Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Γιατί δεν βρίσκω Σύντροφο (βίντεο); Toυ Ρόμπερτ Νάτζεμι

Αποτέλεσμα εικόνας για wrong lover
Πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες έχουν το πρόβλημα του να μη βρίσκουν τον σύντροφο που θέλουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;


Ερώτηση από άντρα 41 χρόνων: "Μέχρι και λίγο καιρό πριν δεν σκεφτόμουν το γάμο και τα παιδιά. Αλλά όσο καιρό το σκέφτομαι δεν γίνεται κάτι. Όσες σχέσεις είχα και έχω ή θα είναι πρώην παντρεμένες με παιδιά ή δεν θα θέλουν γάμο.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι μέσα μου που να μπλοκάρει μια σχέση για γάμο με παιδιά; Αν ναι πώς το αποβάλουμε ή πώς αλλάζουμε ώστε η έλξη να έρθει προς το επιθυμητό αποτέλεσμα; H συναισθηματική απελευθέρωση (EFT) ή η άκηση αυτοσυγχώρησης (Ho'oponopono) πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν;"

Απάντηση: Πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες έχουν το πρόβλημα του να μη βρίσκουν τον σύντροφο που θέλουν. Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες;

Φοβόμαστε. Φοβόμαστε την καταπίεση, την ευθύνη, τον έλεγχο, την εγκατάληψη, το πλήγωμα, την σύγκρουση, κι αν έχουμε παιδικά βιώματα όπου είδαμε δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στους γονείς ή γενικά σε ανθρώπους μπορεί να έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ότι η σχέση είναι κάτι που φέρνει πόνο.

Άρα η μια αιτία είναι οι υποσυνείδητες αντιστάσεις. Ίσως υποσυνείδητα φοβόμαστε ότι δεν αξίζουμε μια σχέση αγάπης. Ή φοβόμαστε ότι δεν θα μπορούμε εμείς να είμαστε εντάξει σε μια σχέση αγάπης, ειδικά αν θεωρούμε ότι ο γονιός μας, του ιδίου φύλου με μας, δεν ήταν εντάξει στη σχέση του.

Δηλαδή η μια περίπτωση είναι οι υποσυνείδητοι φόβοι. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε μια σχέση και να κάνουμε συναισθηματική απελευθέρωση (EFT) ή και τη μέθοδο Σεντόνα ή να χρησιμοποιήσουμε εμψυχωτικές ερωτήσεις για να απελευθερωθούμε από κάθε φόβο του να είμαστε ανοιχτοί σε μια σχέση συντροφικής αγάπης.

Η δεύτερη αιτία είναι καρμική. Μπορεί για καρμικούς λόγους να έχουμε επιλέξει να μην έχουμε σχέση επειδή έχουμε συμπεριφερθεί με κάποιο τρόπο στο παρελθόν που δημιουργεί την ανάγκη να βιώσουμε τη ζωή τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς σύντροφο.

Αυτό δεν είναι μια μορφή τιμωρίας απλώς μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα για να βρούμε, να ανακαλύψουμε μέσα μας μια αίσθηση ολοκλήρωσης, δύναμης, πληρότητας, αξίας και ασφάλειας.

Η τρίτη αιτία είναι η επιλογή της ψυχής. Δεν στηρίζεσαι σε καρμικές αιτίες, απλώς σαν ψυχή επιλέγουμε να μάθουμε να νιώθουμε ολόκληροι, ευτυχισμένοι, ασφαλείς, να νιώθουμε την αξία μας, πλήρεις χωρίς σύντροφο.

Αυτό μπορεί να είναι για ένα χρονικό διάστημα, ή για όλη τη ζωή. Όταν μάθουμε να νιώθουμε πληρότητα, ευτυχία, ασφάλεια και αξία και χωρίς σύντροφο τότε δεν χρειαζόμαστε αυτό το πλαίσιο για την εξέλιξή μας και ανοίγει ο ορίζοντας για να δημιουργήσουμε μια σχέση αγάπης.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η άσκηση της αυτοσυγχώρησης (Ho oponopono) είναι μια αξιόλογη τεχνική δια της οποίας μπορούμε να ζητήσουμε συγνώμη από την κατάσταση στην οποία δεν έχουμε σύντροφο.

Μπορούμε να ζητήσουμε συγνώμη για ότι υπάρχει μέσα μας που δημιουργεί αυτήν την κατάσταση, να βιώσουμε ευγνωμοσύνη και αγάπη για την κατάσταση του να μην έχουμε σύντροφο επειδή μαθαίνουμε πολλά πράγματα και δυναμώνουμε.

Μπορούμε στη συνέχεια να νιώσουμε αγάπη για τον εαυτο μας και να απελευθερώσουμε την κατάσταση από την ανάγκη να μένει έτσι για την εξέλιξή μας. Και μετά μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Θεό που διαλύει από εμάς ότι μπορεί να συνεισφέρει, να συμβάλλει στον να μην έλκουμε τον σύντροφο που θέλουμε αυτή τη στιγμή.

Επίσης θα βοηθήσει η μέθοδος Σεντόνα για να απελευθερωθούμε από την προσκόλληση του να έχουμε αλλά και να μην έχουμε σύντροφο. Δηλαδή κάντε την άσκηση με την εικόνα ότι έχετε σύντροφο παρατηρώντας τα θετικά ή αρνητικά συναισθήματ που νιώθετε και αφήνοντας τα καθώς και τις πεποιθήσεις και ανάγκες που δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα κι επίσης κατά ανάλογο τρόπο με την εικονα ότι δεν έχετε σύντροφο, ώστε να μπορούμε να είμαστε καλά και στις δύο περιπτώσεις.

Στην ερώτησή του ο ερωτών αναφέρεται σε γυναίκες που είναι χωρισμένες με παιδιά ή που δεν θέλουν γάμο. Πρέπει να αναρωτηθείς: Πρέπει να έχεις δικά σου παιδιά ή είσαι ικανοποιημένος να έχεις μια γυναίκα που αγαπάς και σε αγαπά και να είναι δικά της παιδιά;

Άρα το πρώτο βήμα είναι να είσαι ευτυχισμένος και πλήρης και χωρίς σύντροφο. Ώστε όταν τελικά έλξεις τον σύντροφο που θέλεις να μην είσαι εξαρτημένος επάνω του. Η εξάρτηση είναι κάτι που δεν μπορεί να φέρει ευτυχία.

Να τον αγαπάς δίχως να είσαι εξαρτημένος. Να γνωρίζεις ότι μπορείς να είσαι πάντα καλά και μόνος σου και να γνωρίζεις επίσης ότι είσαι με τον σύντροφό σου επειδή τον αγαπάς και περνάς καλά μαζί του. Όχι επειδή δεν μπορείς να είσαι καλά χωρίς αυτόν.

Έχοντας πει αυτό στον εαυτό σου μπορείς να οραματιστείς ότι έχεις έναν τέτοιο σύντροφο και να νιώσεις αυτήν την αγάπη και την συντροφική σχέση χωρίς να οραματιστείς ένα συγκεκριμένο άνθρωπο για να μην επιβληθείς στην ελεύθερη βούλησή του.

Απλώς να οραματιστείς ότι είσαι σε μια σχέση αγάπης και να το βιώσεις αυτό. Θα πρότεινα να το αφήσεις στο σύμπαν και να πείσεις αυτό να έρθει στην ώρα του. Το καθετί έχει την ώρα του κι εσύ απλώς θα αφοσιωθείς στην απελευθέρωση όποιων αντιστάσεων έχεις ως φόβο ευθύνης, φόβο σύγκρουσης, φόβο καταπίεσης, απώλεια της ελευθερίας, ή και το φόβο του να μην είσαι εσύ εντάξει σε μια σχέση αγάπης.

Εύχομαι να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις κι αυτό που εξυπηρετεί την ευτυχία σου αλλά και την εξέλιξή σου. Να είσαι καλά.

---------------------------------------

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νάτζεμι είναι συγγραφέας 24 βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου "Αρμονική ζωή". Έχει πάνω από 400 ομιλίες και σεμινάρια σε CD και DVD. Έχει δημιουργήσει το 6ετές σεμινάριο αυτογνωσίας μαζί με πάνω από 40 άλλα μικρότερα σεμινάρια όπου συνθέτει αρχαίες αλήθειες και διδασκαλίες με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές δημιουργώντας πρωτότυπα βιωματικά σεμινάρια που απελευθερώνουν τον άνθρωπο από ψευδαισθήσεις, πεποιθήσεις, προγραμματισμούς, συναισθήματα και προκαταλήψεις που εμποδίζουν την ευτυχία, ελευθερία, ηρεμία και αγάπη.Eπιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου