Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργήστε Πραγματική Αφθονία

Παναγιώτης
Μεταξάτος
Το να εύχεται κανείς “Όλο και Καλύτερα” ακούγεται στις μέρες μας, τουλάχιστον άκομψο. Όμως εμείς επιμένουμε ότι παραμένει μονόδρομος και μοναδική μας διέξοδος, η θετική μας ματιά.
Κατ’ αρχήν να δούμε τι θα γίνει αν αποδεχθούμε το πρόβλημα, ως αδιέξοδο, θα διορθώσουμε έτσι κάτι; Ή θα οδηγηθούμε στην καταστροφή; To πρόβλημα το αναγνωρίζουμε γιατί είναι το σημείο εκκίνησής μας για να φύγουμε απ’ αυτό.
Είναι όμως απαραίτητο και πρωταρχικό να γνωρίζουμε που θέλουμε να πάμε. Να μπορούμε να διατυπώσουμε τη λύση.
Δεν είμαι σίγουρος αγαπητοί φίλοι αν όλοι ξέρουμε τη λύση. Φοβάμαι πώς οι περισσότεροι όταν μιλάνε για λύση, εννοούν να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση της επίπλαστης αφθονίας.
Η λύση είναι η πραγματική αφθονία που μπορούμε και δικαιούμαστε να ζούμε μέσα από την ενεργοποίηση των δημιουργικών μας σκέψων, ιδεών και πράξεων.
Αφθονία δημιουργούμε όταν εστιαζόμαστε στις πραγματικές μας ανάγκες και τις καλύπτουμε. Όταν η φαντασία μας ανοίγει νέους δρόμους στην παραγωγικότητά μας.
Όταν δεν αναζητούμε τρόπους απόδρασης από μια δουλειά που μας κουράζει και μας αναγκάζει να σπαταλάμε χρόνο και χρήματα για να ισορροπήσουμε τις εντάσεις που δημιουργούνται επειδή το συναίσθημά μας συγκρούεται με τη λογική μας.
Αφθονία δημιουργούμε όταν αγαπάμε αυτό που κάνουμε επειδή απλά το κάνουμε και όχι για το αποτέλεσμά του.
Αφθονία δημιουργούμε όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουμε έχουν κοινό παρανομαστή το μεράκι και την αγάπη.
Να ξαναθέσουμε ερωτήσεις στον εαυτό μας για το τι θέλουμε πραγματικά. Οι απαντήσεις να είναι από την καρδιά και όχι από το μυαλό μας. Όταν η καρδιά θέλει “αναγκάζει” το νου και βρίσκει τρόπους.
O νους μας που λειτουργεί σαν φυσικό Ίντερνετ βρίσκει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε κάθε φορά, αρκεί να είμαστε συντονισμένοι στη συχνότητα ΑΛΦΑ και να χρησιμοποιούμε τις τεχνικές με το σωστό τρόπο.
Αν επιτρέπετε στην αμφιβολία και στην άρνηση να στριφογυρίζουν στο νου σας, όλα τα παραπάνω θα σας φαίνονται ουτοπίες και χιλιάδες εμπόδια ξαφνικά θα ξεπετάγονται μπροστά σας, για να μπορεί ο εγκέφαλος να “κάθεται στα αυγά του” που τόσο του αρέσουν, γιατί απλά τα ξέρει.
Αν όμως αυτό που θέλει η ψυχή σας, το κάνετε όνειρο και μπείτε μέσα στη μεγάλη εικόνα στο νου σας, τότε χιλιάδες ιδέες θα σας κατακλύσουν, το σώμα σας θα πλημμυρίσει με ενδορφίνες σεροτονίνη και ντοπαμίνη, η διάθεσή σας θα αλλάξει και η δημιουργικότητά σας θα ανέβει στα ύψη.
Τότε θα αρχίσουν να συμβαίνουν συμπτώσεις και οι συμπτώσεις να ξέρετε είναι η υπογραφή του Θεού όταν δεν θέλει να υπογράψει με το όνομά του. Εσείς όμως τότε ξέρετε ότι είστε στο σωστό δρόμο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου