Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Οι αλλεργίες είναι απλώς μια άλλη μορφή φόβου; Του Χαράλαμπου Σολέα


Διάβασα μια πολύ αρνητική δήλωση πριν μερικές μέρες που με ώθησε να γράψω αυτό το ενημερωτικό άρθρο. Έλεγε: «Οι αλλεργίες ποτέ δεν ξεπερνιούνται». 


 Αυτό το ίδιο πράγμα πολλοί άνθρωποι σκέφτονται όταν πρόκειται για άγχος και φόβους. Αλλά γνωρίζουμε ως υπνοθεραπευτές ότι αυτά τα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν και, μερικές φορές, αρκετά γρήγορα.

Έτσι μπορούν κι οι αλλεργίες. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά μια αλλεργία. Ο Michael Levi, ένας βραβευμένος ανοσιολόγος, περιγράφει μια αλλεργία με τον ακόλουθο τρόπο: «Οι αλλεργίες σχηματίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα έχει υπερβολική αντίδραση – μια φοβική αντίδραση – σε μια συγκεκριμένη ουσία που δεν είναι εγγενώς επικίνδυνη».

Μόλις το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδράσει σε μια ουσία, το σηματοδοτεί ως «αλλεργιογόνο». Από εκείνη τη στιγμή, κάθε φορά που είμαστε κοντά ή δοκιμάζοντας αυτό το αλλεργιογόνο, το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί τους μηχανισμούς άμυνας εναντίον του και αντιμετωπίζουμε συμπτώματα αλλεργίας.

Τι προκάλεσε το ανοσοποιητικό σύστημα να δημιουργήσει το φόβο και να σηματοδοτήσει κάτι επικίνδυνο; Κατά την εμπειρία μου, οι λόγοι είναι εκπληκτικοί και απροσδόκητοι – ίσως ένας παράλογος φόβος στην παιδική ηλικία, ένας υποσυνείδητος συνδυασμός με τις αλλεργίες ενός γονέα, μια λανθασμένη σύνδεση μεταξύ ενός φαγητού που καταναλώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πολύ ενοχλητικής συνομιλίας, κάτι που θυμίζει στο ανοσοποιητικό σύστημα ένα επώδυνο διαζύγιο, τις δεισιδαιμονίες…

Λοιπόν, πώς εξαλείφετε αυτές τις αλλεργίες; Με την αντιμετώπιση τους ως φόβο και την εξάλειψη του φόβου του ανοσοποιητικού συστήματος γι' αυτήν την ουσία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να γίνει – η απευαισθητοποίηση, η αλλαγή της έννοιας της ουσίας, η συσχέτιση της ουσίας με κάτι που είναι πολύ παρόμοιο, αλλά δεν θεωρείτε εσείς επικίνδυνο και άλλες τεχνικές που ένας υπνοθεραπευτής μπορεί να χρησιμοποίησει.

 Έχω διαπιστώσει ότι η αντιμετώπιση μιας αλλεργίας σε κάποιες περιπτώσεις ως φόβου και η εξάλειψη του φόβου όχι μόνο βοηθά τους πελάτες μου να μην αντιδρούν περισσότερο στις γάτες, τη γύρη, τις πιπεριές κ.α είναι επίσης δυνατό να εκπαιδεύσει κανείς το υποσυνείδητο μυαλό να μην αντιδρά υπερβολικά σε οτιδήποτε που μέχρι πρότινος το ενοχλούσε.

 Έτσι αν εσείς ή φίλοι και συγγενείς σας διαμαρτύρονται για τις τρομακτικές αλλεργίες που έχουν, σκεφτείτε μια διαφορετική προσέγγιση, την υπνοθεραπεία.

Τηλεφωνήστε σήμερα για να μάθετε περισσότερα πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εσάς τηλ. 70005750 Χαράλαμπος Σολέας.  Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση.

Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 7000 5750 ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.
-----

Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματισής και Ενεργειακός Θεραπευτής.
Προσφέρει θεραπείες από εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. Προσφέρει επίσης ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, εξάλειψη του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.) και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Διδάσκει αυτοϋπνωση, ενεργειακή θεραπεία Reiki. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικών Ερευνών Κύπρου. Το email του είναι hypnosis@soleas.eu Για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://www.soleas.eu/
> Eπιστροφή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου