Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

11 Χρόνια "Προσωπική Ευεξία". Του Άρη Νότη


11 χρόνια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ! Σαν ψέμα δείχνει η απόσταση από το πρώτο τεύχος τον Απρίλιο του 2009, από το ξεκίνημα μιας προσπάθειας να διατηρεί ψηλά το φως και τα ψυχικά αποθέματα των ατόμων, να ενισχύει την θετικότητα και την έμπνευση...

11 χρόνια μέσα από συμπληγάδες, ανακατάξεις, αλλαγές, ανατροπές, επαναφορές, μεγάλες προκλήσεις αλλά και εξέλιξης.

Ξαναδιαβάζοντας το εκδοτικό σημείωμα τού πρώτου τεύχους ο  στόχος δείχνει να παραμένει, περισσότερο ενισχυμένος ίσως από ποτέ, σε μια περίοδο όπου το χαμόγελο και η αισιοδοξία γίνονται περιζήτητα φάρμακα.

                            

Η ανθρωπότητα περνάει μέσα από διάφορες φάσεις σε κάθε εποχή και καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που απειλούν όχι μόνο την ύπαρξή της αλλά και την ευημερία της.

Στην παρούσα φάση ελάχιστα μπορούν να ειπωθούν. Βιώνουμε ποικίλα συναισθήματα, πρωτόγνωρα, κλεισμένοι στα σπίτια οι περισσότεροι και με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει τον ορίζωντα.

Και η απορία για το ποιο είναι το μάθημα εδώ, ίσως δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί.


Το μάθημα είναι το άνοιγμα της οπτικής μας γωνίας, η εξοικείωση επιτέλους με το συλλογικό, η ανακάλυψη της σχέσης μας με το περιβάλλον, τόσο έξω όσο και μέσα μας, η εύρεση της πιο διευρυμένης σκέψης που επιτυγχάνεται μέσω της φαντασίας της ολότητας.

Όταν θα έχει λείψει όλη αυτή η περιπέτεια είναι το μάθημα που θα πρέπει να διατηρήσουμε μέσα μας. Κι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται.
ΑΡΗΣ ΝΟΤΗΣ

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους εσάς που ακολουθείτε, υποστηρίζετε, συνεισφέρετε, βοηθάτε όλη αυτήν την προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια. Να είστε και να αισθάνεστε πάντα δυνατοί, με υγεία και αισιοδοξία.
----------------
O Άρης Νότης είναι δημοσιογράφος, εκδότης της ιστοεφημερίδας ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ, κλινικός υπνοθεραπευτής, νευρογλωσσικός προγραμματιστής και συγγραφέας.   Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου