεταφοράς, έχει κάνει την υπηρεσία δωρεάν, κινούμενη σε συγκεκριμένη διαδρομή με σκοπό να ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα χιλιάδων μετακινούμενων.

Γιατί είναι σημαντικό

Καθώς τα πλαίσια συμμόρφωσης συνεχίζουν να εμπλέκονται στην τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων, η εμπιστοσύνη του κοινού είναι κρίσιμης σημασίας.

Αυτή η επιλογή αντικατοπτρίζει την περαιτέρω τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της σε κατοικημένες κοινότητες, εταιρικές κοινότητες και πανεπιστημιουπόλεις, θέρετρα και παρόμοια καλά δομημένα περιβάλλοντα.

Παρέχοντας ένα δρομολόγιο εισόδου στην αγορά χαμηλού κινδύνου, αυτές οι υπηρεσίες μεταφοράς "κλειστού δικτύου" προβλέπεται ήδη να υπερβούν σε συνολική αξία τα 600 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους ιδρυτές της Optimus.

Μια εναλλακτική λύση για την αυξημένη προσθήκη προσαρμοστικού συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, υποστήριξης φρένων και παράλληλου παρκαρίσματος ανοιχτής ακρόασης μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την ευρύτερη δημόσια υιοθέτηση των αυτόνομων οχημάτων.
----
O Peter Diamandis αναδείχθηκε από το περιοδικό Fortune ως ένας από τους 50 μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.
Είναι ο Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ιδρύματος XPRIZE, το οποίο πρωτοστατεί στον κόσμο στο σχεδιασμό και τη λειτουργία μεγάλων διαγωνισμών κινήτρων. Είναι επίσης ο Εκτελεστικός Ιδρυτής του Πανεπιστημίου Singularity, ένα εξειδικευμένο ίδρυμα της Silicon Valley που συμβουλεύει τους ηγέτες του κόσμου για τις εκθετικά αναπτυσσόμενες τεχνολογίες.
Ως επιχειρηματίας, ο Diamandis ξεκίνησε πάνω από 20 εταιρείες στους τομείς της μακροζωίας, του διαστήματος, του επιχειρηματικού κεφαλαίου και της εκπαίδευσης. Είναι επίσης συνιδρυτής της BOLD Capital Partners, ενός ταμείου κεφαλαίων με $ 250 εκατ. Που επενδύει σε εκθετικές τεχνολογίες.
Ο Diamandis είναι ένας New York Times Bestselling συγγραφέας δύο βιβλίων: "Αφθονία - Το μέλλον είναι καλύτερο από ό, τι νομίζετε" και "BOLD - Πώς να φτάσετε στο Big, να δημιουργήσετε πλούτο και να επηρεάσετε τον κόσμο".
Έχει πτυχίο μοριακής γενετικής και αεροδιαστημικής μηχανικής από το MIT και είναι κάτοχος πτυχίου M.D. από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.
Το αγαπημένο ρητό του είναι "ο καλύτερος τρόπος να προβλέψετε το μέλλον είναι να το δημιουργήσετε μόνοι σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου