Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πλαίσιο για διαβίωση μέσω της κοινωνικής απομάκρυνσης και απομόνωσης. Του Χαράλαμπου Σολέα

Smart Diary/Planner - Black - - Moleskine

Πρόκειται για μια εποχή αλλαγής, όπως δεν γνωρίζαμε ποτέ, αλλά πρέπει να δεχτούμε ότι αυτή η αλλαγή είναι για το προβλέψιμο μέλλον... 

Αγαπητοί φίλοι, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, και μη ξέροντας πότε αυτό θα τελείωσει, έγραψα αυτό το μικρό άρθρο για να βοηθήσω όποιον έχει ανάγκη.

Πρόκειται για μια εποχή αλλαγής, όπως δεν γνωρίζαμε ποτέ, αλλά πρέπει να δεχτούμε ότι αυτή η αλλαγή είναι για το προβλέψιμο μέλλον. Δεν είναι ώρα να παγώσουμε απέναντι στις αλλαγές, και να πενθούμε για το χρόνο, τα χόμπι και τις δραστηριότητες που χάνονται.

Αυτό είναι ένα πένθος για την παλιά μας ζωή και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο και να κινηθούμε. Εάν η αδράνεια διαρκέσει πάρα πολύ καιρό τότε θα είναι πιο δύσκολο να βγούμε από αυτήν.

Στο πένθος είναι συχνά καλύτερο να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε πράγματα. Σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που κανένας από εμάς δεν είχε συνηθίσει στην κοινωνική απομόνωση, πρόκειται να είμαστε πιο ανήσυχοι και εκνευρισμένοι απ' το συνηθισμένο.

Κάποιοι από μας θα είναι πιο ακραίοι, αλλά είναι δυνατόν όλοι να κάνουμε περισσότερα για να διαχειριστούμε το άγχος μας, ώστε να περάσουμε μέσα από αυτές τις σκοτεινές μέρες όσο το δυνατόν πιο άθικτα.

Με επίκεντρο το να κάνουμε πράγματα υπάρχει κάτι που χρησιμοποιώ οποτεδήποτε ο πελάτης μου χρειάζεται κάποια τάξη στη ζωή του. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για να ζούμε την κάθε μέρα. Αποτελείται από πολλά ή όλα τα παρακάτω:

Κάντε Ντους - Ντυθείτε κ.λπ.

Πρωινό ...............................................

Μεσημεριανό ...................................

Βραδινό ............................................

Σνακ ................................................

Άσκηση ...........................................

Χόμπι ............................................

Μικροδουλειές .............................

Δουλειά .........................................

Ξεκούραση - Χαλάρωση κ.λπ. ..........

Υπνος ............................................

Γράψτε για τους πιο πάνω τομείς και όποιον άλλον εσείς θέλετε, κάντε πρόγραμμα, οργανωθείτε, αν είστε περισσότεροι στο σπίτι μοιραστείτε δουλειές και καθήκοντα.

Απασχολήστε το μυαλό σας κάνοντας όλα εκείνα που λέγατε ότι θα κάνατε και δεν βρίσκατε χρόνο.

Καθαρίστε εκείνη την αποθήκη που λέγατε αλλά δεν το κάνατε ποτέ, συγυρίστε ερμάρια, διαβάστε εκείνα τα βιβλία που βάλατε στο ράφι για όταν θα έχετε χρόνο, φτιάξτε τον κήπο σας, παρακολουθήστε ένα σεμινάριο/εκπαίδευση διαδικτυακά, τόσα πολλά έχετε να κάνετε, ενεργοποιηθείτε. Τώρα έχετε χρόνο.

Και μη ξεχνάτε ότι αν δυσκολεύεστε μπορείτε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, είμαι στην διάθεση σας για όποια απορία ή βοήθεια θα θέλατε.
-------------------------------------------------------

Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων NLP- Coaching, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου. Είναι συγγραφέας βιβλίων για ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη και προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρου, φαγητού, για ενδυνάμωση του εγώ, για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, για ενδυνάμωση της μνήμης, για διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακού, μαθησιακού κ.α.), για εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, για βελτίωση σεξουαλικής ζωής, για απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα στο τηλ. 70005750 ή στο email hypnosis@soleas.eu ή στο http://www.soleas.eu/ Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου