Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Όλα Συμβαίνουν για Κάποιο Λόγο, Συνέντευξη Έλενας Καπακιώτου

Έλενα
Καπακιώτου
Από μικρή μου άρεσε να γράφω, το γράψιμο είναι για μένα ζωή, χωρίς αυτό δεν θα υπάρχω. Τα χρόνια που εργαζόμουν ως πωλητής μου έδωσαν την αφορμή να νιώσω τον ανθρώπινο πόνο, τα πολύ καλά κρυμμένα ανθρώπινα μυστικά... 

1.Πώς ξεκίνησες να γράφεις, και για ποιο λόγο το κάνεις τώρα;
- Από μικρή μου άρεσε να γράφω, το γράψιμο είναι για μένα ζωή, χωρίς αυτό δεν θα υπάρχω. Τα βιβλία μου είναι πάντα γραμμένα με πολύ απλό λόγο, διαβάζοντάς τα όμως τα λόγια γίνονται εικόνες και είναι σαν να ζεις μια κινηματογραφική ταινία.

2. Έχεις εργαστεί πολλά χρόνια ως πωλητής, αυτή σου η εμπειρία πόσο σε
βοήθησε να μπαίνεις στις ψυχές των ανθρώπων;
-Tα χρόνια αυτά μου έδωσαν την αφορμή να νιώσω τον ανθρώπινο πόνο, τα πολύ καλά κρυμμένα ανθρώπινα μυστικά, την καταπίεση, την βία και πολλά άλλα...

3. Για να γράψεις ένα βιβλίο από που εμπνέεσαι και ποιος είναι ο
σπινθήρας σε κάθε σου κείμενο;
-Eίναι κάπως δύσκολο στην αρχή να γράψω ένα βιβλίο, ή μάλλον να το αρχίσω. Αλλά στην έμπνευσή μου έχω ένα δικό μου ξεχωριστό χώρο, τη θάλασσα. Εκεί πηγαίνω τα βράδια, κι εκεί το μυαλό μου αποφορτίζεται, με ηρεμεί. Κι όταν πάω στο σπίτι μου αρχίζω και γράφω. Ξέρετε είναι δύσκολο να νιώσεις τον πόνο του άλλου, και για να γράψω για τον ήρωά μου θα πρέπει πρώτα να γίνω ένα μαζί με την ψυχή του.

4. Οι άνθρωποι σήμερα χρειάζονται περισσότερο αναπαραγωγή
συναισθημάτων ή δημιουργία νέων εμπειριών;
-Θα έλεγα και τα δύο.

5. Η δημιουργία ηρώων μέσα από την καθημερινότητα είναι πιο ισχυρή από
τους φανταστικούς ήρωες;
-Ένας φανταστικός ήρωας είναι στην πραγματικότητα ένας αληθινός άνθρωπος!!!

6. Aν έγραφες ένα βιβλίο με θετικό τέλος για τη ζωή στον πλανήτη μας πώς θα κατέληγε;
- Σε δράμα!

7. Πες μου πέντε λόγους για να διαβάσει κάποιος το καινούργιο σου βιβλίο "Ποτέ μη λες ποτέ".
- Πρώτον: το λέει ο τίτλος, όταν ανοίξει το στόμα του να πει για κάποιον άλλο να μάθει τη φράση αυτή (ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ) . Δεύτερον: παίρνει θάρρος και δύναμη. Τρίτον: μαθαίνει να συγχωρεί , γιατί κανείς δεν γεννιέται κακός. Τέταρτον: μαθαίνει να μην γίνεται αυτόχειρας της ζωής του γιατί όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Και πέμπτον: πιστεύω πως μέσα από το βιβλίο μου αυτό θα έχει πολλά παραδείγματα για τη ζωή.
---------------------------------------------
Η  Έλενα Καπακιώτου είναι συγγραφέας και κατάγεται από το χωριό Πεδουλάς της Κύπρου. Μεγάλωσε στη Λευκωσία και διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό.  Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως πωλητής και ήρθε σε επαφή με ανθρώπους  σ’ όλη την Κύπρο.  Έχει γράψει αρκετά μυθιστορή-ματα με πιο γνωστό το “Κόκκινα και άσπρα τριαντάφυλλα”. Το τελευταίο της βιβλίο έχει τίτλο “Ποτέ μη λες Ποτέ” και κυκλο φόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις  “Μagnolia  (τηλ. 00-357-25356001).
Eπιστροφή

3 σχόλια:

  1. Τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία της Ελενας Καπακιώτου. Ολα τους ήταν εκπληκτικά. Βγαλμένα απο την ζωή!!!
    Αγγίζουν την ψυχή σου χωρίς καμία δυσκολία!!
    Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συγγραφέας Έλενα Καπακιώτου σε όλα της τα βιβλία έχει ένα μοναδικό τρόπο που σε προσελκύει δένεσαι μαζί της…. ταξιδεύεις στις σελίδες των βιβλίων της, νιώθεις έντονα συναισθήματα πραγματικά…!!! εκφράζει όλες τις πτυχές του ανθρώπου, να την έχει ο θεός καλά να μας γράψει και άλλα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. einai poly vraio to pote min les pote to diabasa kai me aggikse poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή