Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Υπερήλικες ή Σουπερήλικες. Του Παναγιώτη Μεταξάτου


grandfather | New Bloggy Cat [NBC]
Αν η ταυτότητα σου γράφει ημερομηνία γέννησης πριν το 1955, αλλά εσύ κοιτάς την ''βιολογική'' σου ταυτότητα και τη βρίσκεις κάτι λιγότερο από 50 και σκέπτεσαι:"Έχω άλλα τόσα χρόνια να ζήσω" τότε δεν είσαι υπερήλιξ αλλά σουπερήλιξ.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους δύο, ίδια λέξη δεν είναι;

Ο υπερήλιξ είναι αυτός που έχει παραπάνω ηλικία και δείχνει, γέρος ανήμπορος, αδύναμος και ίσως ασθενής.

Ο σουπερήλιξ (σύνθεση της Μαριάννας) είναι αυτός που δίνει το παραπάνω στον χρόνο. Είναι ώριμος, σοφός, απολαμβάνει αυτό που κάνει.

Ο υπερήλιξ δείχνει αδιαφορία, παραίτηση, κούραση. Τον εξάντλησε ο ''αγώνας'' της ζωής και απόκαμε.

Ο σουπερήλιξ συνεχίζει να ρουφάει τη ζωή σταγόνα-σταγόνα. Η στιγμή είναι η μόνη πραγματικότητα του και αν ''μπει'' μέσα της θα έχει ένα σπουδαίο παρελθόν και θα προετοιμάσει ένα μαγευτικό μέλλον.

Ο σουπερήλιξ γίνεται συμμέτοχος στη μεγάλη εικόνα, παίρνει την ευθύνη για το όραμα, αναγνωρίζει τη δημιουργία σε όλες τις μορφές που αντιλαμβάνεται, τη σέβεται, συνεργάζεται και περιμένει το ''θαύμα''.

Ο σουπερήλιξ διαρκώς εκπαιδεύεται, βελτιώνεται, δοκιμάζει, πειραματίζεται, αλλά περισσότερο από όλα ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ. Επηρεάζει το κβαντικό ολογράφημα με τη σκέψη του, γι' αυτό διαλογίζεται, δίνοντας της θεική δυνατότητα δημιουργίας. Το κάνει με συνείδηση. Το προκαλεί.

Ο υπερήλιξ τα θεωρεί μάταια όλα αυτά. Έχει συμβιβαστεί με τη διαδικασία της παρακμής, περιμένει την αποσύνθεση και μπαίνει στην ''ψύξη'' για συντήρηση. Παραπονείται και κακολογεί τα πόδια του (τα κακοθάνατα) που τον πονούν και δεν τρέχουν πια ούτε χορεύουν και πηγαίνει στο συνεργείο (νοσοκομείο), οι μηχανικοί (γιατροί) να του αλλάξουν ανταλλακτικό έστω και ιμιτασιόν.

Διαχωρίζει το σώμα από τις σκέψεις του, λες και πρόκειται για άλλο άτομο. Έχει μείνει στο παρελθόν και ζει ξανά και ξανά ξεθωριασμένα και παραποιημένα σενάρια. Σκέπτεται και εκφράζεται με αρνητικές λέξεις και φράσεις. Περιμένει το χειρότερο (αρνητική προσδοκία).

Αντίθετα ο σουπερήλιξ σκέπτεται και εκφράζεται πάντα θετικά, ακυρώνει τις αρνητικές σκέψεις όταν έρχονται στο νου του, λέει "Όλο και Καλύτερα" είναι μονόδρομος (θετική προσδοκία).

Ο υπερήλιξ βλέπει στα εγγόνια του, τον εαυτό του και ζητά να συμμορφώνονται στα δικά του πρότυπα,

Ο σουπερήλιξ δεν απαιτεί, δεν αισθάνεται ότι έχουν κάποια υποχρέωση απέναντι του. Αγαπά χωρίς όρους. Αγαπά τον εαυτό του και ότι υπάρχει στον κόσμο του. Σέβεται όχι με το μέτρο της δύναμης , αλλά την αναγκαιότητα της ύπαρξης. Αναγνωρίζει την ψυχοσωματική του ενότητα και τον διορθωτικό-εξισορροπητικό ρόλο του νου του σε όλα τα επίπεδα.

Συγχωρεί τα λάθη των άλλων και τα δικά του, σε αντίθεση με τον εγωιστή υπερήλικα που λόγω χαμηλής αυτοεικόνας δεν συγχωρεί και υποφέρει παραμένοντας θυμωμένος.
Ο σουπερήλιξ ξέρει ότι ο κόσμος εξελίσσεται μέσα από τα λάθη των ανθρώπων που πολλές φορές είναι αναγκαία.

Γνωρίζει ότι κάθε φορά που δημιουργεί κάτι σε αυτό το επίπεδο, έχει αυτόματα ακυρώσει χιλιάδες άλλους τρόπους να έχει το ίδιο αποτέλεσμα ή και καλύτερο, διαφορετικά. Κάθε φορά που δημιουργεί κάτι, δίνει την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να το βελτιώσει, αλλάξει, μετασχηματίσει, μεταλλάξει.

Ο υπερήλιξ γατζώνεται σε αυτό που έκανε πάντα, τρέμοντας στην ιδέα μη το χάσει. Αρνείται το σύγχρονο, το καινούριο και καμιά φορά το αβέβαιο όπως την τεχνολογία. Επιμένει στο ''γνωστό'' αλλά αργό, ξεπερασμένο, οπισθοδρομικό.

Ο σουπερήλιξ διψάει για γνώση, δοκιμάζει, πειραματίζεται. προσαρμόζεται, συμπορεύεται, ακολουθεί δεν εγκαταλείπει.

Ο υπερήλιξ γεννήθηκε το... Πέθανε στα 18 του μαζί με τα όνειρα του.και περιμένει να τον θάψουν.

Ο σουπερήλιξ γεννήθηκε το,,, συνεχίζει να ζει το όνειρο μέχρι να πεθάνει το σώμα του και να απελευθερωθεί η ψυχή του. Θέλετε επιστημονική επαλήθευση σε όλα αυτά; ''Η στάση ζωής κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας.'' Πανεπιστήμιο Harvard.

Πρόταση: Δημιουργία ομάδος ΣΟΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ. Αν σας αρέσει η ιδέα (δημιουργήθηκε κατά την συγγραφή του άρθρου) δηλώστε τη συμμετοχή σας.

Y.Γ.1 Το άρθρο μου αυτό το αφιερώνω στον φίλο μου σουπερήλικα Νικόλαο Κατσαρό Ακαδημαϊκό τέως πρόεδρο ΕΦΕΤ, καθηγητή Μοριοβιολογίας στο Νew York College.

Υ.Γ.2 Δείτε το βίντεο "εξουδετερώνοντας τις παρενέργειες του Μένουμε σπίτι'' από την σελίδα μας  στο Facebook: Silva Method Greece.
--------------------------------
Ο Παναγιώτης Μεταξάτος είναι επιτυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πολλαπλή δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς κι αργότερα παρακολούθησε 4 εξειδικευμένα σεμινάρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Έχει Doctora στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι καθηγητής της Μεθόδου Σίλβα.

 Έχει επίσης εκπαιδευτεί για 4 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία και έχει διδάξει Ψυχολογία Πωλήσεων σε αναγνωρισμένες Σχολές Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ. Διδάσκει σεμινάρια πωλήσεων εδώ και 25 χρόνια σε χιλιάδες πωλητές του πιο σκληρού είδους Door to Door έχοντας δημιουργήσει Σχολή Πωλήσεων στον επαγγελματικό του χώρο. Εδώ http://www.silva.gr/?page_id=1968 το πλήρες βιογραφικό του. Εδώ http://www.silva.gr/ η ιστοσελίδα της Μεθόδου Σίλβα. Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου