Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Οι αλλαγές που άργησαν. Του Άρη Νότη

 Oι αλλαγές που είναι αναγκαίες να κάνουμε, τώρα περισσότερο από ποτέ, σχετίζονται με τη συμπεριφορά μας, με τη νοοτροπία μας, με τον τρόπο αντίδρασής μας.

Aγαπητοί φίλοι, πριν λίγο διάστημα έγινε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο μέσω zoom της "Προσωπικής Ευεξίας" με τίτλο "Κορωνοϊός: Οι αλλαγές που άργησαν". 

Θέλω να ευχαριστήσω όσους έλαβαν μέρος σ' αυτό καθώς και τις ομιλήτριες Θέλμα Κοτσώνη (εγκληματολόγο-ψυχολόγο) και Χριστίνα Αρχοντούς (σχολική ψυχολόγο και couch) που με πλαισίωσαν.

Και θέλω να πω ότι οι αλλαγές που είναι αναγκαίες να κάνουμε, τώρα περισσότερο από ποτέ, σχετίζονται με τη συμπεριφορά μας. 

Έτσι:

Μπορείτε να δυσανασχετήσετε και να αρχίσετε να βρίζετε, και μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε ένα ποίημα. 

Μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε ότι δύσκολα θα την βγάλετε καθαρή, και μπορείτε και να αρχίσετε να μαθαίνετε να πειθαρχείτε τον εαυτό σας. 

Μπορείτε να βαρυγκωμίσετε και να βρίσετε την κυβέρνηση και τα μέτρα που έλαβε, και μπορείτε να εμβαθύνετε στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. 

Μπορείτε να μπείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να "τακτοποιήσετε" όποιον θεωρείτε ότι του χρειάζεται και μπορείτε να μάθετε μια νέα χορευτική φιγούρα. 

Μπορείτε να ξοδέψετε όλη την ημέρα χαζεύοντας στο ίντερνετ και παλεύοντας με άχρηστες πληροφορίες και μπορείτε να θέσετε στόχους για αύριο, για την άλλη εβδομάδα, τον άλλο χρόνο, τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση τις ειδήσεις, βίντεο στο youtube με αψιμαχίες ή μια καταστροφολογική ταινία στο Netflix για ψυχαγωγία, και μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο χρήσιμο που θα ανοίξει ορίζοντες. 

Μπορείτε να οικτίρετε τον εαυτό σας και την τύχη σας και τα μοτίβα που επαναλαμβάνετε, και μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε ένα άτομο που έχει ανάγκη και να το εμψυχώσετε. 

Μπορείτε να αρχίσετε να παραπονιέστε που η χώρα που ζείτε δεν είναι όπως τη θέλετε κι όπως την περιμένατε, και μπορείτε να βοηθήσετε να επιβιώσει ένα άτομο στην άλλη άκρη της γης που λιμοκτονεί, να χορτάσει την πείνα του. 

Η επιλογή είναι ΠΑΝΤΑ δική σας. 

Μπορείτε να είστε στους χαμένους του κορωνοϊού. Και μπορείτε να είστε στους κερδισμένους του κορωνοϊού. 

Η επιλογή είναι ΠΑΝΤΑ δική σας. 

Άρης Νότης 

Υ.Γ. Η ζωή δεν σχετίζεται ποτέ με το τι έχουμε ή δεν έχουμε αλλά με το τι κάνουμε με αυτό που έχουμε.

----------------------------------------
O Άρης Νότης είναι δημοσιογράφος, εκδότης της ιστοεφημερίδας ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ, κλινικός υπνοθεραπευτής, νευρογλωσσικός προγραμματιστής και συγγραφέας.   Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου