Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Δυσκολεύομαι να οραματιστώ, τι να κάνω; (βίντεο) Του Ρόμπερτ Νάτζεμι

Αποτέλεσμα εικόνας για visualisation
Δυσκολεύομαι να οραματιστώ. Τι έχετε να μου προτείνετε γι αυτό;

Ερώτηση:
Στις ασκήσεις οραματισμού δυσκολεύομαι να οραματιστώ τους αριθμούς (και ίσως και άλλα πράγματα). Αυτό είναι μια δυσκολία που είχα από όταν ήμουν παιδί 10-12 χρονών.

Τότε είχα κανονική όραση. Τώρα είμαι 42 χρονών και τα τελευταία 5 χρόνια αντιμετωπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο εγκέφαλός μου δυσκολευόταν από μικρή ηλικία να σχηματίζει νοερές εικόνες, χωρίς τότε να υπάρχει καμία ένδειξη για το πρόβλημα της όρασής μου. Έχετε να προτείνετε κάτι για τη βελτίωση του οραματισμού.

Απάντηση: Δεν έχεις κάτι για να ανησυχείς. Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία κατά τον οραματισμό. Μερικοί βλέπουν, άλλοι νιώθουν την αίσθηση, άλλοι σκέφτονται κ.λπ. Δεν είναι απαραίτητο κατά τον οραματισμό να βλέπεις αυτό που θέλεις για να πραγματοποιήσεις το στόχο σου.

Αρκεί να έχεις το αίσθημα, την ιδέα, τη σκέψη ότι υπάρχει αυτό που θέλεις. Δεν χρειάζεται να δεις ούτε νούμερα, ούτε ακριβώς αυτό που θέλεις να πραγματοποιήσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπτικοί, άλλοι που είναι ακουστικοί, άλλοι που είναι κιναισθητικοί, δεν χρειάζεται να έχεις άγχος για το θέμα αυτό. Επίσης δεν έχει σχέση η εσωτερική όραση με την εξωτερική. Μερικοί μπορούν να έχουν τέλεια εξωτερική όραση αλλά όχι εσωτερική, και το αντίθετο.

Μην έχεις καμία έγνοια. Αυτό που θέλεις να υπάρξει μπορείς να το νιώσεις, να το φανταστείς και να το σκεφτείς χωρίς να έχεις καθόλου άγχος για την ιδέα του ότι δεν το βλέπεις όπως βλέπεις τον εξωτερικό κόσμο.

Πρέπει να κάνεις κι ότι άλλο χρειάζεται να γίνει εκτός του οραματισμού, δηλαδή τις ενέργειες και τις πράξεις προς την πραγματοποίηση των στόχων σου. Μπορείς και να κάνεις μια γραπτή περιγραφή της επιθυμητής σου πραγματικότητας επειδή ίσως γράφοντας συνδεθείς περισσότερο (ακόμη και τις λεπτομέρειες της ιδανικής σου πραγματικότητας. Να είσαι πάντα καλά.

 ---------------------------------------

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νάτζεμι είναι συγγραφέας 24 βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου "Αρμονική ζωή". Έχει πάνω από 400 ομιλίες και σεμινάρια σε CD και DVD. Έχει δημιουργήσει το 6ετές σεμινάριο αυτογνωσίας μαζί με πάνω από 40 άλλα μικρότερα σεμινάρια όπου συνθέτει αρχαίες αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές δημιουργώντας πρωτότυπα βιωματικά σεμινάρια που απελευθερώνουν τον άνθρωπο από ψευδαισθήσεις, πεποιθήσεις, προγραμματισμούς, συναισθήματα και προκαταλήψεις που εμποδίζουν την ευτυχία, ελευθερία, ηρεμία και αγάπη.Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου