Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Κανέλα για υγεία και ομορφιά. Της Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου

 Κανέλα και γλυκιά και πικρή θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου και διαθέτει μεγάλη διατροφική αξία και ξεχωριστές ιδιότητες. Mάθετε να την αξιοποιείτε όχι μόνο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική αλλά και για να βελτιώσετε την υγεία και την ομορφιά σας.

Kαταρχάς λόγω θερμότητας η κανέλα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, επιπλέον εξουδετερώνει το φούσκωμα και τονώνει την πέψη μετά την κατανάλωση φαγητών που είναι λιπαρά και βαριά.

Kάποια από τα συστατικά της έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση ενώ είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό υλικό. H κανέλα βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου για αυτό και μπορεί να θεωρηθεί λιποδιαλυτική με έμμεσο τρόπο καθώς ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη, η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό.

Έχει επομένως θετική επίδραση στην καύση του λίπους, κυρίως του τοπικού και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Αποτελεί δοκιμασμένη συνταγή για την αντιμετώπιση των πρώτων συμπτωμάτων ενός κρυολογήματος. 

Αν υποφέρετε από βήχα ή ερεθισμένο λαιμό προσθέστε κανέλα στο φαγητό σας και θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα. Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, για την ηλεκτρολυτική ισορροπία και πολλές ακόμη βιοχημικές διεργασίες. 

Περιέχει επίσης ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο. Επιπλέον μας προσφέρει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια. Τέλος από έρευνες έχει προκύψει ότι η κανέλα έχει θετική επίδραση στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

--------------------------------------


Η Μαρία-Μαρίνα Σεραφειμίδου είναι συγγραφέας, έχει σπουδάσει τεχνολογία τροφίμων, αρωματοθεραπεία, κοσμετολογία αιθέριων ελαίων και βοτάνων, βοτανοθεραπεία και γεμοθεραπεία. Για πάνω από 17 χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτρια του Massage and balance beauty spa στο κέντρο της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια της εκπομπής «Μέσα σε όλα» στην ιστοσελίδα Zougla.gr Διατηρεί την ιστοσελίδα https://marinaserafimidou.gr/  και κάνει παρουσιάσεις στην τηλεόραση και στο YouTube μέσω του καναλιού της https://youtube.com/c/marinamariaSerafimidou Το «Mαγειρεύω Καλλυντικά» είναι το πρώτο της βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος». Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις και δεύτερο βιβλίο της «Ώρα να λάμψεις» από το οποίο είναι και οι πληροφορίες του άρθρου αυτού και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου