Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Βάλτε Στόχους στη Ζωή σας

Ανδρέας
Ιωάννου
 Αν και δύσκολα μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας είναι μια συνεχής επίτευξη στόχων. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους επιτυγχάνονται μηχανικά και ασυνείδητα. Οι στόχοι είναι απαραίτητοι στη ζωή μας, ειδικά αυτοί που τροχοδρομούνται και επιτυγχάνονται συνειδητά.

Εξάλλου, κάθε μεγάλος στόχος δεν είναι τίποτε άλλο από πολλούς μικρότερους στόχους μαζί. Η ζωή μας θα ήταν άσκοπη και ανούσια χωρίς συνειδητούς στόχους. Δηλαδή θα έμοιαζε όπως ένα καράβι δίχως πηδάλιο, που δεν φτάνει ποτέ και πουθενά. Ένα καράβι που θαλασσοδέρνεται ασταμάτητα στον απέραντο ωκεανό, στο έλεος των πελώριων κυμάτων και της αδυσώπητης βροχής, μέχρι να φτάσει η στιγμή της κατάρρευσης και της βύθισης.

Ο στόχος είναι ο φάρος που σου φωτίζει το δρόμο για να αγκυροβολήσεις στο λιμάνι των ονείρων σου, και όταν θα ξεκουραστείς και θα απολαύσεις την παραμονή σου, θα ξαναμπείς στο καράβι για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου για το επόμενο λιμάνι. Είναι απαραίτητο λοιπόν να έχεις πάντα στόχους για να ξέρεις που να πας. Διότι αν δεν ξέρεις που θα πάς στο τέλος δεν θα πας πουθενά.

Οι στόχοι μας βοηθούν να κρατηθούμε σε εγρήγορση και αυτοσυγκέντρωση, κατατροπώνοντας ταυτόχρονα την αδράνεια και την κατάθλιψη. Οπότε ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις ο ίδιος και θα το δημιουργήσεις βάζοντας συνεχώς στόχους.

Μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους, μικρούς ή μεγάλους, σημαντικούς ή λιγότερο σημαντικούς. Και λέω λιγότερο σημαντικούς, διότι όλοι οι στόχοι έχουν τη σημαντικότητά τους. Γιατί; Επειδή απλά η ίδια η ζωή είναι σημαντική. Και οι στόχοι είναι το οξυγόνο και ο αιμοδότης της ζωής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ > Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου