Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η Ευτυχία είναι Επιλογή!

Άρης
Νότης
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκαναν μια πολύ συναρπαστική ανακάλυψη μελετώντας τι κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι έχουμε ένα προεγκατεστημένο σημείο ευτυχίας κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον όσοι από εμάς έχουμε μια νοοτροπία μιζέριας ή γενικά είμαστε δυστυχισμένοι παραμένουμε δυστυχισμένοι ακόμη κι όταν κερδίσουμε το λαχείο.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι ένας άνθρωπος που έχασε το πόδι του σε ένα φρικτό ατύχημα καθώς και ένας που κέρδισε το λαχείο, μετά την πάροδο ενός χρόνου είναι τόσο ευτυχισμένος, ο καθένας, όσο ήταν ακριβώς ΠΡΙΝ το συμβάν. Στην ουσία τα ανθρώπινα όντα διαθέτουμε μια βασική γραμμή ευτυχίας και κινούμαστε γύρω από αυτήν.

Όμως μπορούμε να αυξήσουμε την γραμμή αυτή έτσι ώστε ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μας (είτε πιάσουμε μια καινούργια δουλειά, είτε κερδίσουμε το λαχείο, είτε χάσουμε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο) να επιστρέφουμε πάντα στο σημείο της ευτυχίας μας.

Τώρα δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, για μένα αυτή είναι μια εκπληκτική ανακάλυψη που αποδεικνύει ότι η επιλογή της διάθεσης βρίσκεται μέσα μας. Λοιπόν τι θα επιλέξετε να είστε; Eυτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι;

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους για την θερμή υποδοχή του νέου blog μας, και του EυεξίαWebTV καθώς και την μέχρι τώρα βοήθειά σας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Αντρέα Ιωάννου για τις πολύ ενδιαφέρουσες βιντεοσυζητήσεις του στο νέο εγχείρημα, και τον Ανδρέα Ανδρεόπουλο για το εξαιρετικό ηλεκτρονικό βιβλίο του. Να είστε και να αισθάνεστε όλοι καλά!

ΑΡΗΣ ΝΟΤΗΣ > Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου