Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Γιατί ο κορωνoϊός είναι "ψευδοϊός"; Ποια είναι η αληθινή μάστιγα. Του Άρη Νότη

Βιώνουμε την εξάπλωση ενός άλλου ιού, με πραγματικά, άμεσα αποτελέσματα και επιπτώσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Άκρως επικίνδυνου και αόρατου.


Δυστυχώς η ευτυχώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, ζούμε, εν πολλοίς, σε ένα κόσμο κατασκευασμένο από τις πληροφορίες των ΜΜΕ.

Θέμα της επικαιρότητας ο "κορωνoϊός". Γράφονται, αναπαράγονται, αναμεταδίδονται τόνοι φόβου, ανησυχίας, ανασφάλειας, μιας αίσθησης συναγερμού, σχεδόν πανικού.

Κι αυτό συμβαίνει σε χώρες και χώρους που ούτε πλήττονται, ούτε διατρέχουν κανένα άμεσο κίνδυνο.

Ταυτόχρονα βιώνουμε την εξάπλωση ενός άλλου ιού, με πραγματικά, άμεσα αποτελέσματα και επιπτώσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Άκρως επικίνδυνου και αόρατου.

Κι αυτός είναι ο info-ιός, ο ιός της παραπληροφόρησης. Που συνοδεύεται με την εξάπλωση της απώλειας τού μέτρου και τής λογικής, την απώλεια της σοβαρότητας, την εξάπλωση της παραπληροφόρησης, του fake (όπως είναι περισσότερο της μόδας) σε όλα τα επίπεδα.

Η μουντή, μαύρη κι άραχνη κατασκευασμένη στρέβλωση που δημιουργούν τα ΜΜΕ (στην πλειονότητά τους) - και καλούμαστε να ζήσουμε - πρέπει κάποτε να αλλάξει. Πρέπει κάποτε να αμφισβητηθεί η γνησιότητά της.

Η ψευδαίσθηση που μας παρουσιάζεται ως πραγματικότητα πρέπει κάποτε να καταρριφθεί. Δεν είναι να δυνατόν να σφυροκοπούμεθα νυχθημερόν από αίμα, βία, εγκληματικό παροξυσμό και αποχαύνωση και να μην αντιδρούμε.

Τι πρέπει να κάνουμε; Αποτοξίνωση εδώ και τώρα! Είναι κι αυτός ένας εθισμός (ο διαδικτυακός εθισμός περιλαμβάνεται ως επίσημη διαταραχή στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών DSM).

Σταματήστε τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αν τα βλέπετε. Βάλτε αυστηρό φίλτρο στις πηγές πληροφόρησής σας. Μην εμπλέκεστε σε ανούσιες συζητήσεις και φθηνή απώλεια χρόνου.

Διαβάστε πραγματικές και αληθινές έρευνες, βιβλία και συγγράματα αξιόλογα που θα σας αναβαθμίσουν νοητικά. Παρακολουθήστε μαθήματα και σεμινάρια που θα ανεβάσουν το πνευματικό σας επίπεδο και δεν θα σας αφήσουν ευάλωτους στην χαμηλής ποιότητας αποβλάκωση των ΜΜΕ.

Οργανωμένη ή όχι η βλακοποίηση των ΜΜΕ δεν θα περάσει. Αντισταθείτε στην υποβάθμιση της κουλτούρας και της ζωής μας. Αντιπαραταχθείτε στην προπαγάνδα απ' όπου κι αν προέρχεται. Ναι, μπορείτε, έχετε τη δύναμη. Δεν είστε μόνοι. Είμαστε πολλοί!

----------------
O Άρης Νότης είναι δημοσιογράφος, εκδότης της ιστοεφημερίδας ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ, κλινικός υπνοθεραπευτής, νευρογλωσσικός προγραμματιστής και συγγραφέας.   Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου