Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Xoρτοφαγική Ωμοφαγία: Φούξια κέϊκ


Ειρήνη
Λουκαίδου
Αυτή είναι μια απλή παραλλαγή ενός κέϊκ που κάνω στα εργαστήρια ωμοφαγίας μου (Raw Dessert workshops) και πάντα τυγχάνει ενθουσιώδους αποδοχής τόσο για το φούξια χρώμα του, όσο και για την γλυκιά φυσική γεύση του, ειδικά από τα παιδιά.
Είναι επίσης υπέροχο να το φτιάξετε την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου φτιάχνοντάς το σε σχήμα καρδιάς.

Συστατικά:
Βάση
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα (μουλιασμένα για λίγες ώρες)
  • Mισό φλυτζάνι τεμαχισμένη καρύδα.
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι άβραστο.
Επικάλυψη
  • 1 φλυτζάνι κάσιους
  • Χυμό από ένα παντζάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος
Βάση
Xρησιμοποιώντας έναν μύλο ή έναν επεξεργαστή τροφίμων συνθίψτε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά. Κάντε το ίδιο με την καρύδα αν έχετε αγοράσει μια φρέσκια στρογγυλή καρύδα. Αναμίξτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε το μέλι, έτσι ώστε να κολλά ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή μια φόρμα του κέϊκ κάντε το μίγμα κύκλο ή καρδιά. Τοποθετήστε το στο ψυγείο καθώς φτιάχνετε την επικάλυψη.
Επικάλυψη
Έχετε το χυμό παντζαριού έτοιμο από προηγουμένως. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανακατεύωντας και στραγγίζοντας το παντζάρι. Ανακατέψτε τα κάσιους στο μπλέντερ. Χρησιμοποιήστε λίγο νερό ώσπου να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Προσθέστε το χυμό του παντζαριού και ανακατέψτε καλά.
 Προσθέστε τη φλούδα λεμονιού. Περιχύστε την φούξια επικάλυψη πάνω από το παντεσπάνι και αφήστε την να κάτσει τουλάχιστον μια ώρα προτού το φάτε. Σερβίρεται με γάλα από χαρούπια και αμύγδαλο.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΥΚΑΪΔΟΥ
http://www.rawfoodcyprus.com/  
> Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου